5 συμβουλές των ειδικών για το ανοιξιάτικο στυλ

Όσα αξίζει να μάθεις από τους ειδικούς για το ανοιξιάτικο στυλ, τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι μέρες μεγαλώνουν. 

Το ανοιξιάτικο στυλ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό για τους άντρες κι αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή, ανάμεσα στο χειμωνιάτικο και το καλοκαιρινό ντύσιμο. Ο καιρός αυτή την περίοδο παίζει περίεργα παιχνίδια κι αν δεν θέλεις να φαίνεται λες κι είσαι εκτός τόπου και χρόνου, θα πρέπει να προσαρμοστείς στα δεδομένα του. Κι επειδή ο καιρός μπορεί ν’ αλλάξει μέσα στην ίδια μέρα, κι η έξοδος σου να ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και να καταλήξει με βροχές, καλό είναι να είσαι έτοιμος για όλα. Αν πάλι θέλουμε να εστιάσουμε στις λεπτομέρειες, οι ειδικοί λένε πως ένα συχνό λάθος που κάνουν οι άντρες κατά τη διάρκεια της Άνοιξης είναι πως φορούν τα φθινοπωρινά τους ρούχα.  

Δες την Άνοιξη ως μια ευκαιρία ν’ ανανεώσεις τόσο τη ντουλάπα σου, όσο και τις στιλιστικές σου επιλογές. Μην ξεχνάς πως οι περισσότερες αγορές που θα κάνεις τώρα, θα σου φανούν χρήσιμες και στα καλοκαιρινά σου looks. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια νέα αρχή καθώς εγκαινιάζει την περίοδο των θερμών μηνών, όπου τα υφάσματα γίνονται ελαφρύτερα και τα κομμάτια, ανά εμφάνιση, λιγότερα. Όσο για τα χρώματα, μη φοβηθείς να τους δώσεις μια ευκαιρία καθώς αυτά είναι που θα φτιάξουν τη διάθεση σου και θα διαφοροποιήσουν τις επιλογές σου από αυτές του υπόλοιπου χρόνου. 

Τα fashion tips των ειδικών για το ανοιξιάτικο στυλ 

Μπεζ Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Μάθε την τέχνη του layering

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για το layering αλλά έχουμε αναλύσει και το ανοιξιάτικο layering. Δεν είναι τυχαίο πως οι ειδικοί αναφέρονται σ’ αυτό ως τέχνη καθώς δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Το layering όμως θα καταφέρει ν’ αναβαθμίσει την εικόνα σου και θα σου δώσει τη δυνατότητα να προσαρμόσεις το outfit σου στις καιρικές συνθήκες που μεταβάλλονται από στιγμή σε στιγμή. 

Επένδυσε σ’ ένα light jacket

Καμηλό Biker Από Vegan Δέρμα

Όπως ήδη είπαμε, η Άνοιξη δεν είναι μια ατέλειωτη λιακάδα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι συχνό φαινόμενο και γι’ αυτό αξίζει να κάνεις δικό σου ένα ανοιξιάτικο jacket που θα σε κρατήσει ζεστό. Φρόντισε να είναι αδιάβροχο ώστε να προστατευτείς από τις βροχές και προτίμησε μια κλασσική επιλογή, αν δεν έχεις πολλά ανάλογα πανωφόρια στη ντουλάπα σου. 

Φόρεσε πιο λεπτά υφάσματα

Ο κύριος λόγος που αναφέραμε παραπάνω πως, για τους ειδικούς, τ’ ανοιξιάτικα ρούχα σου πρέπει να είναι διαφορετικά από τα φθινοπωρινά, έχει να κάνει με τα υφάσματα τους. Κάθε φθινοπωρινό ρούχο έχει ένα αντίστοιχο ανοιξιάτικο που αξίζει να προτιμήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν. Παραδείγματος χάρη, το bomber jacket γίνεται harrington jacket, το flannel πουκάμισο γίνεται λινό και τα μάλλινα παντελόνια γίνονται βαμβακερά.

Προτίμησε ανοιχτές αποχρώσεις Μπεζ Πουκάμισο Σε Στενή Γραμμή Με Grandad Κολάρο 

Δεν είναι ανάγκη την Άνοιξη να φορέσεις χρώμα, αν δεν το νιώθεις. Παρόλα αυτά αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια να το τολμήσεις. Αντίθετα, είναι ανάγκη να προτιμήσεις τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις , δίχως να σημαίνει πως αυτές θα πρέπει να είναι και πιο φωτεινές. Ένα συχνό λάθος που εντοπίζουν οι ειδικοί έχει να κάνει με τα jeans. Βλέπουμε συχνά άντρες με σκουρόχρωμα jeans κατά τη διάρκεια της Άνοιξης, ενώ σύμφωνα με τους κανόνες τις μόδες, αυτή την περίοδο θα έπρεπε να προτιμώνται τα ανοιχτόχρωμα.   

Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες

Βάζω στοίχημα πως δεν το ακούς πρώτη φορά αλλά οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Φρόντισε να κάνεις δικό σου ένα καινούργιο ανοιξιάτικο άρωμα που θα σε ανανεώσει. Μην ξεχνάς τα γυαλιά σου, όταν βγαίνει ο ήλιος. Επίλεξε ανοιξιάτικα παπούτσια στις εμφανίσεις σου, όπως είναι τ’ ανοιχτόχρωμα sneakers και τα loafers.  Προσπάθησε να φοράς ρούχα που αναπνέουν ώστε να μην ιδρώνεις.