Ποια ρούχα να προτιμήσω αν παντρεύομαι με πολιτικό γάμο;

Το outfit που προτείνεται από τους ειδικούς για τον πολιτικό γάμο σου, το Καλοκαίρι του 2024. 

 

Ο πολιτικός γάμος φαίνεται να αποτελεί μια επιλογή που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος ανάμεσα στα νέα ζευγάρια. Η ταχύτητα των διαδικασιών, το χαμηλότερο κόστος και φυσικά το γεγονός πως απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως πίστεως, τον καθιστά εξαιρετικά δημοφιλή για όσους θέλουν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Αυτό ίσως να εξηγεί και το γεγονός πως στη χώρα μας, έως το 2016, το ποσοστό πολιτικών και θρησκευτικών γάμων ήταν περίπου ίδιο, ενώ μέχρι σήμερα η διαφορά έχει μεγαλώσει αισθητά εις βάρος των θρησκευτικών. 


Παρά τον λόγο που γίνεται, οι στιλιστικές επιλογές για έναν πολιτικό γάμο μπορεί να είναι ακόμη άγνωστες. Ωστόσο σίγουρα είναι πιο πολύπλοκες από ό,τι σε μια θρησκευτική τελετή. Ιδίως για τον άντρα που οι πηγές ενημέρωσης και οι προτάσεις των ειδικών είναι πολύ περισσότερο περιορισμένες σε σχέση με τις γυναίκες. Επομένως, είναι λογικό να αναρωτιέσαι ποιο ντύσιμο να επιλέξεις ως γαμπρός σε έναν πολιτικό γάμο, καθώς οι επιλογές είναι πολλές (από το επίσημο έως το casual στυλ) αλλά η απόφαση ιδιαίτερα δύσκολη.

 

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τις προτάσεις των ειδικών και τις επιλογές ενός γαμπρού για το ντύσιμο του σ’ έναν πολιτικό γάμο. 

 

Τι να φορέσω στον πολιτικό γάμο; 

 

Το Γαμπριάτικο Κοστούμι

 Μαύρο Tuxedo Σε Στενή Γραμμή


Το γαμπριάτικο κοστούμι είναι μία εξαιρετική επιλογή για έναν πολιτικό γάμο, καθώς μπορεί να δημιουργήσει μια επίσημη και κομψή εμφάνιση. Μαύρο ή σκούρο μπλε, συνδυασμένο με γραβάτα ή παπιγιόν και επίσημα παπούτσια, το γαμπριάτικο κοστούμι εξασφαλίζει μια αψεγάδιαστη εμφάνιση, ιδανική για μια τέτοια ιδιαίτερη περίσταση αλλά και έναν κλασικό θρησκευτικό γάμο στην εκκλησία. 

 

Το Χρωματιστό Κοστούμι

 

Σάπιο Μήλο Tuxedo Σε Στενή Γραμμή


Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά και σου αρέσουν τα έντονα χρώματα, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα κοστούμι σε πράσινη ή ροζ απόχρωση που θα κεντρίσει τα βλέμματα και θα σε βγάλει από την ευρεία κατηγορία των γαμπρών που περνούν απαρατήρητοι. Φρόντισε μόνο να κάνεις σωστές επιλογές - και μάλλον πιο ήσυχες - στα αξεσουάρ και τα υποδήματα σου ώστε να μην υπερβάλεις. 

 

Το Casual Κοστούμι

 Μπεζ Ελαστικό Σε Στενή Γραμμή


Η πιο συνηθισμένη επιλογή για έναν πολιτικό γάμο είναι το casual κοστούμι. Σε πρωινές τελετές με χαλαρή διάθεση, ένα casual κοστούμι σε γκρι, γαλάζιο, καφέ ή μπεζ χρώμα, συνδυασμένο με ένα λινό ή βαμβακερό πουκάμισο, δημιουργεί ένα ανάλαφρο και κομψό look που εναρμονίζεται με το σκηνικό του πολιτικού γάμου που είναι περισσότερο μία νομική διαδικασία, παρά μία τελετή. Ιδίως αν γίνεται σε κλειστό κύκλο ή κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. 

 

Το Παντελόνι με το Σακάκι

Πράσινο Ελαστικό Σε Στενή Γραμμή


Μια ακόμα πιο χαλαρή επιλογή είναι το σύνολο που αποτελείται από παντελόνι και σακάκι, που φυσικά δεν ανήκουν στο ίδιο σετ. Ένα υφασμάτινο παντελόνι σε συνδυασμό με ένα σακάκι που ανταποκρίνεται στα δεδομένα της εποχής και της περίστασης δημιουργούν ένα λιγότερο επίσημο, αλλά πάντα προσεγμένο look. Ανάλογα με το ύφος της ημέρας που έχετε οργανώσει μπορείς κάλλιστα να συνδυάσεις το σακάκι σου και με ένα τζιν παντελόνι. 

 

Το Λίνο Σύνολο 

Σταυρωτό Λινό Σε Relaxed Γραμμή


Αν ο πολιτικός σας γάμος γίνεται μία ζεστή ημέρα του Καλοκαιριού όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και το σκηνικό θα άρμοζε περισσότερο σε νησί, ακόμη κι αν είστε στην πόλη, έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις μία πιο ανάλαφρη επιλογή. Το λινό σύνολο μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τον πολιτικό γάμο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποτελεί μια υπέροχη επιλογή για σένα. 

 

Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι πως επιλέγοντας το κατάλληλο ντύσιμο για έναν πολιτικό γάμο, στόχος είναι να δημιουργήσεις ένα look που θα αντικατοπτρίζει το προσωπικό σου στιλ και θα κάνει αυτήν την ιδιαίτερη μέρα ακόμα πιο ξεχωριστή για σένα, γεμίζοντας σε με αυτοπεποίθηση και καλή διάθεση. 

 

Βρες στη συλλογή του Aristoteli Bitsiani τις καλύτερες επιλογές για την εμφάνιση σου στον πολιτικό γάμο.