Vacation: Items worth putting in your suitcase

Μία ανάσα πριν τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, φτιάχνουμε μαζί τη βαλίτσα σου. 

Φτάνοντας ήδη στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου, του τελευταίου μήνα του Καλοκαιριού, όλοι ανυπομονούν για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου. Οι πολυαναμενόμενες αυτές ημέρες μας δίνουν την ευκαιρία να αφήσουμε πίσω τις δυσκολίες της περασμένης σεζόν, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να επιστρέψουμε με περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση πίσω στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Αν ανήκεις στην κατηγορία που θα καταφέρει φέτος ν’ αποδράσει απ’ την πόλη, φρόντισε ν’ αδράξεις την ευκαιρία και να εκμεταλλευτείς στο έπακρο αυτές τις ημέρες ώστε να κάνεις ένα ολικό reset. Άλλωστε οι στιγμές πραγματικής χαλάρωσης και ηρεμίας είναι ελάχιστες στον σύγχρονο τρόπο ζωής και πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο.  


Βάζω στοίχημα πως ήδη έχεις κλείσει τα εισιτήρια σου, έχεις κανονίσει τη διαμονή σου, έχεις προγραμματίσει τις εξόδους σου και το μόνο που απομένει για την αναχώρηση σου είναι να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου. Εδώ που τα λέμε αυτό δεν είναι μια εύκολη διαδικασία για κανέναν κι αυτό γιατί απαιτεί τόσο χρόνο όσο και ενέργεια. Ο βασικός στόχος είναι να μη σου λείψει τίποτα αλλά και να μην πάρεις μαζί σου υπερβολικά πολλά. Ο επόμενος στόχος είναι να είσαι στιλάτος δίχως να χρειαστεί να θυσιάσεις κάτι από την ανεμελιά των διακοπών. Πως θα το καταφέρεις αυτό; Πρόσφατα ένας fashion editor έγραψε πως το στυλ δεν είναι επιστήμη αλλά είναι τέχνη. Παρακάτω θα φτιάξουμε μαζί τη βαλίτσα των διακοπών σου ώστε να πετύχεις να έχεις όσα χρειάζεσαι και παράλληλα να κερδίσεις τις εντυπώσεις. 

Διακοπές: Χρήσιμα tips για να πάρεις όσα πραγματικά θα φορέσεις;

H πιο σημαντική συμβουλή που αξίζει ν’ ακούσει όποιος ετοιμάζεται για ταξίδι είναι να μην αφήσει την προετοιμασία της βαλίτσας για την τελευταία στιγμή. Είναι πολύ βοηθητικό να έχεις προβλέψει να βρίσκονται όλα σου τα ρούχα, καθαρά και σιδερωμένα στη ντουλάπα σου, ώστε να έχεις μεγάλο εύρος επιλογών. Επιπλέον, αυτό θα σου δώσει το χρονικό περιθώριο ν’ αγοράσεις τα κομμάτια εκείνα που θα δεις πως χρειάζεσαι και δεν έχεις ή είναι απαραίτητα για να συμπληρώσεις ένα outfit που έχεις σχεδιάσει να φορέσεις. Το να δεις την πρόγνωση του καιρό για τις ημέρες των διακοπών σου, θα σε γλυτώσει από πολλούς μπελάδες. Ακόμη όμως κι αν όμως δείχνει ασταμάτητη ηλιοφάνεια, φρόντισε να πάρεις τουλάχιστον ένα φούτερ ή μια ζακέτα ώστε να μη σε βρει απροετοίμαστο κάτι απρόοπτο. Αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση, θα δεις πως αποτελεί καλή ιδέα να φτιάξεις τα looks σου, πριν βάλεις τα ρούχα στη βαλίτσα. Αυτό θα σε γλυτώσει από το λάθος που κάνουμε όλοι να παίρνουμε αγαπημένα μας κομμάτια, τα οποία όμως δεν πηγαίνουν με τίποτα άλλο απ’ όσα έχουμε επιλέξει και γυρνούν πίσω αφόρετα. Αν σκοπεύεις να μην μπεις σ’ αυτή τη διαδικασία, καλό είναι να δώσεις προτεραιότητα στα basics, εκείνα τα items δηλαδή που πηγαίνουν λίγο πολύ με όλα.

