Οι καλύτερες αγορές ρούχων για την επιστροφή στη δουλειά

Πως θ’ ανανεώσεις με επιτυχία τη γκαρνταρόμπα σου τη νέα σεζόν και πως θα εμφανιστείς στιλάτος στην πρώτη μέρα στη δουλειά.

Καθώς διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει από τις διακοπές του στη δουλειά ενώ για αρκετούς η πρώτη μέρα της επιστροφής πλησιάζει. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι άντρες, οι οποίοι πριν ξεκινήσει η σεζόν αποφασίζουν να κάνουν μερικές αγορές ώστε ν’ ανανεώσουν και να συμπληρώσουν τη συλλογή τους. Με ποια κριτήρια κάποια αγορά χαρακτηρίζεται επιτυχημένη και ποια είναι τα ρούχα που αξίζουν μια θέση στη ντουλάπα σου για το Φθινόπωρο; Παρακάτω θα απαντήσουμε  αναλυτικά σ’ αυτά τα ερωτήματα και θα μοιραστούμε τις απαραίτητες συμβουλές.

Tips για ν’ ανανεώσεις τα office looks σου    

Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως ανάλογα με τον τύπο της εργασίας του και το στυλ του, κάθε άντρας ντύνεται διαφορετικά. Στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στα business looks από το business casual μέχρι το business formal. Σε περίπτωση που η δουλειά σου επιτρέπει το casual ντύσιμο, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τους γενικούς κανόνες που ισχύουν για το καλό ντύσιμο και να ενημερωθείς για τις τάσεις του Φθινοπώρου, τηρώντας πάντα όσα όλοι ξέρουμε πως ισχύουν για το ντύσιμο που θεωρείται ευπρεπές στη δουλειά. 

Business Casual

Πρόκειται για το λιγότερο επίσημο επαγγελματικό ντύσιμο, το οποίο όμως δεν παύει να είναι professional. Οποία κι αν είναι τα ρούχα που θα επιλέξεις, το παντελόνι σου πρέπει να είναι πάντα μακρύ ενώ στο πάνω μέρος, προτιμότερα από τις casual επιλογές είναι τα polo μπλουζάκια ή οι μακριές μπλούζες. Όσο casual κι αν είναι τα παπούτσια σου, επιβάλλεται να είναι πάντα κλειστά.  

Business Smart Casual

Στην επόμενη βαθμίδα επισημότητας, σκοπός είναι να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στην άνεση, το στυλ και το επαγγελματικό ντύσιμο. Τα μακριά πουκάμισα, τα λεπτά πλεκτά και τα κοστούμια που δεν είναι μονόχρωμα εντάσσονται στο business smart casual ντύσιμο. Υπάρχει βέβαια κι ένα μυστικό: συμπλήρωσε στο business casual ντύσιμο σου ένα σακάκι κι αμέσως θα γίνει smart casual.

Business Professional ή Formal 

Πρόκειται για το πιο επίσημο επαγγελματικό ντύσιμο που επιβάλλεται συνήθως σε εταιρείες ή θέσεις με συγκεκριμένο dress code ενώ δεν επιτρέπει παρεκκλίσεις. Σ’ αυτή την περίπτωση, το κοστούμι είναι επιβεβλημένο κι αυτό μόνο σε σκούρες αποχρώσεις ενώ δεν πρέπει να υπάρχει pattern στη γραβάτα. Η διαφορά του professional με το formal business look είναι πως το δεύτερο αφήνει ακόμη λιγότερες ελευθερίες  στον άντρα. Τα παπούτσια θα πρέπει να είναι μαύρα ή καφέ, οι κάλτσες ίδια απόχρωση με το παντελόνι, τα μανικετόκουμπα προσεγμένα και η ζώνη στην ίδια απόχρωση με τα παπούτσια. 

Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να μοιραστώ μαζί σου είναι να είσαι πάντα καθαρός, όπως και τα ρούχα σου. Μην υποτιμάς επίσης το καλό σιδέρωμα καθώς αυτό είναι που θα κάνει κάθε εμφάνιση σου να δείχνει προσεγμένη. Αν έχεις ελευθερία επιλογής στο ντύσιμο σου στη δουλειά, προτίμησε τα business casual looks όταν βρίσκεσαι στο γραφείο με συναδέλφους και δημιούργησε πιο formal looks όταν θα συναντήσεις άτομα από τον ευρύτερο χώρο της δουλειάς που μπορεί να μη γνωρίζεις. Ακόμη και στο business casual ντύσιμο, σκέψου αν τα αξεσουάρ που φοράς στη ζωή σου αρμόζουν για τη δουλειά σου. Αν όχι, καλό είναι να τα φοράς εκτός ωραρίου. 

Τα must have ρούχα για τη δουλειά 

Τα παρακάτω ρούχα αποτελούν ιδανικές επιλογές για την πρώτη μέρα στη δουλειά, μετά τις διακοπές, αλλά μπορούν ν’ αποτελέσουν και χρήσιμες προσθήκες στη συλλογή σου, με κριτήριο σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκει η εργασία σου και το dress code που απαιτεί. 

Μαύρο Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Μαύρο Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Πρόκειται για τη νούμερο ένα επιλογή στο Business Professional ή Formal dress code. Το μαύρο κοστούμι αποτελεί μία κλασσική επιλογή που θ’ αντέξει στον χρόνο, όμως η στενή γραμμή το φέρνει στα μέτρα σου και το κάνει πιο νεανικό και μοντέρνο. Στο σημείο αυτό αξίζει να σου πω πως το classic tailoring θα είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του Φθινοπώρου και του Χειμώνα του 2023. 

Μπεζ Λινό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Μπεζ Λινό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Αν η εργασία σου δεν είναι αυστηρή με το dress code αλλά υποστηρίζει τα business looks, δεν έχεις παρά να εμφανιστείς μ’ ένα λινό κοστούμι σε μπεζ απόχρωση. Θα είσαι προσαρμοσμένος τόσο στην περίσταση, όσο και στην εποχή, ενώ το λινό ύφασμα θα σου επιτρέψει να είσαι κομψά ντυμένος, δίχως να σκάσεις από τη ζέστη. Λάβε υπόψη πως το μπεζ χρώμα θ’ αναδείξει το μαύρισμα σου ενώ όσο ακόμα ο καιρός είναι καλός, θα μπορείς να φοράς και ξεχωριστά το παντελόνι με το σακάκι. 

Λευκό Πουκάμισο Σε Κανονική Γραμμή Με Spread Κολάρο

Λευκό Πουκάμισο Σε Κανονική Γραμμή Με Spread Κολάρο

Επέλεξα στις προτάσεις μου το λευκό πουκάμισο καθώς αποτελεί κλασσική επιλογή και οφείλει να υπάρχει σε κάθε ντουλάπα καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει στην κρεμάστρα κανενός εργαζόμενου άνδρα. Ανάλογα με τη φύση της δουλειάς σου, μπορεί να φορεθεί με κοστούμι αλλά και μ’ ένα συντηρητικό cardigan ή κάτω από ένα πλεκτό. Αν δεν το έχεις ήδη, φρόντισε να το προσθέσεις σύντομα στο καλάθι σου. 

Μπλε Ρουά Polo Σε Στενή Γραμμή

Μπλε Ρουά Polo Σε Στενή Γραμμή

Κλείνω με το polo μπλουζάκι για να σου πω πως αν οι εργοδότες σου είναι χαλαροί με το ντύσιμο στη δουλειά, το polo μπλουζάκι είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του Φθινοπώρου ενώ μπορεί να φορεθεί μέχρι και το τέλος της σεζόν με τους κατάλληλους συνδυασμούς. Επέλεξα το μπλε χρώμα γιατί είναι το πιο hot της σεζόν. Αν θέλεις να το φορέσεις την πρώτη μέρα μετά την επιστροφή σου από τις διακοπές, καλό θα ήταν να το συνδυάσεις μ’ ένα σακάκι ενώ από κάτω μπορείς να φορέσεις μέχρι και jeans.