Monochromatic looks: Sets to wear right now

Πως να φτιάξεις στιλάτα outfits με μονοχρωμίες που δεν απαιτούν κόπο αλλά ούτε και χρόνο. 

Οι μονοχρωμίες έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια κι έχουν κερδίσει έδαφος στις επιλογές των ανδρών. Δεν είναι μόνο πως τα sets σε βοηθούν να εξοικονομήσεις χρόνο από τον μπελά των συνδυασμών, θεωρούνται και ιδιαίτερα στιλάτα καθώς εδώ και μερικά χρόνια δεν φεύγουν με κανέναν τρόπο από τη λίστα των trends. Αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι κατά νου είναι πως πλέον η ζωή μας είναι τόσο απαιτητική και οι υποχρεώσεις τόσες πολλές που ελάχιστοι έχουν τον χρόνο αλλά και τη διάθεση ν’ ασχοληθούν με το στυλ τους. Γι’ αυτό λέμε πως οι μονοχρωμίες κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη! 


Τι είναι όμως οι μονοχρωμίες; Με απλά λόγια, μιλάμε για monochromatic outfits, δηλαδή σύνολα που αποτελούνται από μόλις ένα χρώμα. Άλλες φορές μπορεί να τα δημιουργήσεις μόνος σου κι άλλες να τ’ αγοράσεις έτοιμα ως σετ. Όσο για τις αποχρώσεις μπορεί να είναι οι πιο γήινες και safe ή οι πιο bold, εκείνες δηλαδή που τραβάνε τα βλέμματα και τις εντυπώσεις.

Μερικές συμβουλές για να βάλεις στο ντύσιμο σου τις μονοχρωμίες 

 μονοχρωμίες  

Καθώς οι μονοχρωμίες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για στιλιστικούς πειραματισμούς και πρωτοβουλίες, αξίζει να επιλέξεις μια απόχρωση που ταιριάζει στην απόχρωση του δέρματος σου και καθομολογία σου πάει. 

Μην επιλέγεις μονάχα ένα χρώμα όταν αποφασίζεις να φτιάξεις ένα monochromatic outfit. Το total white και το total black φτιάχνουν υπέροχα looks αλλά έχεις περιθώρια να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα. 

Προσάρμοσε τις μονοχρωμίες στην εποχή. Δεν είναι απαραίτητο το look σου ν’ αποτελείται μόνο από ένα two pieces set. Μπορείς να εντάξεις περισσότερα κομμάτια της ίδιας απόχρωσης, αρκεί να μην διαφέρουν μεταξύ τους οι τόνοι γιατί τότε το αποτέλεσμα μοιάζει πρόχειρο. 

Αν η έξοδος σου είναι βραδινή ή πιο επίσημη, προσπάθησε να διαφοροποιηθείς με τα υφάσματα του look σου. Με απλά λόγια, διαφέρει ένα total black outfit που προορίζεται για την casual βόλτα σου για καφέ σε σχέση με το total black outfit που θα φορέσεις σε μια formal περίσταση. 

Οι μονοχρωμίες είναι ιδανικές για το smart casual dress code. Πρόκειται για το στυλ που συνδυάζει casual και formal κομμάτια με στόχο να είσαι άνετος ακόμη κι όταν θα πρέπει να δείξεις πιο προσεγμένος από τα κλασσικά. Αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι μονοχρωμίες όμως κάνουν την αποστολή πιο εύκολα επιτεύξιμη. 

Αν δεν ξέρεις με ποια παπούτσια να συνδυάσεις το μονόχρωμο σου outfit, τα λευκά sneakers, οι μαύρες μπότες και τα καφέ chelsea θα σε βγάλουν από το δίλημμα καθώς πηγαίνουν σχεδόν με όλα.  

Το μόνο που μένει πλέον να κάνεις για να ολοκληρώσεις ένα μονόχρωμο outfit είναι να το συνδυάσεις με τα κατάλληλα αξεσουάρ, αφού έχεις βρει τα κατάλληλα παπούτσια. Αν δεν θέλεις να προτιμήσεις all time classic αξεσουάρ που πηγαίνουν με όλα, σε συμβουλεύω να δώσεις μια ευκαιρία στις αντιθέσεις. Επίλεξε συνεπώς αξεσουάρ σε χρωματισμούς αντίθετους από εκείνους του συνόλου σου. 

Κλείνοντας, μην υποτιμήσεις τις μονοχρωμίες. Το γεγονός πως δεν απαιτούν κόπο δεν σημαίνει ούτε πως το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι εξαιρετικά στιλάτο αλλά ούτε και πως δεν μπορεί να πέσεις σε παγίδες. 

Προτάσεις για monochromatic sets 

Beige Zip Up Hoodie 

To casual σετ σε neutral απόχρωση είναι ό,τι πρέπει για μια χαλαρή βόλτα στην πόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνδύασε το με πάνινα μποτάκια, αθλητικά παπούτσια ή λευκά sneakers.

 Gray With Pouch Pocket In Relaxed Fit

To athleisure look σε γκρι χρώμα μπορεί να σου δώσει στυλ τόσο στο γυμναστήριο όσο στις εξόδους σου, πριν δύσει ο ήλιος. Φρόντισε να φορέσεις από μέσα ένα λευκό T-Shirt ώστε να σπάσεις τη μονοχρωμία και να μπορείς να μείνεις μ’ αυτό σε περίπτωση που ανέβει η θερμοκρασία. 

 Luis Project Zip Up Velvet In Dark Pink

Όπως ήδη έχουμε πει το γεγονός ότι επιλέγουμε ένα μονόχρωμο look δεν σημαίνει πως πρέπει να μείνουμε στις επιλογές σ’ ό,τι έχει να κάνει με τα χρώματα αλλά και τα υφάσματα. Το σετ σε ροζ χρώμα και velvet ύφασμα είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις τη διαφορά με στυλ. 

Relaxed Black In Wide Sleeves 

Έχε κατά νου πως οι μονοχρωμίες δεν φτιάχνονται μόνο με τον συνδυασμό ενός top με pants. Ακόμη και το overcoat σου μπορεί να παίξει ρόλο, όπως κάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση το μαύρο κιμονό.