Γιορτή του πατέρα: Τι δώρο να του προσφέρεις

Ποιο είναι το κατάλληλο δώρο για να προσφέρεις στον γονιό σου στη γιορτή του πατέρα. 

Η γιορτή του πατέρα, που ονομάζεται και ημέρα του πατέρα, είναι μια κινητή εορτή που γιορτάζεται σε διαφορετική περίοδο στις περισσότερες χώρες, όπως ακριβώς και η Γιορτή της μητέρας. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, η ημέρα γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Φέτος δηλαδή η ημέρα της Γιορτής του πατέρα είναι η Κυριακή 18 Ιουνίου, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειου και τον Καναδά.  

Η Ημέρα του πατέρα μπορεί να μη γνωρίζει τη δημοφιλία της Ημέρας της μητέρας αλλά δεν παύει να γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Εννοείται πως οφείλουμε να δείχνουμε την αγάπη μας στους γονείς μας όλο τον χρόνο -υπό την προϋπόθεση ότι την νιώθουμε- αλλά αυτές οι γιορτές δεν παύουν να είναι μια καλή αφορμή για να μας υπενθυμίσουν να εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συναισθήματα. Τόσο ο πατέρας, όσο και η μητέρα μας, μας έφεραν στον κόσμο και ανέλαβαν την ανατροφή αλλά και τη διαπαιδαγώγηση μας. Αν νιώθουμε πραγματική ευγνωμοσύνη, δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε «χρόνια πολλά» και να τους προσφέρουμε ένα όμορφο δώρο που θα τους δείξει ότι τους σκεφτήκαμε.

Λίγα λόγια για την Ημέρα του πατέρα και την ιστορία της

Για πρώτη φορά η Ημέρα του πατέρα γιορτάζεται στο Φέαρμοντ των Η.Π.Α. από μια γυναίκα, τη Grace Golden Clayton, τον Ιούλιο του 1908. Πρόκειται για τη χρονιά που γιορτάστηκε για πρώτη φορά και η γιορτή της μητέρας. Η Grace οργάνωσε τη γιορτή με σκοπό να τιμήσει τους 210 πατεράδες που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ορυχείο, μετά από ατύχημα. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, ανάμεσα στους νεκρούς άνδρες ήταν και ο πατέρας της. Η ημέρα δεν έλαβε ιδιαίτερη αναγνώριση κι έτσι 2 χρόνια αργότερα, η Sonora Dodd από την Ουάσινγκτον θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της που ήταν βετεράνος, όπως κι όλους τους υπόλοιπους βετεράνους του Αμερικανικού Εμφυλίου. Έπρεπε να φτάσει το 1924 για να καθιερωθεί η Ημέρα του πατέρα  ενώ η οριστικοποίηση της γιορτής έγινε δεκαετίες αργότερα, το 1972. 

Προτάσεις δώρων για την Ημέρα του πατέρα

Μπεζ Λινό Με Mini Pointed Κολάρο

Ένα πουκάμισο αποτελεί τη διαχρονική επιλογή για ένα αντρικό δώρο. Απόφυγε αποχρώσεις, prints και textures που θα έχουν ως αποτέλεσμα να πάρεις ένα ρίσκο με την επιλογή. Μην ακούς φυσικά αυτό τον κανόνα, αν γνωρίζεις τις προτιμήσεις του. Τέλος, το λινό ύφασμα είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο του Καλοκαιριού καθώς αφήνει το σώμα ν’ αναπνέει και αποτρέπει τον ιδρώτα.

 Πράσινο Μαγιό Με Τύπωμα Άγκυρες 

Ακριβώς επειδή είναι Καλοκαίρι, το μαγιό είναι μια καλή ιδέα. Ακόμη κι αν έχει ήδη μαγιό ή επιθυμεί να κρατήσει το περσινό του, ένα μαγιό δεν είναι ποτέ αρκετό. Προτίμησε κάποιο διαχρονικό κομμάτι με κάποιο σχέδιο που πιθανολογείς πως θα τον κερδίσει. 

Γιλέκο Εργασίας Σε Μπλε

Το μπλε γιλέκο εργασίας είναι ό,τι πρέπει για δώρο στον πατέρα σου. Μπορεί εσύ να το φοράς επειδή το workwear είναι μόδα, εκείνος όμως μπορεί να συνδυάσει το utility με το στυλ.  Λαδί Puffer Aμάνικο 

Μία ακόμη καλή επιλογή είναι το λαδί αμάνικο puffer. Τα αμάνικα μπουφάν αυτού του τύπου είναι πολύ χρήσιμα για το Καλοκαίρι καθώς όταν πέφτει η νύχτα, μαζί της πέφτει και η θερμοκρασία. Μπλε Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή 

Αν ο πατέρας σου αγαπά το formal ντύσιμο ή αν δεν του αφήνει άλλα περιθώρια το dress code της δουλειάς του, το κοστούμι είναι ένα καλό δώρο για εκείνον. Προνόησε να ρίξεις μια ματιά στη ντουλάπα του, πριν κάνεις την επιλογή σου ώστε να δεις το μέγεθος του.  

Μπλε-Κόκκινη γραβάτα 

Όσον αφορά τα αξεσουάρ, η γραβάτα αποτελεί συνηθισμένο δώρο για κάθε πατέρα. Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να πέσεις έξω στην επιλογή σου. Φρόντισε μόνο να βάλεις στο κουτί κάποια που δεν έχει ήδη. Εναλλακτικά, αν αγαπά τα κοστούμια, πρόσφερε του ένα μαντήλι τσέπης