Οι κορυφαίες τάσεις του Χειμώνα

Οι τάσεις του Χειμώνα που αξίζει να λάβεις υπόψη στις αγορές σου για τους ψυχρούς μήνες του χρόνου.

 

Το Καλοκαίρι μοιάζει να πήρε παράταση τη φετινή χρονιά και το Φθινόπωρο να εξαφανίστηκε ως εποχή. Τώρα όμως που η θερμοκρασία πέφτει σταδιακά και οι κρύες μέρες δεν είναι σπάνιες, έφτασε η κατάλληλη περίοδος για να ανανεώσεις τη Χειμερινή γκαρνταρόμπα σου. Κατέβασε τα χειμωνιάτικα ρούχα σου και ξεκινά δωρίζοντας όσα είναι σε κακή κατάσταση ή δεν τα φοράς πλέον. Έπειτα εντόπισε τις ελλείψεις της συλλογής σου και επένδυσε δίνοντας προτεραιότητα σε αυτές. Μπορεί να είναι είτε basic κομμάτια που δεν διαθέτεις είτε κομμάτια που θα μπορούσαν να συμπληρώσουν το σύνολο σου. Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις δικά σου κομμάτια που πραγματικά σου αρέσουν και σου έκαναν το «κλικ» ενώ τέλος σειρά έχουν οι τάσεις της σεζόν. 

 

Λίγα λόγια για τις τάσεις της μόδας


 

Αρχικά, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις τάσεις της μόδας. Ωστόσο, ταυτόχρονα δεν είναι ούτε απαγορευτικό ν’ ακολουθεί κάποιος τις τάσεις. Με λίγα λόγια, ο τρόπος με τον οποίο ακολουθεί ο καθένας τις τάσεις εξαρτάται από τον ίδιο και είναι προσωπική του υπόθεση. Σημασία έχει, είτε ακολουθούμε τις τάσεις, είτε όχι, να είμαστε αυθεντικοί και πιστοί στις προτιμήσεις μας. 

 

Αξίζει να γνωρίζεις πως οι τάσεις της μόδας διαμορφώνονται από διάφορους οικονομικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Η κοινωνία μας δεν είναι στατική, αλλάζει, αναπτύσσεται και κατ’ επέκταση επηρεάζει τη μόδα η οποία με τη σειρά της θέτει τους κανόνες στο στυλ μας. 

 

Ας δούμε μερικά από τα οφέλη του να ακολουθείς τις τάσεις της μόδας. Πρώτον νιώθεις μέσα στην εποχή σου και μειώνεις τις πιθανότητες να ντυθείς παλιομοδίτικα. Επιπλέον, έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση καθώς νιώθεις μοδάτος. Επίσης, οι τάσεις σε βοηθούν να κάνεις την επιλογή και να ξεπεράσεις τα διλήμματα που μπορεί να έχεις σε σχέση με το στυλ και τη δημιουργία outfits. Αν εκτός από τις τάσεις, ακολουθείς και τις συμβουλές των ειδικών για τους συνδυασμούς, τότε είναι πολύ πιθανό ν’ αναβαθμίσεις το προσωπικό σου στυλ. Τέλος, τα trends σου επιτρέπουν εμμέσως να έρθεις σε επαφή με τις εξελίξεις της κοινωνίας (όπως είναι ο διαχωρισμός των φύλων που γίνεται όλο και πιο άχνη) και ορισμένες περιπτώσεις ν’ αναβαθμίσεις το κοινωνικό σου status ή να αυξήσεις τις πιθανότητες επαγγελματικών ευκαιριών. 

 

Οι τάσεις του Χειμώνα για την ανδρική μόδα 

 

Στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο του στυλ, μπορεί να είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις τις καλύτερες τάσεις της ανδρικής μόδας για τον Χειμώνα που σου ταιριάζουν. Σκοπός είναι να φαίνεσαι επίκαιρος αλλά ταυτόχρονα να παραμένεις και πιστός στο προσωπικό σου στυλ. Πολλοί από τους αγαπημένους μας σχεδιαστές και τα αγαπημένα μας brands έχουν δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την ανδρική μόδα, είτε στις πασαρέλες, είτε στα editorials, είτε στις στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες ή σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα oversized κομμάτια που κάνουν τις εξόδους σου πιο άνετες και τα κομμάτια της δεκαετίας του '80 και του '90 που κάνουν comeback είναι μερικά από τα SOS για την εποχή που μόλις υποδεχτήκαμε.

 

Τα χρώματα του Χειμώνα

 Eλαφρύ Πλεκτό Ζιβάγκο Σε Μπορντό


  • Το μπορντό

 

  • Το μωβ

 

  • Το μπλε 

 

  • Το πορτοκαλί του βερίκοκου 

 

  • Οι αποχρώσεις του καφέ 

 

Τα must-have κομμάτια του Χειμώνα

Τεχνολογικό Αντιανεμικό Σε Γκρι


  • Τα workwear items με τσέπες 


  • Τα νέου τύπου κοστούμια  


  • Οι μεγάλοι γιακάδες 


  • Οι ολόσωμες φόρμες 

 

  • Τα oversized παλτό 

 

  • Τα σκουφάκια 

 

Ανακάλυψε όλα τα νέα κομμάτια της συλλογής του Aristoteli Bitsianiγια τον Χειμώνα 23/24.