One-tone neutral: Πως ν’ αναδείξεις τις ουδέτερες αποχρώσεις

Γιατί οι neutral αποχρώσεις είναι ιδανικές για την Άνοιξη και ποια πλεονεκτήματα τις καθιστούν την καλύτερη επιλογή για τις νέες αγορές σου.

Ονειρεύεσαι το ντύσιμο ν’ αποτελεί τόσο απλή υπόθεση, όπου όλα τα ρούχα πηγαίνουν μεταξύ τους και τα outfits σου δημιουργούνται με μία κίνηση; Δεν χρειάζεται να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι καθώς οι neutral αποχρώσεις μπορούν να σου λύσουν τα χέρια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις προτιμήσεις στις Ανοιξιάτικες αγορές σου κάνοντας τη ζωή σου πιο εύκολη.  

Είναι γεγονός πως η καθημερινότητα μας είναι εξαιρετικά πιεστική και γεμάτη υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να μένει πολύ λίγος χρόνος για ν’ ασχοληθούμε μ’ αυτά που μας διασκεδάζουν και μας κάνουν χαρούμενους. Για πολλούς από εμάς, η μόδα είναι αγάπη αλλά για τους περισσότερους αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια που επαναλαμβάνεται σχεδόν καταναγκαστικά. Αν είχαν την επιλογή, οι περισσότεροι άντρες θα κυκλοφορούσαν γυμνοί ενώ οι υπόλοιποι θα ήθελαν να φορούν καθημερινά την ίδια στολή, όπως οι σούπερ ήρωες. Παρόλα αυτά το ντύσιμο δεν παύει να λέει πολλά για την προσωπικότητα μας κι ενίοτε να βοηθά τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική μας ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που σχεδόν όλοι θα θέλαμε να ντυνόμαστε κομψά και η επιλογή των ρούχων μας να διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά. 

Η λύση στο πρόβλημα μας βρίσκεται στην capsule wardrobe. Πρόκειται για τη ντουλάπα που αποτελείται από τα βασικά κομμάτια που θα έπρεπε να έχει κάθε άντρας. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι πως πηγαίνουν όλα με όλα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις neutral αποχρώσεις οι οποίες θα σε βοηθήσουν επίσης να δημιουργήσεις στιλάτα σύνολα δίχως κόπο και ανήκουν στα trend της Άνοιξης.

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για τις neutral αποχρώσεις

 

Αξίζει να ξεκινήσουμε αναφέροντας ποιες αποχρώσεις συγκαταλέγονται στις neutral. Πρόκειται για το λευκό, το γκρι, το μπεζ, το σκούρο πράσινο, το navy και το μαύρο. Για την περίοδο της Άνοιξης, αξίζει να προτιμήσεις περισσότερο τις πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Παρότι, αυτές οι αποχρώσεις συνδυάζονται πανεύκολα μεταξύ τους, φέτος την Άνοιξη είναι στη μόδα οι μονοχρωμίες αλλά και οι συνδυασμοί ενός τόνου μέσα στο ίδιο outfit. Σ’ ό,τι έχει να κάνει με τα one-tone neutral outfits, οι ειδικοί προτιμούν να παίξεις με τα υφάσματα, τις υφές αλλά και τις αποχρώσεις, έτσι ώστε να διαφέρουν μεταξύ τους αλλά στο τέλος να υπάρχει η αρμονία του ενός τόνου. Μάλιστα, όσο αρχίζεις να μαυρίζεις οι αποχρώσεις της λευκής παλέτας θα σε κολακεύουν ακόμη περισσότερο. 

6 κομμάτια ιδανικά για one-tone neutral outfits 

Κλασικό Καρό Γκρι Ελαστικό Παντελόνι

Κλασικό Καρό Γκρι Ελαστικό Παντελόνι Σε Στενή Γραμμή

Δεν μπορούμε να μιλάμε για την capsule wardrobe, αν δεν υπάρχει στις κρεμάστρες της ένα γκρι παντελόνι. Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, όλες οι αποχρώσεις του γκρι συγκαταλέγονται στις neutral με αποτέλεσμα να έχεις ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Μάλιστα, το γκρι παντελόνι έχει το πλεονέκτημα πως μπορεί να φορεθεί από casual μέχρι semi formal outfits. 

Καμηλό Ανάλαφρο Γιλέκο Σε Στενή Γραμμή

Καμηλό Ανάλαφρο Γιλέκο Σε Στενή Γραμμή

Το γιλέκο στις neutral αποχρώσεις μπορεί ν’ αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο κομμάτι για το μεσαίο επίπεδο του layering των θερμών εποχών του χρόνου. Θα καταφέρει με λίγα λόγια να δημιουργήσει την αντίθεση που επιθυμείς στο look σου δίχως να ξεφύγει από τις ουδέτερες αποχρώσεις.

Καμηλό Swirly Houndstooth Κοστούμι

Καμηλό Swirly Houndstooth Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Οι γήινες αποχρώσεις, όπως αυτή του καμηλό, αποτελούν ιδανικές επιλογές ως το τελευταίο επίπεδο του look σου. Αυτό μπορεί να είναι μια καμπαρντίνα, ένα τζάκετ ή ένα σακάκι. Προσπάθησε στο εσωτερικό τους να κινηθείς σε χρώματα τις ίδιας παλέτας και φρόντισε να μην ξεφύγεις στην επιλογή παπουτσιών καθώς κι αυτά παίζουν τον ρόλο τους στη συνολική εικόνα.

Μπεζ Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Μπεζ Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Θα προχωρήσω στο κοστούμι με τις neutral αποχρώσεις που θα σου λύσει το αίνιγμα των συνδυασμών. Επίλεξε ένα πουκάμισο ή ένα μπλουζάκι κι ένα παλτό σε απόχρωση κοντά σ’ αυτή του κοστουμιού σου και τότε θα έχεις ένα ολοκληρωμένο look που δεν ξεφεύγει από τα όρια του τόνου του.

Λινό Παντελόνι Με Πιέτες Σε Λευκό

Λινό Παντελόνι Με Πιέτες Σε Λευκό

Το λευκό παντελόνι μπορεί πολύ εύκολα ν’ αποτελέσει ένα κομμάτι του one tone neutral look σου καθώς εξισορροπεί όλες τις ανοιχτόχρωμες ουδέτερες αποχρώσεις τις οποίες μπορείς να συνδυάσεις. Προτίμησε το λινό ύφασμα για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εμφανίσεις καθώς δύναται να κάνει πιο άνετο και αέρινο το outfit σε σύγκριση με τα slim fit jeans.

Μπεζ Βαμβακερό Μπλουζάκι Με Τσέπη Στο Στήθος

Μπεζ Βαμβακερό Μπλουζάκι Με Τσέπη Στο Στήθος

Τα neutral μπλουζάκια είναι ό,τι πρέπει για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι μιας και σε βοηθούν να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα μινιμαλιστικά looks. Αν αγαπάς το layering θα σου λύσουν τα χέρια καθώς αποτελούν τη βάση κάθε outfit, πάνω στην οποία θα χτίσεις με τα υπόλοιπα κομμάτια.