Πως τα πλεκτά θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις τη μακρυμάνικη μπλούζα

Τα πλεκτά μακρυμάνικα που θα σε κρατήσουν ζεστό χωρίς να χάσεις το στυλ σου. 

Καθώς αποχαιρετούμε τον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου και υποδεχόμαστε τον πρώτο μήνα του Χειμώνα, το κρύο έχει αρχίσει ήδη να γίνεται αισθητό και να θυμίζει την εποχή που διανύουμε. Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει αρκετά κι ο κόσμος στον δρόμο έχει αρχίσει να φορά μπουφάν και πανωφόρια. Όπως καταλαβαίνεις, αν δεν έχεις ήδη κατεβάσει τα χειμωνιάτικα, ήρθε η ώρα να το κάνεις, αν δεν θέλεις να πουντιάσεις από το κρύο. Άλλωστε το να δημιουργήσεις ένα outfit που θα σε κρατήσει ζεστό, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα θυσιάσεις κάτι από το στυλ σου. 

Τα πλεκτά αποτελούν το πιο καλαίσθητο είδος μακρυμάνικης μπλούζας και έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ν’ ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος σου με κομψότητα. Έτσι κι αλλιώς, κυκλοφορούν σε διαφορετικές εκδοχές. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα από πιο ελαφριά και πιο βαριά πλεκτά, εναλλακτικές προτάσεις όπως το ζιβάγκο αλλά και διαφορετικά σχέδια όπως ζακάρ μοτίβο, τα γεωμετρικά σχήματα και φυσικά οι μονοχρωμίες. Όποια κι αν είναι επιλογή σου, φρόντισε να τη φορέσεις με αυτοπεποίθηση και να τη συνδυάσεις με τρόπο που θα σε ζεστάνει αλλά δε θα σε κάνει να μοιάζεις με κρεμμύδι. 

Χρήσιμες συμβουλές για να φροντίσεις τα πλεκτά σου

 

Επέλεξα αυτή την αναφορά για το πλύσιμο, το κρέμασμα και την αποθήκευση των πλεκτών καθώς πολλές φορές, γίνονται πολλά λάθη που μπορούν να τα φθείρουν ή ακόμη και να τα καταστρέψουν, όσο καλή κι αν είναι η ποιότητα τους. Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πολύ καλά το ρούχο σου και να ξέρεις τα πάντα για τη φροντίδα του. Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να διαβάσεις την ετικέτα του. Είτε πλύνεις τα πλεκτά σου στο πλυντήριο, είτε στο χέρι, το πολύ τρίψιμο δεν είναι ενδεδειγμένο. Όσο για το στέγνωμα, απόφυγε το στεγνωτήριο αλλά και το άπλωμα στην απλώστρα με μανταλάκια. Καλύτερα να τα «ξαπλώσεις» πάνω της. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς ν’ αποφύγεις μερικές φορές το πλύσιμο, αφήνοντας τα πλεκτά σου ν’ αεριστούν στο μπαλκόνι. Ένα συχνό λάθος, είναι η τοποθέτηση των πλεκτών σε κρεμάστρες, μέσα στη ντουλάπα. Για να μη ξεχειλωθούν, καλύτερα να τα διπλώσεις και να τα τοποθετήσεις πάνω σ’ ένα ράφι. Κλείνοντας αυτή την ενότητα, θα μοιραστώ μαζί σου ένα κόλπο. Αν δεν έχεις το κατάλληλο εργαλείο για τους κόμπους, το ξυραφάκι μπορεί να σου λύσει τα χέρια, αρκεί να το χρησιμοποιήσεις με προσοχή. 

4 πλεκτά που αξίζουν μια θέση στη ντουλάπα σου

Πουλόβερ: Σενίλ Ζιβάγκο Σε Μπεζ

 Πουλόβερ Σενίλ Ζιβάγκο Σε Μπεζ

Θα ξεκινήσω αυτή τη λίστα με το συγκεκριμένο πλεκτό πουλόβερ που έχει εξαιρετικά απαλή αίσθηση και πηγαίνει φανταστικά μ’ ένα μακρύ παλτό με μοτίβο το οποίο θα του δώσει το πλαίσιο που θα το αναδείξει. Σ’ αυτή την περίπτωση σου προτείνω να το συνδυάσεις με σκουρόχρωμο παντελόνι, ψηλές κάλτσες και sneakers. 

Πουλόβερ: Μπλε Πλεκτό Με Πλεξούδες

 Πουλόβερ Μπλε Πλεκτό Με Πλεξούδες

Πολλοί άντρες πιστεύουν πως μόνο οι γήινες αποχρώσεις αποτελούν μια safe επιλογή. Στην πραγματικότητα, όμως, ένα μπλε πλεκτό με πλεξούδες θα δώσει χρώμα στο look σου με κομψότητα, δίχως να σε αναγκάσει να βγεις απ’ το comfort zone σου. Συνδύασε το με blue jean και chelsea boots. Αν ο καιρός το επιτρέπει, δέσε γύρω από τον λαιμό σου ένα κασκόλ με pattern. 

Πουλόβερ: Βαρύ Ζακάρ Πλεκτό Σε Μαύρο-Μπλε

 Πουλόβερ Βαρύ Ζακάρ Πλεκτό Σε Μαύρο-Μπλε

Ο Χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να αναδείξεις το στυλ σου μέσω του layering. Μη φοβηθείς λοιπόν να παίξεις τόσο με τα μοτίβα, όσο και με τις υφές. Το συγκεκριμένο ζακάρ πλεκτό με υπέροχο μοτίβο θα σου δώσει τη δυνατότητα να κάνεις και τα δύο. 

Πουλόβερ: Eλαφρύ Πλεκτό Σε Καμηλό

 Πουλόβερ Eλαφρύ Πλεκτό Ζιβάγκο Σε Ροζ

Ολοκληρώνοντας, θέλω να έχεις κατά νου πως το πλεκτό σου μπορεί να είναι και ελαφρύ αλλά και χρωματιστό. Μη μένεις μόνο στο κλασσικό βαρύ knitwear στη μπεζ απόχρωση. Μάλιστα ένα ελαφρύ παλτό θα σου επιτρέψει να κάνεις φανταστικούς smart casual συνδυασμούς. Φαντάσου το μ’ ένα γκρι ή ένα κυπαρισσί κοστούμι.