Τι σημαίνει ο όρος "babygirl" της ανδρικής μόδας;

Καθώς οι “babygirl” άντρες έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό, δε θα μπορούσαν παρά να επηρεάσουν με τις επιλογές τους και την ανδρική μόδα. 

 

Κάθε λίγο και λιγάκι ακούμε νέα terms να εισάγονται στη μόδα που κατά πάσα πιθανότητα συναντάμε για πρώτη φορά. Πράγματι, είναι δύσκολο να είσαι εξοικειωμένος με κάθε νέο όρο που προστίθεται και σηματοδοτεί μία νέα τάση. Αν όμως αγαπάς τη μόδα και θέλεις να είσαι ενημερωμένος, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τους ρυθμούς της, όσο γρήγοροι κι αν είναι.

 

Τι είναι “babygirl”; 


 

Το 2024 έφερε μαζί του τον όρο “babygirl”. Για την ακρίβεια, οι άντρες που χαρακτηρίζονται με τον τρόπο αυτό δημιούργησαν μία τάση που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη μόδα. Μάλλον, ο βασιλιάς του είδους είναι ο Harry Styles αλλά πρόσφατα προστέθηκαν κι άλλοι, όπως ο Barry Keoghan και ο Jacob Elordi. Τι κοινό έχουν όμως αυτοί οι άντρες για τους οποίους μίλησε η Vogue και το Elle; Πρόκειται για τους άντρες που αγαπά το διαδίκτυο και οι χρήστες του θα ήθελαν να τους δουν ακόμη και ως συντρόφους τους.

 

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ξεκάθαρος ορισμός αλλά περισσότερο έχει να κάνει με το vibe που αποπνέει κάποιος celebrity. Οι άντρες αυτοί δεν είναι μόνο hot αλλά έχουν και ενδιαφέρον, μάλλον γιατί δεν γοητεύουν απλά και μόνο με την ομορφιά τους (που κατά πάσα πιθανότητα δεν περιγράφεται ως αντικειμενική) αλλά και με τον χαρακτήρα και το στυλ τους. Καλύτερα, μπορούμε να μιλήσουμε για άντρες που στα μάτια της κοινής γνώμης είναι καθολικά αγαπητοί αλλά μοιάζουν και σαν να είναι έτοιμοι να αγαπήσουν τους πάντες, σπάζοντας τα κοινωνικά στερεότυπα από τη συμπεριφορά τους μέχρι και το στυλ. Με απλά λόγια, θα τους δεις ακόμη και να φορούν ρούχα που δεν είναι αμιγώς αντρικά ή να μην έχουν κανένα δισταγμό να βαφτούν ή να δείξουν την ευαισθησία τους ή να είναι τρυφεροί, ανεξάρτητα από τη σεξουαλική τους ταυτότητα. 

 

Πως οι “babygirl” άντρες επηρέασαν τη μόδα;

Μπορεί αυτός ο όρος να είναι καινούργιος αλλά οι άντρες που περιγράφουμε παραπάνω έχουν χαρακτηριστεί fashion icons εδώ και μερικά χρόνια. Σήμερα όμως φαίνεται να έχουν κάνει takeover στην ανδρική μόδα αλλά κι αυτή η κυριαρχία να επισημοποιείται από καθιερωμένα fashion media αλλά και μεγάλους οίκους που επιλέγουν να τους ντύσουν. 

 

Πως ντύνονται όμως αυτοί οι άντρες και ποια είναι η επίδραση τους στη μόδα; Αρχικά, εκμεταλλεύονται τα ήδη θολά όρια ανάμεσα στο τι θεωρείται αντρικό και τι γυναικείο, απορρίπτοντας τον παραδοσιακό διαχωρισμό, για να προσαρμόσουν στο στυλ τους πιο feminine κομμάτια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Pedro Pascal στις Χρυσές Σφαίρες ή τις εμφανίσεις του Jacob Elordi στις οποίες δανείζεται αξεσουάρ και κοσμήματα από τις γυναικείες συλλογές; 

 

Για τη Vogue, το να κάνεις ενδιαφέρουσες εμφανίσεις δεν σε κάνει θηλυπρεπή κι αυτή η άποψη έχει σε μεγάλο βαθμό περιοριστεί χάρη στους άντρες που ήδη αναφέραμε. Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό για την έννοια της αρρενωπότητας και παράλληλα για την ανδρική μόδα. Συνεπώς, μη διστάσεις στην επόμενη σου εμφάνιση να σπάσεις τα σύνορα των πεποιθήσεων σου και να φορέσεις αυτό που σου αρέσει, όπως οι “babygirl” άντρες celebrities.