Summer: Fabrics to beat the heat

Τα υφάσματα που αξίζει να προτιμήσεις το Καλοκαίρι για να μη σκάσεις από τη ζέστη.  

Μέχρι τώρα, είχαμε την τύχη το φετινό Καλοκαίρι να κινηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό δεν σημαίνει πως και πάλι σε μια χώρα όπως η δικιά μας, οι θερμοκρασίες δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το υπόλοιπο Καλοκαίρι αναμένεται να κινηθεί σε εξίσου υψηλά επίπεδα σ’ ό,τι έχει να κάνει με τους βαθμούς κελσίου, με εξαίρεση τις επόμενες ημέρες, όπου η θερμοκρασία δε θα πέσει πολύ αλλά θα υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις.

  

Σε κάθε περίπτωση, η ζέστη στην Ελλάδα είναι αισθητή τουλάχιστον τους μισούς μήνες του χρόνου. Μπορεί να είσαι πραγματικά στιλάτος και καλοντυμένος αλλά πάντα η εικόνα σου επισκιάζεται από ένα πρόσωπο που δείχνει δυσφορία μέσα στα ρούχα του κι ένα ιδρωμένο σώμα. Είναι πολύ σημαντικό να ντύνεσαι ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες κι αυτό όχι μόνο για να μη δείχνεις εκτός τόπου και χρόνου αλλά πρωτίστως για να νιώθεις καλά. Κανείς δεν αντέχει ούτε τον καύσωνα, ούτε τον ιδρώτα, ούτε τα ρούχα που κάνουν το σώμα ν’ ασφυκτιά. Γι’ αυτό, ξέχνα για λίγο τα πολύ στενά κομμάτια, το layering και τα υφάσματα που δεν αφήνουν το κορμί σου ν’ αναπνεύσει. 

Για καλή μας τύχη, βέβαια, στην αγορά κυκλοφορούν ατελείωτα ρούχα με δροσερά και ελαφριά υφάσματα για να επιλέξεις. Είναι εκείνα που θα σου προσφέρουν ελευθερία κινήσεων, θα σε δροσίσουν, θα επιτρέψουν στον αέρα να τα διαπεράσει και δε θα συγκρατήσουν τον ιδρώτα. Ποια είναι όμως αυτά τα υφάσματα που αξίζει ν’ αναζητήσεις στη σύνθεση των ρούχων που πρόκειται να προσθέσεις στο καλάθι σου; 

Τα πιο δροσερά υφάσματα για τις υψηλές θερμοκρασίες

Λαδί Γκοφρέ Σε Oversized Γραμμή

Θα ξεκινήσω με το βαμβάκι κι αυτό γιατί μ’ εκείνο φτιάχνονται τα περισσότερα ρούχα που φοράμε στην καθημερινότητα μας. Είναι πράγματι πολύ δροσερό, είναι εξαιρετικά δημοφιλές κι είναι οικονομικό. Το πλεονέκτημα του είναι πως αφήνει το δέρμα ν’ αναπνεύσει και απορροφά τον ιδρώτα. Μην ξεχνάς πως το βαμβάκι είναι τις περισσότερες φορές υποαλλεργικό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το δέρμα μας κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού. Σε γενικές γραμμές καλό είναι να γνωρίζεις πως το βαμβακερό ύφασμα προέρχεται από το βαμβάκι που μαζεύουμε από τους αγρούς για να το μετατρέψουμε σε κλωστή στο εργοστάσιο κι έπειτα να το πλέξουμε. 

Άμμου Λινό Με Κορδόνι Στο Ζωνάρι

Θα συνεχίσω με το λινό που για μένα αποτελεί τον κυρίαρχο του Καλοκαιριού. Γνωρίζω καλά πως δεν ενστερνίζονται όλοι αυτή την άποψη μιας και το λινό είναι δύσκολο ύφασμα στο σιδέρωμα και τσαλακώνεται πολύ εύκολα στις εξόδους σου. Από την άλλη αυτή είναι κι η μαγεία του. Είναι τόσο ελαφρύ και αέρινο που αποπνέει μια καλοκαιρινή διάθεση, στην οποίο ακόμη και το τσαλάκωμα του πουκαμίσου σου, επιβεβαιώνει πόσο χαλαρός κι ανέμελος είσαι. Μ’ ένα λινό σύνολο μπορείς να δείξεις κομψός και ταυτόχρονα αυτό το επίτευγμα σου να είναι εντελώς αβίαστο! Επιπλέον, στεγνώνει πολύ εύκολα, δεν κολλά στο σώμα κι είναι υπερβολικά ελαφρύ. 

Ροζ Σε Relaxed Γραμμή

Προχωρώ στο ζέρσεϊ το οποίο θα συναντήσεις είτε μόνο του σε ρούχα είτε σε ανάμειξη με άλλα υφάσματα. Πρόκειται για ένα από τα πιο μαλακά, εύκαμπτα και ελαφριά υφάσματα που είναι ό,τι πρέπει για το Καλοκαίρι. Γι’ αυτό, κατά κύριο λόγο, θα το βρεις σε T-Shirts και μπλουζάκια. 

 Κοντομάνικο Πορτοκαλί Με Revere Κολάρο 

Θα κλείσω με τη βισκόζη η οποία συνδυάζει την απαλότητα με την πολυτέλεια. Το μεγαλύτερο της πλεονέκτημα είναι ο κομψός τρόπος με τον οποίο πέφτει στο σώμα και το εξαιρετικό της φινίρισμα. Γι’ αυτό και τη λατρεύω στα καλοκαιρινά πουκάμισα. Μην ξεχνάς πως είναι απορροφητική με το νερό και τον ιδρώτα, δε δεσμεύει τη θερμότητα, δεν κολλάει πάνω σου, είναι μαλακή, διατηρεί το σχήμα της και δεν ξεθωριάζει εύκολα. 

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, μην υποβαθμίζεις την άνεση έναντι του στυλ καθώς για καλή μας τύχη έχουμε τη δυνατότητα να τα συνδυάσουμε και τα δύο υπέροχα. Προσπάθησε να μην ενημερώνεσαι μόνο για τις τάσεις αλλά και για τα χαρακτηριστικά των ρούχων. Η γνώση σ’ ό,τι έχει να κάνει με τα υφάσματα και τις συνθέσεις τους θα σε κάνει να ξέρεις ακριβώς τι παραγγέλνεις πριν ακόμη φτάσει στο σπίτι σου κι αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις καλύτερο επιλογές και να γλυτώσεις χρόνο και ενέργεια.