Τα essentials του Φθινοπώρου για το 2022

Έξι κομμάτια που θεωρούνται must have της αντρικής μόδας για το Φθινόπωρο. 

Διανύουμε την κατάλληλη περίοδο ώστε να μιλήσουμε για τα essentials της αντρικής μόδας για την εποχή του Φθινοπώρου. Αυτό συμβαίνει καθώς έως τώρα ο καιρός θύμιζε ακόμη Καλοκαίρι και οποιοδήποτε πιο χοντρό ρούχο έμοιαζε περιττό για τις συνθήκες που επικρατούσαν. Εδώ και λίγες μέρες, όμως, το σκηνικό έχει αλλάξει σημαντικά. Η κακοκαιρία EVA μπορεί να μην έφερε τα ακραία καιρικά φαινόμενα που περίμεναν οι μετεωρολόγοι αλλά δεν παύει να έριξε δραματικά τη θερμοκρασία. Αυτή η απότομη πτώση είχε ως αποτέλεσμα ν’ αναγκαστούμε ν’ αλλάξουμε τις στιλιστικές μας επιλογές και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. 

 

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι από εμάς που βαρέθηκαν τα T-Shirts και τα σορτς. Τα καλοκαιρινά outfits μπορεί ν’ απαιτούν λιγότερο κόπο αλλά τα φθινοπωρινά looks είναι εκείνα που μας επιτρέπουν ν’ αναδείξουμε το στυλ μας με το layering και τους συνδυασμούς. Πως όμως θα καταφέρεις να προσαρμοστείς εύκολα και γρήγορα στη μεταβολή του καιρού; Σε ποια κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου αξίζει να δώσεις προτεραιότητα και ποια να προσθέσεις στη συλλογή σου; 

Παρακάτω θα δούμε έξι από τα essentials του φθινοπωρινού ανδρικού ντυσίματος, σύμφωνα με τους ειδικούς, που αξίζουν μια θέση στο καλάθι αλλά και τη ντουλάπα σου. 

Heavyweight Κοντομάνικο

 Καμηλό Rib Πλεκτό Σε Relaxed Γραμμή

Ήδη αναφέραμε πως είναι πολλοί εκείνοι που έχουν βαρεθεί τα T-Shirts τα οποία δεν σταμάτησαν να φορούν όλο το Καλοκαίρι. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές σε κοντομάνικα μπλουζάκια, ακόμη και για το Φθινόπωρο. Το rib πλεκτό T-Shirt σε relaxed γραμμή εξασφαλίζει την άνεση σου και ταυτόχρονα σου δίνει τη δυνατότητα ν’ ανταπεξέλθεις στις χαμηλές θερμοκρασίες. 

Flannel Overshirt

 Καρό Φανέλα Σε Κανονική Γραμμή

Ένα flannel πουκάμισο με πιο χοντρό ύφασμα από το κλασσικό shirt, μπορεί να συνδυαστεί φανταστικά μ’ ένα casual T-Shirt ή ένα ελαφρύ μακρυμάνικο μπλουζάκι. Μάλιστα, μπορείς να το δέσεις γύρω από τον λαιμό, γύρω από τη μέση ή ακόμη και διαγώνια στο στήθος. Η καρό απόχρωση είναι κι η πιο δημοφιλής! 

Χοντρό Pullover

Μπεζ Φλις Με Στρόγγυλη Λαιμόκοψη 

Θα συνεχίσω με τη φούτερ μπλούζα που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του casual φθινοπωρινού ανδρικού ντυσίματος. Αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο καθώς προσφέρει άνεση και ζεστασιά. Μην ξεχνάς πως μπορεί να γίνει κι ένα φανταστικό κομμάτι για το layering που θέλεις να πετύχεις. Όσο για τις neutral αποχρώσεις, επιτυγχάνουν πάντα την cozy διάθεση που επιθυμείς. 

Μπλε Jean

Μπλε Σε Skinny Γραμμή 

Το πετροπλυμένο denim είναι all time classic κομμάτι του Φθινοπώρου κι αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς συνδυάζεται εύκολα με όλα. Φρόντισε μόνο να μην είναι ούτε too slim, ούτε too baggy καθώς οτιδήποτε ενδιάμεσο, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. 

Cargo Παντελόνι

 Γκρι Τεχνολογικό Cargo Με Λάστιχο Στον Ποδόγυρο

Όπως όλα δείχνουν, το workwear ήρθε για να μείνει στην ανδρική ένδυση. To cargo παντελόνι με τις τσέπες και το λάστιχο μοιάζει να είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του στυλ. Εκτός από πρακτικά, τα παντελόνια αυτά πηγαίνουν φανταστικά με hoodies, φούτερ και knitwear ενώ τα outerwear που θα τα συνδυάσεις αξίζει να έχουν τσέπες. 

Puffer Jacket

  Puffer Αμάνικο Σε Μαύρο

Θα κλείσω με το puffer μπουφάν που ανήκει στα essentials, είτε πρόκειται για την κλασσική εκδοχή του, είτε για την κοντομάνικη. Άλλωστε μπορεί να φορεθεί πάνω απ’ οτιδήποτε και να δώσει την αίσθηση που νιώθεις τόσο ζεστός, όσο κάτω από το πάπλωμα σου.