Να φορέσεις κοστούμι με sneakers ή να μη φορέσεις;

Οι στιλιστικές συμβουλές των ειδικών για να φορέσεις το κοστούμι με sneakers με τον πιο ταιριαστό τρόπο. 

 

Οι κανόνες του tailoring είναι πολύ συγκεκριμένοι και πολλές φορές πολύ αυστηροί. Παρόλα αυτά, όσο περνάει ο καιρός, προσφέρεται μεγαλύτερη ελευθερία και οι νόμοι καταρρίπτονται. Σήμερα, το κοστούμι έχει πάρει πολλές μορφές και παύει να είναι μόνο formal ή business. Αντίθετα, μπορεί κάλλιστα να δημιουργήσει casual αλλά και σύγχρονα outfits, που ανταποκρίνονται ακόμη και στις τάσεις. Μην ξεχνάς πως τόσο στις πασαρέλες, όσο και τις βιτρίνες αλλά και τον δρόμο, συναντάμε χρωματιστά κοστούμια, oversized γραμμές, ακόμη και bold prints που ξεχωρίζουν από τα συνηθισμένα. 

 

Οι αυστηροί κανόνες του tailoring δεν περιορίζονται μόνο στο κοστούμι αλλά και στα υποδήματα με τα οποία το συνδυάζουμε. Πέρα από τις κλασσικές επιλογές, των loafers, των brogues και των Oxfords, τα sneakers αποτελούν μία εναλλακτική επιλογή που σε κάθε περίπτωση προσφέρει μεγαλύτερη άνεση. Πως τα αθλητικά παπούτσια διείσδυσαν στο formal look και το tailoring;  Η απάντηση βρίσκεται μάλλον στη γενικότερη επέκταση του streetwear σε διάφορες πτυχές της ανδρικής ένδυσης. 

 

Πώς θα φορέσεις το κοστούμι με sneakers


 

Αρχικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως το tuxedo δεν φοριέται με τίποτα άλλο, πέρα από τα κλασσικά υποδήματα που του ταιριάζουν. Αν θέλεις να σπάσεις τους κανόνες, καλύτερα να το κάνεις με κάποιο πιο μοντέρνο κοστούμι. Δοκίμασε τον συνδυασμό τους σε κάποιον γάμο, σε μία πιο χαλαρή εμφάνιση στο γραφείο ή ακόμη και σ’ ένα πάρτι. 

 

Φρόντισε το κοστούμι σου να έχει το σωστό κόψιμο ώστε να αγγίζει το πάνω μέρος του παπουτσιού, αφήνοντας φανερό ένα σημείο του αστραγάλου, είτε φοράς ψηλή κάλτσα, είτε όχι. Ένα ακόμη είδος κουστουμιού που πηγαίνει πολύ όμορφα με sneakers, είναι τα oversized κομμάτια με ανάλογη γραμμή στα παντελόνια. Όσο για το πάνω μέρος, αν αναζητάς μία πιο ανάλαφρη εμφάνιση, ένα κοντομάνικο μπλουζάκι, ένα polo ή ένα πλεκτό μπορούν να δώσουν το ύφος στο κοστούμι σου που θα το κάνει να πηγαίνει υπέροχα με τα sneakers σου. Σε κάθε περίπτωση, αν είσαι οπαδός του μινιμαλισμού, το μονόχρωμο κοστούμι με τα λευκά sneakers αποτελεί μία all time classic επιλογή που αντέχει στον χρόνο και μπορεί να φορεθεί -σχεδόν- παντού. Αν πάλι το κοστούμι σας τραβά τα βλέμματα, προτείνεται να επιλέξετε ένα υπόδημα σε ήσυχους τόνους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία που είναι και πάντα ο στιλιστικός στόχος μας. 

 

Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι, μία έξυπνη πρόταση είναι το tonal look με διαφορετικές αποχρώσεις του χακί, του καφέ, του γκρι κ.α. Εξαιρετικούς συνδυασμούς δημιουργούν και τα neutrals κομμάτια με ανάλογα παπούτσια. Το ίδιο παιχνίδι μπορεί να γίνει με τα υφάσματα, παραδείγματος χάρη τα τελευταία χρόνια παίζουν πολύ τα χαλαρά υφάσματα που θυμίζουν κάτι μεταξύ πιτζάμας και φόρμας, αυτά τα κοστούμια είναι λες και δημιουργήθηκαν για να φοριούνται με αθλητικά παπούτσια. Επίσης τα sneakers είναι χρήσιμα για να κάνουν dress down ένα κομμάτι με έξυπνο τρόπο. Σκέψου τα sneakers σαν το jean που φοριέται με blazer και κάνει την εμφάνιση σου να δείξει λιγότερο formal και περισσότερο smart casual. Ειδική αναφορά αξίζει στα double breasted σακάκια που κολακεύουν το σώμα και μοιάζουν πιο σύγχρονα ή νεανικά με τα κατάλληλα παπούτσια. Σύντομη αναφορά θα κάνω στα λινά κοστούμια που δεν είναι η εποχή τους αλλά φοριούνται υπέροχα με εσπαντρίγες. 

 

Βρες στη συλλογή του Aristoteli Bitsiani το κοστούμι που ταιριάζει στο στυλ και τις ανάγκες σου, καθώς μπορούν να φορεθούν ακόμη και με sneakers εξασφαλίζοντας τη μέγιστη άνεση.