Η τάση της πράσινης παλέτας ήρθε για να μείνει στην ανδρική μόδα

Πως να υιοθετήσεις την τάση των πράσινων αποχρώσεων, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023. 

Έχοντας μόλις υποδεχτεί τον δεύτερο μήνα της Άνοιξης και απέχοντας μόλις έναν μήνα από το Καλοκαίρι, είναι η κατάλληλη περίοδος να μιλήσουμε για τις τάσεις της σεζόν και τα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν. Έτσι κι αλλιώς, τόσο η Άνοιξη, όσο και το Καλοκαίρι αποτελούν πρόσφορο έδαφος για να ξεφύγεις από το comfort zone σου και να βάλεις χρώμα στη ζωή σου. Το ζήτημα είναι αυτή την εποχή να τολμήσεις αποχρώσεις που δεν συνηθίζεις να επιλέγεις, αρκεί να το κάνεις με τον σωστό τρόπο. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείς ν’ αφήσεις για λίγο τα λευκά, τα μαύρα και τα neutrals στη ντουλάπα αλλά και ποιες αποχρώσεις αξίζει να προτιμήσεις για τους θερμούς μήνες. 

Πράσινο Καρώ Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Πράσινο Καρώ Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Η τάση της πράσινης παλέτας είναι η απάντηση στο ερώτημα ποιο χρώμα θα κυριαρχήσει φέτος, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Οι πράσινες αποχρώσεις όχι μόνο είναι hot εδώ και περίπου μια διετία αλλά καταφέρνουν να βάλουν χρώμα στις εμφανίσεις σου, δίχως ν’ απέχουν πολύ από τις κλασσικές σου επιλογές. Γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως εδώ και αρκετό καιρό πρωταγωνιστούν στις formal επιλογές των αντρών που δεν θέλουν να περιοριστούν στις αναμενόμενες αποχρώσεις του επίσημου ενδύματος. Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να κάνουμε μια σημαντική διευκρίνιση. Όταν μιλάμε για την τάση της πράσινης παλέτας και το formal wear, δεν αναφερόμαστε ούτε στο λαχανί αλλά ούτε και στο neon πράσινο. Πρόκειται για τις πιο safe επιλογές, που δεν παύουν όμως να δίνουν ζωντάνια και φως στα looks σου. Παραδείγματος χάρη το χακί, ανήκει στην πράσινη παλέτα αλλά είναι ταυτόχρονα κι ένα χρώμα συνυφασμένο με την ανδρική μόδα, λόγω των στρατιωτικών εμφανίσεων. Παρόλα αυτά, στόχος είναι να υιοθετήσεις την παλέτα, δίχως η εμφάνιση σου να μοιάζει με στολή. 

Η τάση της πράσινης παλέτας στο tailoring

 Όπως ήδη αναφέραμε οι αποχρώσεις του πράσινου, πρωταγωνιστούν εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια στο επίσημο ανδρικό ένδυμα. Συνεπώς, δεν θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε ειδική μνεία στο ανδρικό κοστούμι. Έτσι κι αλλιώς, φέτος το tailoring καταφέρνει να ξεπεράσει τα στενά όρια του formal wear και επεκτείνεται ως trend στο καθημερινό ντύσιμο των ανδρών που αγαπούν τη μόδα. Επιπλέον αξίζει να σημειώσουμε πως παρότι οι γραμμές των περισσότερων ρούχων, εδώ και λίγο καιρό γίνονται relaxed ή baggy,  στο tailoring η κανονική γραμμή αλλά και το slim fit επιβιώνουν.

Πράσινο Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Πράσινο Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κοστουμιού στις πράσινες αποχρώσεις είναι πως θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Συνήθως, οι άντρες που επιλέγουν να φορέσουν κοστούμι στη δουλειά τους είναι γιατί επιβάλλεται από την εταιρεία ή από τον τύπο της εργασίας τους, ως dress code. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται ανάμεσα σε δεκάδες άλλους άντρες οι οποίοι φορούν παρόμοια κοστούμια. Αν θέλεις λοιπόν να σπάσεις την ασπρόμαυρη μονοτονία των συναδέλφων σου, αυτή είναι η καλύτερη λύση για να κερδίσεις τις εντυπώσεις.

Επιπλέον το κοστούμι στις αποχρώσεις του πράσινου, καταφέρνει να κάνει το formal wear να δείξει λιγότερο formal, δίχως να το κάνει casual. Αυτό το χαρακτηριστικό του, το κάνει ιδανικό τόσο για τη δουλειά, όσο και για μια επίσημη ή ημιεπίσημη περίσταση. Μην ξεχνάς πως πάντα μπορείς να φορέσεις μόνο το σακάκι του κουστουμιού σου και να το συνδυάσεις με τρόπο που ταιριάζει σε κάθε κάλεσμα και κάθε ώρα της ημέρας. Όσο για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, είναι πολύ σημαντικό πως ταιριάζει ιδανικά στα πιο ελαφριά υφάσματα, όπως είναι το λινό. 

Πράσινο Ανάλαφρο Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Πράσινο Ανάλαφρο Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Σ’ ό,τι έχει να κάνει με τους συνδυασμούς, αξίζει να έχεις κατά νου πως το πράσινο συνδυάζεται ιδανικά με τις αποχρώσεις του μαύρου, του καφέ, του μπλε, του γαλάζιου και του γκρι. Από την άλλη μπορείς να παίξεις με διαφορετικούς τόνους της πράσινης παλέτας στο ίδιο outfit.