Χειμερινή βάπτιση και γάμος: 5 outfits για κάθε άντρα

Έλαβες πρόσκληση για γάμο ή βάπτιση μέσα στον Χειμώνα; Μ’ αυτά τα κομμάτια θα δημιουργήσεις τα καλύτερα outfits για την περίσταση. 

Περάσαμε περισσότερα από δύο χρόνια υπό το πέπλο της πανδημίας και του κορονοϊού, όπου απαγορευόταν η τέλεση τόσο των γάμων, όσο και των βαπτίσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το περσινό καλοκαίρι να τελεστούν αμέτρητοι γάμοι και βαπτίσεις με συνέπεια να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ κι όλοι εμείς λάβουμε δεκάδες προσκλητήρια. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή ενός επίσημου outfit για την περίσταση δεν ήταν τόσο δύσκολη κατά την περίοδο του Καλοκαιριού καθώς όλοι μας είμαστε συνηθισμένοι σε ανάλογες προσκλήσεις σε τελετές. Το ζήτημα είναι πως τα μυστήρια δεν παύουν να τελούνται κατά τη διάρκεια του Χειμώνα και φέτος για τους λόγους που αναφέραμε είναι περισσότερα από ποτέ. Η δυσκολία στα προσκλητήρια για γάμους και βαπτίσεις που λαμβάνουμε κατά τη διάρκεια του Χειμώνα έγκειται στην επιλογή ενός outfit που θα είναι κατάλληλο για την περίσταση αλλά θα μας κρατάει και ζεστούς, ιδίως όταν η θερμοκρασία είναι πεσμένη. Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να βρούμε τη χρυσή τομή με τα κατάλληλα κομμάτια.  

Tips για να επιλέξεις το ιδανικό outfit για τον γάμο ή τη βάπτιση


Αν είσαι καλεσμένος σε χειμερινό γάμο ή βάπτιση, είναι πολύ σημαντικό να διαβάσεις με προσοχή το προσκλητήριο. Το ζευγάρι ξοδεύει πολύ χρόνο και χρήματα για να επιλέξει την ιδανική γραμματοσειρά και το σωστό χαρτί αλλά σχεδόν κανείς δε δίνει σημασία. Γι’ αυτό αποτέλεσε την εξαίρεση και τσέκαρε το προσκλητήριο πριν επιλέξεις outfit. Αρχικά κοίταξε αν αναφέρεται dress code. Αν αναγράφεται black tie, τότε δεν έχεις πολλά περιθώρια για να ξεφύγεις από το tuxedo. Αν αναγράφεται formal, τότε οφείλεις να επιλέξεις ένα κλασσικό κοστούμι. Αν αναγράφεται semi-formal, τότε έχεις μεγαλύτερο περιθώριο επιλογών. 

Έπειτα σημείωσε την ημερομηνία και την ώρα της τελετής ώστε να ελέγξεις τον καιρό, όσο πλησιάζουν οι μέρες. Όπως ήδη έχεις καταλάβει, η θερμοκρασία παίζει περίεργα παιχνίδια και το γεγονός πως η εποχή που διανύουμε λέγεται Χειμώνας δεν σημαίνει πως οι καιρικές συνθήκες θα τον θυμίζουν κιόλας. 

Αν δεν έχεις την οικονομική άνεση αυτή την περίοδο ν’ αγοράσεις ένα καινούργιο κοστούμι, επίλεξε το πιο κλασσικό που έχεις στη συλλογή σου και προσπάθησε να επενδύσεις στα παπούτσια και τα αξεσουάρσου. Μπορείς ν’ αναδείξεις το κοστούμι σου με τη γραβάτα, τα μανικετόκουμπα, το μαντήλι τσέπης ή το κασκόλ σου. 

Καλεσμένος σε χειμερινή τελετή: 5 outfits για σένα 

Μαύρο Μάλλινο Κοστούμι  Σε Στενή Γραμμή

Μαύρο Μάλλινο Κοστούμι  Σε Στενή Γραμμή

Σε περίπτωση που είσαι ο κουμπάρος ή ο νονός, πρέπει να είσαι καλύτερα ντυμένος από τους υπόλοιπους καλεσμένους. Θα βγεις αμέτρητες φωτογραφίες κι έτσι δεν χωράνε αστοχίες στο ντύσιμο σου. Όσο για το outfit σου, καλό είναι να επιλέξεις κάτι κλασσικό και να μείνεις μακριά από τα trends μιας και η φωτογραφία σου θα βρίσκεται στην κορνίζα για πολλά χρόνια. 

Μαύρο Eλαφρύ Πλεκτό Πουλόβερ Με Ψηλό Κολάρο

Μαύρο Eλαφρύ Πλεκτό Πουλόβερ Με Ψηλό Κολάρο

Αν ανήκεις στον στενό οικογενειακό κύκλο του ζευγαριού ή των γονέων, προσπάθησε να φορέσεις διαφορετικό χρώμα κοστουμιού από τον γαμπρό καθώς θα κάθεστε στο ίδιο τραπέζι. Επίλεξε με το κοστούμι σου, ένα ζιβάγκο αντί για πουκάμισο, ώστε να διαφοροποιηθείς και να έχεις την άνεση να χορέψεις στο πάρτι που θ’ ακολουθήσει. 

Μαύρο Tuxedo Σε Στενή Γραμμή

Μαύρο Tuxedo Σε Στενή Γραμμή

Το dress code που αναγράφεται στο προσκλητήριο είναι black tie ή formal; Τότε δεν έχεις πολλές επιλογές. Το μαύρο tuxedo είναι επιβεβλημένο. 

Μπεζ Μάλλινο Swirly Houndstooth Σακάκι Σε Στενή Γραμμή

Μπεζ Μάλλινο Swirly Houndstooth Σακάκι Σε Στενή Γραμμή

Αν το dress code είναι semi formal, τότε το κοστούμι είναι πάλι υποχρεωτικό αλλά μπορείς να παίξεις με το χρώμα του και ή να το συνδυάσεις μ’ ένα knitwear ή μακρυμάνικη μπλούζα. Με τον τρόπο αυτό θα είσαι κατάλληλα ντυμένος, θα παραμείνεις ζεστός αλλά θα έχεις και την άνεση που επιθυμείς. 

Μπλε Ραφ Μάλλινο Καρό Σακάκι Σε Στενή Γραμμή

Μπλε Ραφ Μάλλινο Καρό Σακάκι Σε Στενή Γραμμή

Ο γάμος ή βάπτιση γίνονται πρωί; Τότε η υπόθεση είναι δύσκολη καθώς πρέπει να είσαι επίσημος αλλά όχι υπερβολικά καθώς είναι ακόμη μέρα. Τη διαφορά εδώ θα κάνουν τα υφάσματα και η επιμέλεια που θα δείξεις στην εμφάνιση σου. Μη φοβηθείς να φορέσεις σακάκι, αντί για κοστούμι και να παίξεις με τα patterns.