Πως θα παραμείνεις ζεστός δίχως να χάσεις το στυλ σου

Χρήσιμες συμβουλές για να είσαι ζεστός μέσα στον Χειμώνα χωρίς να θυσιάσεις την κομψότητα και την αισθητική σου.

Παρότι διανύουμε τα μέσα του Ιανουαρίου, τα πρώτα τσουχτερά κρύα δεν έχουν έρθει ακόμη. Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν πτωτική τάση, οι περισσότεροι από εμάς όμως εξακολουθούμε να κυκλοφορούμε μ’ ένα ελαφρύ πανωφόρι. Βέβαια, αυτό πρόκειται ν’ αλλάξει τις επόμενες ημέρες καθώς ο καιρός θ’ αρχίσει να εναρμονίζεται με την εποχή και να θυμίζει Χειμώνα. Συνεπώς, τα ρούχα μας θ’ αρχίσουν να γίνονται σταδιακά όλο και πιο χοντρά και τα layers όλο και περισσότερα.

Η αλλαγή του καιρού και η πτώση της θερμοκρασίας, έχει ως αποτέλεσμα να θέλουμε να παραμείνουμε ζεστοί παρά τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Αυτό βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως πρέπει να θυσιάσουμε το στυλ μας. Υπάρχει τρόπος να βρούμε τη χρυσή τομή. Μ’ αυτό τον τρόπο προσπαθώ να σου πω πως δεν χρειάζεται να παγώσεις από το κρύο για να είσαι κομψός. Όπως ήδη έχουμε πει αρκετές φορές, η άνεση του outfit μας, δεν αναιρεί την καλαισθησία του.


Μην ξεχνάς πως ο Χειμώνας, είνια ιδανική εποχή για να αναδείξεις τις δεξιότητες σου στους συνδυασμούς καθώς το layering αποτελεί πρόσφορο έδαφος. Δεν είναι τυχαίο πως οι λάτρεις της μόδας ανυπομονούν να έρθει η εποχή που διανύουμε. Όπως ήδη έχεις καταλάβει, το layering είναι το μυστικό για να παραμείνεις ζεστός, δίχως να χρειαστεί να θυσιάσεις το στυλ σου. Τώρα είναι η ευκαιρία να δώσεις στο ντύσιμο σου και στην ντουλάπα σου μια νέα πνοή που θα τα προσαρμόσει στις καιρικές συνθήκες και θ’ αναδείξει την αισθητική σου.

Παρακάτω θα δούμε tips και items για να είσαι τόσο ζεστός, όσο και στιλάτος, τον φετινό Χειμώνα, δίχως να χρειαστεί να κάνεις συμβιβασμούς.

3 μυστικά για να εντυπωσιάσεις με το χειμωνιάτικο στυλ σου ενώ μένεις ζεστός, παρά το κρύο

Ήδη υμνήσαμε το layering κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ένα μακρύ παλτό, μια ζακέτα τύπου cardigan, ένα λεπτό ζιβάγκο κι ένα πλεκτό αποτελούν κομμάτια που θα σε βγάλουν σίγουρα ασπροπρόσωπο. Μελέτησε τα χρώματα και τα υφάσματα και μην παίξεις με την τύχη σου, αν δεν είσαι σίγουρος για την επιλογή σου.

Τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ μπορούν να σε βοηθήσουν να παραμείνεις ζεστός και θα σου δώσουν στυλ. Όπως ήδη γνωρίζεις, αυτά αποτελούν τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Γάντια, σκούφοι και κασκόλ συμπληρώνουν ιδανικά ένα χειμωνιάτικο σύνολο κι ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος σου.

Το χρώμα μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για χειμερινά outfits, όμως αν κάνεις σωστές επιλογές θα σε βοηθήσουν να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα. Συνηθίζουμε κατά τη διάρκεια του Χειμώνα να στοιβάζουμε ρούχα πάνω μας για να παραμείνουμε ζεστοί και για να αποφύγουμε τα ρίσκα επιλέγουμε neutral αποχρώσεις με αποτέλεσμα να μοιάζουμε όλοι ίδιοι. Το χρώμα θα φτιάξει τη διάθεση σου και θα δείξει πως έχεις άποψη και προσωπικότητα.

3 must have χειμωνιάτικα κομμάτια για να παραμείνεις ζεστός και στιλάτος

μακρύ παλτό

Το μακρύ γκρι παλτό με το καρό μοτίβο είναι ιδανικό για σένα που θέλεις να χτίσεις διαφορετικά επίπεδα στο outfit σου. Τόσο το ύφασμα, όσο το pattern και το χρώμα σου δίνουν τη δυνατότητα να πειραματιστείς και να συνδυάσεις με ευκολία διαφορετικά κομμάτια.

πράσινο ζιβάγκο

Το πράσινο ελαφρύ ζιβάγκο δίνει χρώμα στο χειμωνιάτικο σύνολο σου και καταφέρνει να σε κρατήσει ζεστό, παρά την πτώση της θερμοκρασίας. Φρόντισε να το συνδυάσεις με πιο ήσυχους τόνους ώστε να είσαι ασφαλής και να μην υποπέσεις σε στιλιστικά σφάλματα.

κασκόλ

Ένα όμορφο κασκόλ με κρόσια δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο, ιδίως αν έχει τον όγκο που του αξίζει. Αν το συνδύασες σωστά θα δώσει έναν cozy αέρα στο outfit σου με αποτέλεσμα όχι μόνο να κρατήσεις τη θερμοκρασία σου υψηλή αλλά και να αναδείξεις το στυλ.