Πως να φορέσεις σορτς και βερμούδες το φετινό Καλοκαίρι

Συμβουλές για να φορέσεις κοντά παντελόνια με στυλ και να τα συνδυάσεις με τρόπο που θα σε κολακέψει. 

Όσον αφορά το καλοκαιρινό ανδρικό ντύσιμο, οι ειδικοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το αν οι ενήλικες άντρες πρέπει να φορούν κοντά παντελόνια, όπως είναι τα σορτς και οι βερμούδες. Η δική μας απάντηση είναι «γιατί όχι;». Δεν σημαίνει πως όλοι άντρες που δεν φορούν μακριά παντελόνια, μοιάζουν με σχολιαρόπαιδα. Έτσι κι αλλιώς, κανένα είδος ρούχου δεν είναι απαγορευμένο, αν φορεθεί σωστά. Επιπλέον, ιδίως στην Ελλάδα, το Καλοκαίρι είναι καυτό και τα παντελόνια είναι πολλές φορές αδύνατο να φορεθούν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που μπορούν να σε κάνουν να σκάσεις από τη ζέστη. Συνεπώς, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ν΄ ακολουθήσεις τις συμβουλές μας που θα σε βοηθήσουν να βρεις τη βερμούδα ή το σορτς που σου ταιριάζει. 

3 + 1 κανόνες για τ’ ανδρικά σορτς και τις βερμούδες 

Μαύρη Βερμούδα Από Vegan Δέρμα Σε Relaxed Γραμμή

Βρες το μήκος που ταιριάζει στα πόδια σου

Φυσικά κι ο καθένας μπορεί να φορά ό,τι επιθυμεί αλλά ορισμένα πράγματα έχουν να κάνουν με τη συμμετρία. Σε γενικές γραμμές, αν έχεις γάμπες με όγκο, μείνε μακριά από τα εφαρμοστά κομμάτια ενώ αν έχεις κοντά πόδια, φρόντισε το κομμάτι που θα επιλέξεις να είναι λίγο πιο κοντό ώστε να τελειώνει πάνω από το γόνατο σου. Τέλος, μέχρι να πάρεις μαύρισμα που θέλεις, μείνε μακριά από ανοιχτόχρωμα σορτς και βερμούδες. 

Χρησιμοποίησε το κοντό παντελόνι για να δώσεις χρώμα στο look σου

Πολλές φορές οι άντρες χρωματίζουν με τα παντελόνια τους το outfit τους. Αυτό γίνεται ακόμη πιο εύκολο όταν μιλάμε για τα καλοκαιρινά κομμάτια. Το γεγονός πως καλύπτουν μικρή επιφάνεια του σώματος σου, αποδεικνύεται βολικό για να μην υποπέσεις σε σφάλματα, δίχως να σημαίνει πως δεν πρέπει να προσέχεις. Αν δεν έχεις την απαραίτητη αυτοπεποίθηση με τους συνδυασμούς, προτίμησε washed-out αποχρώσεις ή κράτησε το υπόλοιπο look σε ήσυχους τόνους. 

Μη φοράς κοντό παντελόνι σ' οποιαδήποτε καλοκαιρινή έξοδο

Εννοείται πως ο καθένας μπορεί να φορά ό,τι θέλει και όποτε θέλει αλλά είναι προτιμότερο να προσαρμόζεσαι στο dress code κάθε περίστασης. Είναι κοινώς αποδεκτό πως τα κοντά παντελόνια είναι πιο casual απ’ ό,τι τα μακριά, αν και πάντα παίζει ρόλο το ύφασμα, η γραμμή και ο τρόπος που θα τα συνδυάσεις. Μην ξεχνάς πως υπάρχουν πολλές εταιρείες που απαγορεύουν τις βερμούδες και τα σορτς στο γραφείο. 

3 βερμούδες που κάθε άντρας αξίζει να έχει στη ντουλάπα του

Μπεζ Βαμβακερή Βερμούδα Με Πιέτες

Τα chino σορτς μοιάζουν με τα chino παντελόνια, μόνο που τελειώνουν μερικά εκατοστά πάνω από το γόνατο σου και μπορούν να φορεθούν ακόμη και σε λιγότερο casual καλοκαιρινές περιστάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τις βαμβακερές βερμούδες. Συνδύασε τα με polo μπλουζάκια και εσπαντρίγες ή loafers. 

Γκρι Ελαστική Cargo Σε Στενή Γραμμή

Περισσότερο casual είναι οι cargo βερμούδες που κάνουν comeback στα trends και φοριούνται με T-Shirts και sneakers ή σανδάλια. Ακόμη κι αν ανήκεις στην κατηγορία των αντρών που δεν τις αγαπούσε, φέτος το Καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος να τους δώσεις μια ευκαιρία. 

Μαύρο Denim Σε Κανονική Γραμμή

Θα προχωρήσω στα denim κοντά παντελόνια που χαρίζουν την άνεση του jean στις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις και συνδυάζονται με ευκολία. Είναι ό,τι πρέπει για πάνινα παπούτσια ενώ μπορούν να φορεθούν με διαφορετικά κομμάτια, από T-Shirts έως πουκάμισα.  

Κλείνοντας, αξίζει ν’ αναφερθώ στο μαγιό σου, το οποίο μπορεί να σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο για τις εμφανίσεις στο νησί. Γι’ αυτό αν κάνεις μια στιλάτη επιλογή, δεν θα χρειαστεί καν να μπεις στη διαδικασία ν’ αλλάξεις μετά το μπάνιο στο στη θάλασσα.