Back to work: Must haves for your return to office

Ποια ρούχα να επιλέξεις για τη νέα σεζόν στη δουλειά που ξεκινά μετά τις διακοπές του Καλοκαιριού. 

Η έναρξη της νέας σεζόν στη δουλειά μοιάζει αρκετά με την έναρξη της νέας χρονιάς στο σχολείο. Οι περισσότεροι θέλουν να επιστρέψουν ανανεωμένοι κι εμφανώς πιο ξεκούραστοι. Αυτό που ίσως διαφέρει είναι πως στον εργασιακό χώρο δεν είναι τόσο εύκολο να οριοθετήσουμε την έναρξη της νέας σεζόν καθώς για τον κάθε εργαζόμενο διαφέρει. Θα μπορούσαμε να πούμε πως για τον καθένα ξεκινά αμέσως μετά τη λήξη της άδειας του και την επιστροφή στις υποχρεώσεις της δουλειάς. 

Συνήθως όταν πλησιάζει αυτή η μέρα, οι περισσότεροι σκεφτόμαστε ποιες είναι οι απαραίτητες προσθήκες που θα χρειαστούμε για να συμπληρώσουμε τις ελλείψεις της ντουλάπας μας ή και ν’ ανανεώσουμε το ντύσιμο μας. Μην προκαταβάλεις πως απαιτείται κάποιο τεράστιο budget για να επενδύσεις σε μερικά κομμάτια που θα σε κάνουν να δείξεις αναζωογονημένος και αναβαθμισμένος. Το στοίχημα είναι να βρεις εκείνα τα items που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά και θα μπορέσουν ν’ αναβαθμίσουν από μόνα τους ένα ολόκληρο outfit. 

Παρακάτω θα δούμε τα ρούχα που αξίζουν μια θέση στο καλάθι αλλά και τη ντουλάπα σου, ανάλογα με το είδος της εργασίας σου, το στυλ σου και τον οικονομικό σου προϋπολογισμό.

Ποια κομμάτια θα ανανεώσουν και θα αναβαθμίσουν το στυλ σου στη δουλειά

 Λευκό Σε Στενή Γραμμή Με Pointed Κολάρο 

Αξίζει να ξεκινήσουμε μ’ ένα από τα essentials του γραφείου και του smart casual look που δεν είναι άλλο από το κλασσικό πουκάμισο με το μακρύ μανίκι και το pointed κολάρο. Είναι απαραίτητο να το έχεις στις τρεις βασικές αποχρώσεις του μαύρου, του λευκού και του μπλε κι από εκεί και πέρα αξίζει να επενδύσεις σε περισσότερα χρώματα αλλά και σχέδια. Μέσα από ένα cardigan, μπορείς να το κάνεις να δείξει πιο καθημερινό ενώ μέσα από ένα κοστούμι ακόμη πιο επίσημο. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται ως εργαζόμενος να το αφήσεις στην ντουλάπα, περισσότερο από μία βδομάδα, χωρίς να χρειαστεί να το φορέσεις. 

 Μπλε Ριγέ Σε Κανονική Γραμμή Με Spread Κολάρο 

Κλασσική πρόταση αποτελεί και το πουκάμισο με τις ρίγες που φέρνει καλοκαιρινό αέρα στο γραφείο, δίχως να σημαίνει πως δεν φοριέται όλη τη σεζόν. Φόρεσε το σκέτο, μέσα ή έξω από το παντελόνι, με πλεκτή ζακέτα, με μονόχρωμο φούτερ, με knitwear τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό αλλά και με blazer. 

Γκρι Σε Φανέλα Με 5 Κουμπιά  

Θα συνεχίσω με το flannel γιλέκο το οποίο αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για σένα που θέλεις να ντύνεσαι σύμφωνα με το dress code της επιχείρησης, δίχως να μεγαλοδείχνεις. Η slim fit γραμμή του κολακεύει το σώμα σου ενώ ο συνδυασμός με ανάλογο παντελόνι, το κάνει να δείχνει σαν μια semiformal επιλογή για όσους δεν θέλουν να φορέσουν ακόμη κοστούμι.

 Κόκκινο Κοτλέ Σε Στενή Γραμμή 

Στην περίπτωση, βέβαια, που αγαπάς τα κοστούμια ή επιβάλλονται στον χώρο εργασίας σου, υπάρχει κι εδώ μια πρόταση που θα κάνει τη διαφορά. Δεν αξίζει ν΄ αναφερθώ στα κλασσικά μονόχρωμα κοστούμια που μπορείς εύκολα να διαλέξεις ποιο προτιμάς. Το κοτλέ κοστούμι σε στενή γραμμή και αποχρώσεις που ξεχωρίζουν, μπορούν ν’ αποτελέσουν τη νεανική εκδοχή του αγαπημένου κοστουμιού που προσαρμόζει ακόμη και το business style στα μέτρα σου. 

 Κλασικό Μάλλινο Γκρι Καρό Σε Στενή Γραμμή 

Ειδικοί αναφορά αξίζει στα παντελόνια που, παρότι δεν είναι casual, αφήνουν τους αστραγάλους ακάλυπτος, τάση που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής για τη φετινή σεζόν. Η επιλογή να την υιοθετήσεις σ’ ένα διαχρονικό checked παντελόνι θα σε κάνει ταυτόχρονα να δείξεις και κλασσικός αλλά και μοντέρνος. Μια άλλη πρόταση σε παντελόνι για το γραφείο που ανταποκρίνεται στις τάσεις είναι εκείνο με τις πιέτες που είναι στη μόδα!