Τι να βάλω και τι να μη βάλω την Ανάσταση;

Οδηγός επιβίωσης: Τα must-have και τα no-go για την Ανάσταση, όσον αφορά το ανδρικό ντύσιμο σου.

 

Το Πάσχα πλησιάζει και έφτασε ο καιρός να σκεφτείς τι πρέπει να φορέσεις το βράδυ της Ανάστασης και τι όχι. Καταρχάς είναι σημαντικό σε κάθε μας εμφάνιση, ειδικά όταν πρόκειται για εορταστικές περιστάσεις, να είμαστε κομψοί. Η Ανάσταση μάλιστα είναι η πιο σημαντική μέρα της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας και αυτό πρέπει να αντανακλάται και στην εμφάνισή σου. Φέτος, θα κληθείς να δημιουργήσεις ένα μοναδικό ανοιξιάτικο στυλ, καθώς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα έχουμε μπει πλέον στον Μάιο. Κουστούμι για πιο επίσημη εμφάνιση στην πόλη αλλά και πιο αέρινα look αν επιλέξεις να κάνεις Πάσχα στο χωριό φέτος.

 

Τι πρέπει να φορέσω το βράδυ της Ανάστασης για να δημιουργήσω μια επίσημη εμφάνιση;

Γκρι Prince De Galles Σε Στενή Γραμμή


Μέρες σαν και την Ανάσταση πρέπει να είσαι πιο καλοντυμένος αλλά παράλληλα και άνετος. Σίγουρα δε σε εξυπηρετεί να αφιερώσεις αμέτρητες ώρες μπροστά από τον καθρέφτη και δε χρειάζεται. Ούτε φανταχτερά ρούχα χρειάζονται, ούτε και υπερβολές. Χρειάζεται μια ισορροπία αλλά παράλληλα πρέπει να είσαι στην τρίχα γιατί κάθε τέτοια περίσταση μπορεί να σταθεί αφορμή για νέες γνωριμίες. Τράβηξε λοιπόν όλα τα βλέμματα επιλέγοντας ένα ανοιχτό γκρι κουστούμι σε στενή γραμμή από τις νέες παραλαβές των καταστημάτων Aristoteli Bitsiani. Μονόπετο, με κανονικό πέτο και δύο πλαϊνές τσέπες για να είσαι κομψός ανάμεσα στο πλήθος. Έχει κοντό κόψιμο και τσέπη στο στήθος με ποσέτ για να δώσει τη φινέτσα που χρειάζεσαι. Αν δε θέλεις να φορέσεις κουστούμι, μπορείς να το συνδυάσεις με μαύρα ρούχα από μέσα. Ένα μαύρο t-shirt και ένα παντελόνι, είναι η κατάλληλη επιλογή για να το αναδείξεις. Αν είσαι τολμηρός μπορείς να παίξεις και με διαφορετικά χρώματα σε σακάκι και παντελόνι. Φρόντισε μόνο να μην έχουν μεγάλη αντίθεση με το πουκάμισο.


Πώς να είμαι ταυτόχρονα άνετος και δυναμικός;

 Μάυρο Vegan Δερμάτινο Σε Oversized Γραμμή


Μπορείς να διαλέξεις ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν από Aristoteli Bitsiani, που αποτελεί και κλασική επιλογή και μπορείς να το φορέσεις για πολλά χρόνια. Είναι από vegan δέρμα, σε στενή γραμμή και με κοντό κόψιμο, που μπορεί να συνδυαστεί με πουκάμισο, μπλουζάκι και υφασμάτινο παντελόνι. Για πιο νεανικό και σύγχρονο look, επίλεξε να φορέσεις ένα μπλε denim παντελόνι με μέτριο πλύσιμο σε κανονική γραμμή και κανονικό κόψιμο. Και αν πιστεύεις ότι θα ζεσταθείς με το δερμάτινο, μπορείς να επιλέξεις και ένα denim τζάκετ. Ένα μαύρο unisex, σε κανονική γραμμή και με κανονικό κόψιμο για να είσαι κομψός και να φορέσεις ένα outfit που όλοι θα θαυμάσουν.


Τι να βάλω την Ανάσταση στο χωριό για να είμαι μοντέρνος αλλά όχι υπερβολικός;

 Ριγέ Σε Στενή Γραμμή Με Grandad Κολάρο


Από τους πιο ασφαλείς και διαχρονικούς συνδυασμούς για σένα είναι ένα υφασμάτινο παντελόνι και ένα καλό πουκάμισο. Ένα μακρυμάνικο ριγέ πουκάμισο σε στενή γραμμή, με grandad κολάρο, από Aristoteli Bitsiani, αποτελεί την ιδανική ανοιξιάτικη επιλογή. Το συνδυάζεις και με ένα κλασικό γκρι καρό παντελόνι, σε relaxed γραμμή, με κοντό κόψιμο και έχεις ένα σύνολο που μπορεί να σε συνοδέψει σε κάθε ώρα της συγκεκριμένης ημέρας.


Πώς θα ντυθώ κομψά αν έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες;

 Polo Μπλούζα Μπλε Ναυτικό Polo Σε Στενή Γραμμή


Η λύση είναι απλή. Αν δεν επιθυμείς να κάνεις πειραματισμούς με το στυλ σου και αν η θερμοκρασία στις αρχές Μαΐου έχει αγγίζει υψηλούς βαθμούς, τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα ναυτικό πόλο μπλουζάκι σε στενή γραμμή για να είσαι κομψός και παράλληλα ελαφρά ντυμένος. Στην Aristoteli Bitsiani μπορείς να βρεις πόλο μπλούζες στις νέες παραλαβές, σε διάφορα χρώματα. Αν φορέσεις και ένα τζιν ή υφασμάτινο παντελόνι από κάτω, θα έχεις ένα κομψό στυλ χωρίς υπερβολές.


Τι να μη βάλω την Ανάσταση;

 

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να κάνεις υπερβολές. Αυτό που πρέπει πάνω από όλα να θυμάσαι είναι ότι η Ανάσταση είναι μια ευκαιρία να αντλήσεις δύναμη και ελπίδα από την πίστη σου. Με αυτήν τη σκέψη στο μυαλό, η ενδυματολογική σου επιλογή θα πρέπει να είναι ανάλογη και να αντανακλά τον σεβασμό προς τη γιορτή και τη θρησκεία. Αν επιλέξεις κουστούμι φρόντισε να μην είναι από εκείνα που σε κάνουν να μοιάζεις με δικηγόρο ή ασφαλιστή και διάλεξε το μέγεθος που σου ταιριάζει για να μην επιπλέεις μέσα του. Επίλεξε λοιπόν ένα κουστούμι που είναι στα μέτρα σου και φόρεσε από κάτω μοκασίνι ή oxford για να απογειώσεις την εμφάνισή σου. Αν παρ’ όλα αυτά θέλεις να ντυθείς πιο  επίσημα γιατί μετά μπορεί να πρέπει να παρευρεθείς σε ένα επίσημο κάλεσμα, φρόντισε να μην συνδυάσεις το ποσέτ με τη γραβάτα. Μπορείς ακόμα και να παίξεις με τους χρωματικούς συνδυασμούς στις κάλτσες, ώστε να προσθέσεις ένα προσωπικό στοιχείο στο κλασικό ντύσιμο.