Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για τα φθινοπωρινά overshirts

Τι είναι τα overshirts, γιατί βολεύουν τόσο το Φθινόπωρο και πως να τα συνδυάσεις;

Σήμερα, τα overshirts δεν αποτελούν ξένη λέξη για τον αντρικό πληθυσμό. Οι περισσότεροι άντρες, όχι μόνο τα έχουν γνωρίσει αλλά και τα έχουν λατρέψει. Τα overshirts τους έχουν βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση της επιλογής, ειδικά κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου. Πρόκειται για κομμάτια που σε κρατούν ζεστό όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές ενώ μπορούν ν’ αφαιρεθούν με μια κίνηση και να φορεθούν γύρω από τη μέση, όταν  οι θερμοκρασίες ανέβουν. Είτε φοριέται κλειστό, είτε με ανοιχτά κουμπιά, ένα overshirt κολακεύει την αντρική σιλουέτα και μπορεί να προσδώσει στυλ σε κάθε σου εμφάνιση, αρκεί να διαλέξεις το κατάλληλο. 

Τι είναι ένα overshirt 

Ένα overshirt είναι ένα είδος αντρικού αλλά και γυναικείου ρούχου που βρίσκεται κάπου ανάμεσα ανάμεσα στο πουκάμισο και το σακάκι. Συνήθως κατασκευάζεται από πιο χοντρό  ύφασμα από τα συνηθισμένα πουκάμισα και μπορεί να φορεθεί ως ελαφρύ πανωφόρι, όταν έχει κρύο καιρό, αλλά και μόνο του, όταν έχει υψηλές θερμοκρασίες. Συνήθως, έχει τσέπες και κουμπιά στο μπροστινό μέρος, παρόμοια με ένα πουκάμισο, αλλά η εφαρμογή του είναι πιο άνετη και χαλαρή. Αυτός είναι και ο λόγος που βολεύει αρκετά στο layering, δηλαδή το ντύσιμο με πολλαπλά επίπεδα, το οποίο εξασφαλίζει πιο εξελιγμένα outfits και αποδεικνύει πως το έχεις με τους συνδυασμούς.

Χρήσιμες συμβουλές για να συνδυάσεις τα overshirts

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυμορφικά ρούχα κι αυτό είναι κάτι που αξίζει να εκμεταλλευτείς. Σκοπός είναι να δώσεις προσοχή και στο τι θα φορέσεις κάτω από το overshirt αλλά και στο τι θα φορέσεις πάνω από αυτό. Ξεκινώντας με το κάτω μέρος, πρέπει να έχεις κατά νου πως αυτή η φαρδιά γραμμή του είναι ιδιαίτερα κολακευτική καθώς δημιουργεί το ορθογώνιο σχήμα στον κορμό που όλοι αναζητούμε. 

Ας ξεκινήσουμε με τα ρούχα που ταιριάζουν κάτω από το overshirt σου. Μπορείς να κινηθείς σε neutral αποχρώσεις. Επίσης μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε T-shirt, hoodie αλλά και φούτερ. Να θυμάσαι πως κάλλιστα μπορείς να φορέσεις ένα πουκάμισο κάτω από ένα overshirt, αρκεί να έχουν διαφορετικό χρώμα, print και texture. Φρόντισε τα κομμάτια που φοράς κάτω από το overshirt σου να είναι από ελαφριά υφάσματα ώστε να κάθονται καλά όλα τα επίπεδα και να μη δημιουργούνται φουσκώματα. 

Πάνω από ένα overshirt, μπορείς να φορέσεις σχεδόν τα πάντα, ανάλογα με το ύφος που θέλεις να δώσεις και το στυλ που έχεις. Φυσικά ρόλο παίζει και ο καιρός καθώς το Φθινόπωρο εμφανίζει πολλές αυξομειώσεις. Αν ο καιρός είναι καλός, ένα overshirt αρκεί για να σε κρατήσει ζεστό. Διαφορετικά μπορείς να επιλέξεις ένα ελαφρύ μακρύ πανωφόρι, μια καμπαρντίνα ή ακόμη κι ένα βαρύ outerwear. Η δυσκολία έχει να κάνει με τους συνδυασμούς των υφών και των χρωμάτων. Αν δεν νιώθεις ασφαλής με τις επιλογές, καθώς το layering είναι δύσκολο σπορ, καλύτερα να μείνεις στο comfort zone σου και να κάνεις safe επιλογές.  

Καρό overshirt σε κανονική γραμμή 

Καρό Φανέλα Σε Κανονική Γραμμή

Η πρόταση μας είναι το στιλάτο φανέλ καρό πουκάμισο που σε κανονική γραμμή μπορεί να φορεθεί και μόνο του αλλά και ως layer λόγω του print του αλλά και των χρωμάτων του που ταιριάζουν υπέροχα με jeans.