Διακοπές: Τα κομμάτια που θα πάρεις για να μη χάσεις το στυλ σου

 Λευκό Λινό Με Mini Pointed Κολάρο

Θα ξεκινήσω με μια κλασσική επιλογή κι αυτό γιατί θεωρώ πως κάθε άντρας πρέπει να έχει στη βαλίτσα των καλοκαιρινών διακοπών του ένα λευκό λινό πουκάμισο. Αποτελεί ένα από τα κομμάτια πασπαρτού που πηγαίνει σχεδόν με όλα και ανάλογα με τον συνδυασμό μπορεί να μετατραπεί από casual σε πιο επίσημο item. Η πιο ασφαλής επιλογή φυσικά είναι να συνδυάσεις το λινό πουκάμισο με λινό παντελόνι. Μη διστάσεις να το φορέσεις ως μέρος του beachwear look σου πάνω από το μαγιό σου! 

 Μακρύ Μαύρο Σε Loose Γραμμή

Συνεχίζω μ’ ένα μαύρο παντελόνι σε loose γραμμή ώστε να κάνω την απαραίτητη αναφορά στα trends.  Τα skinny παντελόνια δεν ανήκουν φέτος στις τάσεις. Όποιο παντελόνι κι αν επιλέξεις (από jeans μέχρι λινό) φρόντισε να είναι relaxed έως wide leg. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ό,τι πρέπει για τις βραδινές εμφανίσεις σου κι αυτό γιατί μπορεί ν’ αναδείξει τα εμπριμέ σου πουκάμισα και είναι φτιαγμένο από ανάλαφρο ύφασμα που θα σε δροσίσει και σου χαρίσει ελευθερία κινήσεων. 

 Σοκολά Λινή Με Πιέτες

Εκτός από τα μακριά παντελόνια, οι τάσεις επιτάσσουν και τα shorts ή οι βερμούδες σου να είναι από κανονική γραμμή έως wide legged. Φρόντισε το μήκος τους να τελειώνει ακριβώς πάνω από το γόνατο και σε καμία περίπτωση να μην αγκαλιάζει το πόδι σου. 

 Αμάνικο Rib Σε Λευκό

Αν υπάρχει μια περίσταση στην οποία μπορείς να φορέσεις αμάνικο, τότε αυτή είναι σίγουρα οι διακοπές σου. Το sleeveless trend δεν αφορά μονάχα τα casual ρούχα σου καθώς το είδαμε να πρωταγωνιστεί σε όλες τις πασαρέλες, ακόμη και σε αμάνικα blazers. Σ’ ό,τι έχει να κάνει με το αγαπημένο σου αμάνικο, προτείνω να υιοθετήσεις το tonal layering, δηλαδή την επιλογή του ίδιου τόνου στα ρούχα του looks σου, κατά προτίμηση από την neutral παλέτα. 

 Κοντομάνικο Φλοράλ Με Mini Revere Κολάρο

Αν ένα πουκάμισο είναι στη μόδα για το φετινό Καλοκαίρι, αυτό είναι το camp shirt, κι αν ένα pattern είναι στις τάσεις, αυτό είναι το floral. Φρόντισε να πάρεις μαζί σου ένα κομμάτι που τα συνδυάζει και τα δύο. 

 Relaxed Λαχούρ Σε Mini Pointed Κολάρο

Όσο για τις βραδινές σου εμφανίσεις, μη μείνεις στα κλασσικά και φρόντισε να βάλεις χρώμα για να ξεχωρίσεις. Όπως ήδη αναφέραμε οι relaxed γραμμές είναι στη μόδα και σύμφωνα με τους ειδικούς, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία, όσο μεγαλύτερο είναι το V τόσο καλύτερα. 

 Relaxed Γκοφρέ Poncho Σε Μπεζ

Για τους πραγματικά τολμηρούς που φορούν ότι τους αρέσει με αυτοπεποίθηση, ιδανική επιλογή αποτελεί το κιμονό. Σύμφωνα με τους experts της μόδας είναι προτιμότερο να το φορέσεις shirtless κι αν διστάζεις για μια τέτοια επιλογή προσπάθησε να ενώσεις τις δύο πλευρές του κάνοντας το να θυμίζει poncho. Αν πάλι σου αρέσει το κομμάτι αλλά θέλεις να το φέρεις στα μέτρα σου, νομίζω πως η επιλογή ενός top στην ίδια απόχρωση δε θα σε βγάλει απ’ το comfort zone σου.

Αμάνικο Πετσετέ Σε Ίντιγκο 

Θέλεις να είσαι στιλάτος ακόμη και μέσα στα casual ρούχα σου; Τότε βάλε στη βαλίτσα σου, τουλάχιστον ένα κομμάτι πετσετέ υφάσματος ή terry cloth. Έχει χαρακτηριστεί από τους fashion editors ως το ιδανικό είδος υφάσματος για το φετινό Καλοκαίρι κι ας έρχεται από τη δεκαετία των 70’s.