Τα υφάσματα του Καλοκαιριού που αξίζει να γνωρίζεις

O απόλυτος οδηγός για τα υφάσματα του Καλοκαιριού που κάθε άντρας πρέπει να γνωρίζει πριν κάνει τις επόμενες αγορές του. 

Βρισκόμαστε μόλις μια ανάσα πριν την έλευση του Καλοκαιριού. Παρόλα αυτά η αύξηση της θερμοκρασίας έχει αρχίσει ήδη να προδίδει τον ερχομό του. Οι περισσότεροι άντρες, λοιπόν, έχουν ήδη γεμίσει τη ντουλάπα με την καλοκαιρινή τους συλλογή κι έχουν προγραμματίσει τις καλοκαιρινές τους αγορές. Σε κάθε περίπτωση, τα χρώματα πρέπει να είναι φωτεινότερα και τα υφάσματα ελαφρύτερα. Ποια είναι όμως αυτά τα υφάσματα που θεωρούνται καλοκαιρινά και αξίζει να προτιμήσεις καθώς θα σε προστατεύσουν από τη ζέστη; 


Οι υψηλές θερμοκρασίες του Καλοκαιριού παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή των ρούχων μας. Στόχος είναι να πάρουμε τα μέτρα μας ώστε να μη σκάσουμε από τη ζέστη αλλά και να μην ιδρώσουμε. Μην ξεχνάς πως κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, τα μήκη περιορίζονται, τα layers μειώνονται και τα υφάσματα ελαφραίνουν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό, τα ρούχα που προτιμάμε ν’ αφήνουν το σώμα μας να αναπνεύσει και να στέκονται ανάλαφρα πάνω μας ώστε να μας προσφέρουν ελευθερία κινήσεων και να μη μας ενοχλούν. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τα πιο δημοφιλή υφάσματα του Καλοκαιριού και τον λόγο που ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις των αντρών;  

Τα πιο δημοφιλή υφάσματα του Καλοκαιριού

 Λινό Ριγέ Πουκάμισο Με Pointed Κολάρο

Το λινό ύφασμα φτιάχνεται από το φυτό λινάρι που καλλιεργείται κατά κύριο λόγο για τις κλωστικές του ίνες. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πως επιτρέπει στο δέρμα ν’ αναπνεύσει κι αυτό το κάνει αέρινο. Επιπλέον είναι απορροφητικό, γι’ αυτό είναι και τόσο δημοφιλές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δημιουργώντας αέρινα looks με στυλ.

Ένα εξίσου αέρινο ύφασμα με τα προηγούμενα και ιδανικό για το Καλοκαίρι είναι το ζέρσεϊ. Μιλάμε για ένα πολυμορφικό ύφασμα θα εντοπίσεις από αθλητικά μέχρι επίσημα ρούχα που στόχο έχουν να μην αφήνουν όποιον τα φορά να ιδρώσει. 

Γαλάζιο Καρό Βαμβακερό Σακάκι

Το βαμβάκι είναι τόσο δημοφιλές που μοιάζει λες και το συναντάμε παντού μπροστά μας. Πρόκειται για μια φυσική ίνα που επιτρέπει επίσης στον αέρα να φτάνει στο σώμα μας με αποτέλεσμα να μας δροσίζει. Στην αγορά θα βρεις πολλές εκδοχές του αλλά και υποκατηγορίες, πάντα όμως πρέπει να έχεις στο νου πως είναι εξαιρετικά βολικό για τους θερινούς μήνες. 

Το ύφασμα τεριλέν χρησιμοποιείται κυρίως για αντρικά κοστούμια που φοριούνται από την Άνοιξη έως και το Φθινόπωρο. Όχι μόνο είναι ιδανικό σε περίπτωση που έχεις κάποια επίσημη πρόσκληση κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού και πρέπει να ντυθείς αναλόγως αλλά έχει και το μεγάλο πλεονέκτημα πως δεν τσαλακώνεται εύκολα. 

Κόκκινο Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Η τρεβίρα είναι αγαπημένο ύφασμα της υψηλής ραπτικής αλλά και της μόδας καθώς μπορεί να πάρει διάφορες μορφές κι έχει υψηλή ποιότητα. Επιπλέον πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό ύφασμα που δεν ξεβάφει και δεν φθείρεται εύκολα. 

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα υφάσματα που πρωταγωνιστούν στις επιλογές των αντρών (αλλά και των γυναικών) κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού καθώς επιτρέπουν στο δέρμα τους ν’ αναπνεύσει και δροσίζουν το σώμα τους. Το seersucker είναι αγγλική λέξη που προέρχεται από τις περσικές λέξεις sheer και shakar, που σημαίνουν γάλα και ζάχαρη και συμβολίζουν την ανάγλυφη υφή του. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεται σίδερο καθώς έχει γκοφρέ υφή. Θα συνεχίσω με το μετάξι που όλοι γνωρίζουμε κι αγαπάμε αλλά και το καμπρί που αποτελεί την καλοκαιρινή εκδοχή του denim. Τέλος, η βισκόζη είναι μια φυτική πρώτη ύλη η οποία μοιάζει με το μετάξι και είναι εξαιρετικά ευάερη.