Πως θ’ αναβαθμίσεις το look σου με το πλεκτό

Το Φθινόπωρο φεύγει αλλά το πλεκτό έρχεται δυναμικά στην ανδρική μόδα.  

Οι μέρες του Φθινοπώρου θύμισαν ελάχιστες φορές και με μικρές εξαιρέσεις την εποχή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως αρκετοί άντρες κυκλοφορούσαν με κοντομάνικο και βερμούδα, ακόμη και κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου. Σταδιακά, βέβαια, το σκηνικό φαίνεται ν’ αλλάζει και μέχρι την αλλαγή του χρόνου μπορεί να μην έρθει ο βαρύς Χειμώνας αλλά τουλάχιστον θα μοιάζει με Φθινόπωρο. Καθώς λοιπόν οι θερμοκρασίες πέφτουν και ο καιρός γίνεται πιο ψυχρός, το ντύσιμο των ανδρών προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής.  

Σ’ αυτό το σημείο είναι που κάνει την εμφάνιση του το πλεκτό. Ένα κομμάτι της ανδρικής ντουλάπας που το μόνο σίγουρο είναι πως μπορεί να σε κρατήσει ζεστό. Σε κάθε περίπτωση, το πλεκτό έχει πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Μπορεί να είναι ελαφρύ ή πιο χοντρό, casual ή πιο επίσημο, μονόχρωμο ή χρωματιστό. Κάθε σχέδιο είναι ιδανικό για διαφορετικό καιρό, περίσταση και outfit. Πως όμως θα διαλέξεις το κατάλληλο;


Χρήσιμα tips για το αντρικό πλεκτό 

 


Ένα λάθος που παρατηρούμε συχνά είναι οι άντρες να φορούν crewneck πλεκτό με πουκάμισο με γιακά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να προτιμήσεις ένα v-neck πλεκτό που θα κάνει την εικόνα να δείχνει πολύ καλύτερη. 

 

Αντίθετα, μην φοράς ποτέ ένα v-neck πλεκτό με οτιδήποτε διαφορετικό από ένα πουκάμισο με γιακά. Μην το φοράς με κοντομάνικά μπλουζάκια, με polo μπλουζάκια ή χωρίς τίποτα από κάτω. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι σε καμία περίπτωση κολακευτικό. 

 

Βρες το κατάλληλο μέγεθος για το πλεκτό σου καθώς παρατηρείται πολύ συχνά να είναι πολύ στενά ή πολύ φαρδιά τα sweaters πάνω στους άντρες.

 

Μην παραλείπεις τη σωστή φροντίδα του πλεκτού σου καθώς αυτό παίζει σημαντικό ρόλο σ’ αυτό που αποπνέει το look σου. Πρόσεχε να μην είναι ξεχειλωμένο, να μην έχει τρύπες και να μην έχει ξεβάψει. 

 

Τα πιο hot πλεκτά της σεζόν 

Φέτος παρατηρούμε να κερδίζουν τους σχεδιαστές αλλά και τους άντρες, πλεκτά τα οποία δεν βλέπουμε κάθε μέρα αλλά κι άλλα που θεωρούνται essentials. Τα πλεκτά που συνδυάζουν διαφορετικές έντονες και φωτεινές αποχρώσεις είναι must αλλά σίγουρα χρειάζονται προσοχή στον συνδυασμό τους. Εξίσου δημοφιλή είναι και τα κλασσικά κι αγαπημένα χοντρά πλεκτά με τα γεωμετρικά σχέδια που σε κρατούν ζεστό και σου δίνουν retro vibes. Τα κλασσικά μονόχρωμα σε neutrals αποχρώσεις είναι ό,τι πρέπει για σένα που θέλεις να φορέσεις άλλα statement κομμάτια, που προτιμάς το minimal στυλ και τα πιο ήσυχα looks. Θα κλείσω με το πλεκτό σε έντονο χρώμα το οποίο τραβά τα βλέμματα και κάνει να δείχνει τολμηρός ακόμη κι όποιος επιλέγει να τα συνδυάσει με ασφάλεια. 

 

Το καλύτερο πλεκτό για σένα 

 

Ελαφριά μπλε πλεκτή ζακέτα

Πλεκτή Ζακέτα Ελαφριά Με V Λαιμόκοψη Σε Μπλε

Στιλάτη μπλε ζακέτα σε στενή γραμμή με κανονικό κόψιμο. 

Πουλόβερ Eλαφρύ Πλεκτό Σε Καμηλό


Πουλόβερ Eλαφρύ Πλεκτό Σε Καμηλό

Καμηλό πλεκτό με στρόγγυλη λαιμόκοψη σε στενή γραμμή και απαλή αίσθηση. 

Λαχανί πλεκτό ζιβάγκο

 Πουλόβερ Eλαφρύ Πλεκτό Ζιβάγκο Σε Λαχανί

Ελαφρύ ελαστικό ζιβάγκο με απαλή αίσθηση και κανονικό κόψιμο από βρισκόζη και ακρυλικό. 

Το πλεκτό είναι ένα κομμάτι που αξίζει μία θέση στη ντουλάπα σου αλλά και στις εμφανίσεις σου, κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου και του Χειμώνα. Όχι μόνο σε κρατά ζεστό αλλά μπορεί να σου δώσει και στυλ. Επίλεξε εκείνο που σου ταιριάζει περισσότερο από τη συλλογή του Aristoteli Bitsiani.