Γιατί αξίζει να φορέσεις γιλέκο με το κοστούμι σου

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για το ανδρικό γιλέκο και ο λόγος που οι ειδικοί προτείνουν να το προτιμάς με το κοστούμι σου. 

Οι περισσότεροι άντρες λατρεύουν το casual ντύσιμο και την άνεση που τους προσφέρει. Όταν όμως χρειάζεται να ντυθούν πιο επίσημα, νιώθουν πως πρέπει να βγουν από το comfort zone τους κι αυτό αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο. Παρόλα αυτά, οι περιστάσεις που απαιτούν επίσημο ένδυμα είναι σπάνιες αλλά δεν παύουν να υπάρχουν στην καθημερινότητα ενός σύγχρονου άντρα. Άλλωστε, είναι κοινή ομολογία, πως κάθε αρσενικό μοιάζει πολύ πιο γοητευτικό μέσα στο κοστούμι του και λαμβάνει πολλά κολακευτικά σχόλια. Συνεπώς, σκοπός είναι να φέρεις το επίσημο ένδυμα στα μέτρα σου και να το κάνεις να δείχνει ακόμη πιο στιλάτο. 

Από την άλλη, πέφτουμε πολλές φορές στην παγίδα να μας έρχεται στο μυαλό το tuxedo, όταν ακούμε τη λέξη κοστούμι. Φυσικά, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις μόνο ένα κοστούμι, το κλασσικό μαύρο πρέπει να είναι η επιλογή σου καθώς αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει σε κάθε αντρική ντουλάπα. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη που μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις. Ιδίως την εποχή που διανύουμε, είναι σημαντικό να παίξεις με τα χρώματα αλλά και τα υφάσματα για να διαφοροποιηθείς από τον υπόλοιπο χρόνο.

Τα πλεονεκτήματα που έχει το γιλέκο στο κοστούμι σου 

 Μαύρο Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία στο διαχρονικό three-piece κοστούμι με γιλέκο, το οποίο είναι εξαιρετικά κομψό αλλά και πρακτικό. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του; Με μία κίνηση, μπορείς να προσαρμόσεις το look σου στη θερμοκρασία του χώρου που βρίσκεσαι ενώ βγάζοντας το σακάκι σου, δε θα μείνεις μόνο με το πουκάμισο σου δείχνοντας underdressed για την περίσταση. Επιπλέον, το γιλέκο έχει την ιδιότητα να κολακεύει το σώμα σου με αποτέλεσμα να μοιάζεις πιο ψηλός αλλά και πιο αδύνατος, αν έχεις επιλέξει το σωστό μέγεθος. Τέλος, ένα γιλέκο που ταιριάζει με το κοστούμι σου κι έχει φορεθεί με προσοχή, μπορεί να ξεχωρίσει έναν στιλάτο άντρα από όλους τους υπόλοιπους. 

5 + 1 Dos and Don’ts για το γιλέκο   


  • Βρες το κατάλληλο μέγεθος για το γιλέκο σου ώστε να μην είναι πολύ στενό αλλά ούτε και πολύ φαρδύ γιατί έτσι δε θα σε κολακεύει. 

 

  • Μην κουμπώνεις ποτέ το τελευταίο κουμπί του γιλέκου σου. Αυτό θα το βοηθήσει να «κάθεται» καλύτερα στο σώμα σου. Η μόνη εξαίρεση είναι το black tie.  

 

  • Φρόντισε το γιλέκο σου να καλύπτει πάντα τη ζώνη του παντελονιού σου, διαφορετικά έχεις κάνει κάτι λάθος με το μέγεθος ή την τοποθέτηση του. 

 

  • Μην αφήνεις το πουκάμισο σου να φαίνεται κάτω από το γιλέκο σου. 

 

  • Έχε πάντα κατά νου πως τα double breasted γιλέκα θεωρούνται πιο business και είναι ιδανικά για το γραφείο κι όχι τόσο για επίσημα καλέσματα. 

 

  • Χρησιμοποίησε το γιλέκο σου για semi formal εμφανίσεις με πουκάμισο, jeans και sneakers.


5 γιλέκα που αξίζουν μια θέση στη ντουλάπα σου 

Μαύρο Ελαστικό ΓιλέκοΜαύρο Ελαστικό Σε Στενή Γραμμή 

Μπλε Ριγέ Στενό Γιλέκο

Μπλε Ριγέ Σε Στενή Γραμμή 

Μπλε Ελαστικό Γιλέκο Σε Στενή ΓραμμήΜπλε Ελαστικό Σε Στενή Γραμμή 

Πράσινο Στενό Ελαστικό Γιλέκο

Πράσινο Ελαστικό Σε Στενή Γραμμή 

Καμηλό Ανάλαφρο Γιλέκο

Καμηλό Ανάλαφρο Σε Στενή Γραμμή