Να φορέσω oversized ή να μη φορέσω;

Η τάση των oversized ρούχων για άνδρες. Πώς να την υιοθετήσεις και ποια κομμάτια να προτιμήσεις. 

 

Ας ξεκινήσουμε με μία παραδοχή. Οι λάτρεις της μόδας δεν αγαπούν τις στενές γραμμές. Εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία προσπαθούν να μάθουν τους άντρες να φορούν πιο φαρδιές γραμμές. Ωστόσο, έπρεπε να φτάσει το 2016 για να κάνουν τα πρώτα βήματα που άλλαξαν τα δεδομένα. Ίσως τα εύσημα γι’ αυτή τη νέα αρχή να πρέπει να δοθούν στον οίκο Dior, όμως το fashion icon που έκανε την πραγματική τομή δεν ήταν άλλο από τη Rihanna που εμφανίστηκε μ’ ένα oversized φουσκωτό μπουφάν. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει σχηματιστεί μία τομή στη μόδα και ιδιαίτερα στην αντρική. Όπως γράφει και το Mr Porter, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πετάξεις όλα τα slim-fit ρούχα σου αλλά πως αξίζει να πειραμιστείς με τις γραμμές υιοθετώντας και oversized κομμάτια σε ισορροπημένους συνδυασμούς.  

 

Η ανδρική μόδα πάντα αντικατοπτρίζει τις κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές τάσεις της εποχής της. Από φούτερ και T-Shirts μέχρι παντελόνια και παλτό, τα oversized ρούχα έχουν εισβάλει δυναμικά στον χώρο της ανδρικής μόδας, αφήνοντας το στίγμα τους και αναδεικνύοντας έναν εντελώς νέο τρόπο έκφρασης και στυλ. Για παράδειγμα, στη δεκαετία του '80, οι hip-hop και skate κουλτούρες επέλεξαν τα oversized ρούχα ως ένδειξη της αντίστασης τους στα συμβατικά πρότυπα μόδας. Ωστόσο, η τάση των oversized ρούχων έχει εξελιχθεί και έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, επηρεάζοντας τη βιομηχανία της μόδας, με πολλά brands και σχεδιαστές να προσφέρουν μια ποικιλία από oversized κομμάτια στις συλλογές τους.

 

Γιατί να υιοθετήσω την τάση με τα oversized ρούχα;

 Μπεζ Φούτερ Σε Oversized Γραμμή

Οι άνδρες επιλέγουν να φορούν oversized ρούχα για την άνεση και την αίσθηση της ελευθερίας που προσφέρουν. Το βασικό πλεονέκτημα των oversized ρούχων είναι η ελευθερία κίνησης που εξασφαλίζουν. Ενώ τα συμβατικά ρούχα μπορεί να περιορίζουν την κίνηση λόγω του στενού και εφαρμοστού σχεδίου τους, τα oversized ρούχα επιτρέπουν στο σώμα να αναπνεύσει. Με απλά λόγια, η χαλαρή εφαρμογή τους δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να νιώθει άνετα κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς περιορισμούς. Ένα άλλο πλεονέκτημα τους είναι πως λόγω της κυριαρχίας της τάσης, υπάρχει μια ευρεία γκάμα επιλογών που επιτρέπει στον καθένα να επιλέξει το στυλ που του ταιριάζει καλύτερα. Με την επιλογή των κατάλληλων ρούχων και αξεσουάρ, κάποιος μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό σύνολο που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του. Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει για τη συμβολή τους στην αυτοπεποίθηση του άντρα που επιτυγχάνεται όχι επειδή κρύβεται το σώμα αλλά επειδή καλύπτονται τα σημεία που ενδέχεται να τον κάνουν να νιώθει ανασφάλεια.

 

Πως να συνδυάσω τα oversized ρούχα;

 Μπλουζάκι Unisex


Η βασική συμβουλή των ειδικών είναι να λάβεις υπόψη τις αναλογίες των ρούχων και του συνόλου. Στόχος είναι να δείχνεις πιο χαλαρός αλλά όλα να φαίνονται αρμονικά και ισορροπημένα. Παραδείγματος χάρη, ένα μπλουζάκι σε κανονική γραμμή μπορεί να συνδυαστεί μ’ ένα wide-leg παντελόνι κι ένα ογκώδες μπουφάν. Με απλά λόγια, αν ένα oversized ρούχο σου φαίνεται υπερβολικά μεγάλο, τότε μάλλον δεν το έχεις συνδυάσει σωστά. Το στοίχημα είναι να το εξισορροπήσεις.

 

Πριν από όλα, επίλεξε τα κατάλληλα oversized κομμάτια για το στυλ και το σχήμα του σώματος σου. Το layering είναι μια εξαιρετική τεχνική για να φορέσεις τα oversized ρούχα σου, υπακούοντας στους βασικούς κανόνες. Μην ξεχνάς τα αξεσουάρ. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα outfit με oversized ρούχα.

 

Ξέφυγε από το comfort zone των slim-fit ρούχων και απόλαυσε την άνεση και την αυτοπεποίθηση που σου προσφέρουν τα oversized κομμάτια. Βρες στη συλλογή του Aristoteli Bitsiani τα καλύτερα ρούχα σε πιο στενές αλλά και oversized γραμμές και κάνε τη διαφορά με το στυλ σου.