Boho: Adopt the fashion style without leaving your comfort zone

Πως να κάνεις δικό σου το boho στυλ, φέτος το Καλοκαίρι, δίνοντας χαρακτήρα στο casual ντύσιμο σου. 

Το Καλοκαίρι αποτελεί την εποχή που όλοι βρίσκουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε, να είμαστε πιο αυθόρμητοι και να προτιμήσουμε τα «θέλω» από τα «πρέπει». Φυσικά, αυτό έχει αντίκτυπο σ’ όλους τους τομείς της ζωής μας και κατά συνέπεια στο ντύσιμο μας. Οι περισσότεροι άντρες, ανεξαρτήτως αν βρίσκονται σε άδεια ή διακοπές, θα ήθελαν το Καλοκαίρι να κυκλοφορούν με ρούχα που τους εξασφαλίζουν τη μέγιστη άνεση και είναι φτιαγμένα από τα πιο ελαφριά υφάσματα ώστε να κάνουν τις υψηλές θερμοκρασίες, τουλάχιστον υποφερτές. Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να καταλάβουμε πως το casual look για το Καλοκαίρι δεν είναι μόνο το λευκό T-Shirt, η jean βερμούδα και τα sneakers. Μπορείς να έχεις στυλ, ακόμη και τους πιο θερμούς μήνες του χρόνου, δίχως να θυσιάσεις την άνεση σου, δίχως να σκάσεις από τη ζέστη και φυσικά δίχως να βγεις από το comfort zone σου. Πως θα γίνουν όλα αυτά; To boho style αποτελεί μία πολύ καλή λύση για να δώσεις χαρακτήρα στο look σου, χωρίς να σπαταλήσεις πολύ χρόνο κι ενέργεια. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BOHO ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ;

Αρχικά οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως η λέξη «boho» προέρχεται από τη λέξη «bohemian» που στα ελληνικά θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε και ως μποέμ. Πως μπορούμε να περιγράψουμε τον μποέμ τύπο; Μάλλον ως κάποιον που ζει τη ζωή του, επιβάλλει τους δικούς του κανόνες και συνδέεται με κάποια μορφή τέχνης. Για σχεδόν δυο δεκαετίες, το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτού του στυλ ήταν ο Jonny Depp. Σήμερα, το boho style παραμένει relaxed και comfortable αλλά δεν φοβάται να γίνει bold, ν’ αποκτήσει χρώμα και να προσαρμοστεί στις τάσεις. Σε κάθε περίπτωση, το bohemian style έχει μια vintage διάθεση, έναν artistic χαρακτήρα και πολλά – πολλά αξεσουάρ. 

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ BOHO ΣΤΥΛ 

 Άμμου Σε Oversized Γραμμή

Ας ξεκινήσουμε μ’ ένα boho top. H oversized γραμμή, το ανάλαφρο ύφασμα και το χρώμα της άμμου είναι αυτά που κατατάσσουν το μπλουζάκι στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μη διαστάσεις να δώσεις χαρακτήρα μ’ ένα κρεμαστό λαιμού ή ένα καπέλο, ακόμη κι αν κάνεις «ήσυχες» επιλογές στο υπόλοιπο outfit. Παίξε με τα μανίκια σηκώνοντας τα ή τυλίγοντας τα γύρω απ’ τα χέρια αλλά μην κάνεις το λάθος να φορέσεις ένα στενό παντελόνι. Επίσης, αν κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού έχεις αφιερώσει χρόνο στην ηλιοθεραπεία, θυμήσου ότι αυτή η neutral απόχρωση θα αναδείξει το μαύρισμα σου. 

 Μαύρο Yoga Pants Σε Γκοφρέ

Θα συνεχίσω με τα παντελόνια που για να χαρακτηριστούν boho θα πρέπει να πρέπει να έχουν πιέτες και φαρδιά γραμμή. Αν θες να πας το bohemian style all the way, επίλεξε yoga pants με σούρες. Αν θες να κινηθείς στο comfort zone σου, η πιο safe επιλογή είναι το παντελόνι με πιέτες

 Relaxed Mαύρο Με Φαρδιά Μανίκια

Ξέρεις ποιο κομμάτι είναι ο βασιλιάς του boho style και μπορεί να μετατρέψει από μόνο του ένα look σε bohemian; Το relaxed κιμονό με τα φαρδιά μανίκια που θ’ ανεμίζει καθώς περπατάς, δίνοντας άλλον αέρα στην εμφάνιση σου. Με σανδάλια κι ένα ταιριαστό καπέλο, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα καταλληλότερο για γίνεις ο πιο μποέμ τύπος του φετινού καλοκαιριού. Μη διστάσεις να επιλέξεις ένα κιμονό με χρώμα και κεντιτές λεπτομέρες, οι οποίες αποτελούν μεγάλη τάση. 

 Κοντομάνικο Λαχούρ Με Mini Revere Κολάρο

Προχωρώντας στα boho πουκάμισα, μπορεί να είναι τόσο κοντομάνικα, όσο και μακρυμάνικα, αρκεί να έχουν ένα print που ξεφεύγει από τα κλασσικά. Το ύφασμα πρέπει να είναι ελαφρύ, η εφαρμογή χυτή κι ο γιακάς εύκαμπτος. Αν το σχέδιο είναι λαχούρ, τότε έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Άσε μερικά κουμπιά ανοιχτά, είτε το συνδυάσεις με T-Shirt, είτε όχι.


Χειροποίητο Ψάθινο Panama Σε Μαύρο Με Φαρδύ Γείσο  

Θα κλείσω με το ψάθινο καπέλο που διαχρονικά αποτελεί το σήμα κατατεθέν του boho. Στο συγκεκριμένο στυλ δεν χωρούν μινιμαλισμοί και σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με έντονη ηλιοφάνεια, δεν βρίσκω τον λόγο οι άντρες να έχουν δεύτερες σκέψεις, όταν θέλουν να φορέσουν καπέλο.  Αν μάλιστα είναι επενδυμένο με μία κορδέλα σε λαχούρ σχέδιο, τότε αυτό το καπέλο είναι φτιαγμένο για σένα. Φρόντισε μόνο να μην μπλέξεις τα patterns στο outfit σου. Εναλλακτικά δέσε ένα μαντήλι στο λαιμό σου με λαχούρ ή φλοράλ σχέδιο. 

Κάποιοι fashion editors θα σου πουν πως το λευκό T-Shirt με το jean παντελόνι και το ψάθινο καπέλο εντάσσεται στο boho style. Ίσως αποτελεί την πιο safe επιλογή για να κάνεις την αρχή. Για τους περισσότερους όμως boho είναι το outfit που έχει να πει μια ιστορία. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσεις να υιοθετήσεις το στυλ, έχε κατά νου ποια ιστορία θέλεις να πεις με το ντύσιμο σου…