Ποια είναι τα κατάλληλα ρούχα για γυμναστική με ζέστη;

Η υψηλή θερμοκρασία δεν θα έπρεπε να αποτελεί τροχοπέδη για την άθλησή σου, αλλά θα πρέπει να επιλέξεις τα κατάλληλα ρούχα για γυμναστική.

 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι αίθουσες γυμναστηρίων ολοένα και γεμίζουν. Η υψηλή θερμοκρασία είναι ίσως μία από τις πιο συνήθεις δικαιολογίες για να αναβάλεις την προπόνησή σου. Ωστόσο, ακόμα και αυτές τις ημέρες ή και τις πιο καυτές του καλοκαιριού, καλό θα ήταν να επιλέξεις τα κατάλληλα ρούχα για γυμναστική και όχι μόνο.

 

Τι να προσέξεις στη γυμναστική με υψηλή θερμοκρασία

 

Εκτός του ενδυματολογικού βέβαια, υπάρχουν και άλλες συμβουλές που οφείλεις να ακολουθήσεις για τη γυμναστική με υψηλή θερμοκρασία.


Ξεκίνα χαλαρά

Δεν χρειάζεται να «τερματίσεις» τις επιδόσεις σου όσο έχει ζέστη. Καλό θα είναι να ξεκινήσεις τη γυμναστική χαλαρά, καθώς το σώμα σου πρέπει να προσαρμοστεί σταδιακά στην υψηλή θερμοκρασία.

Ενυδατώσου

Το σώμα χάνει υγρά με την υψηλή θερμοκρασία, πολύ περισσότερο από ό,τι συμβαίνει τις ημέρες που απλά κάνεις γυμναστική. Η αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, αυξάνει και αυτή του σώματος με συνέπεια να δυσκολεύεται να αποδώσει τα μέγιστα. Πίνε μικρές ποσότητες νερό ανά 20 λεπτά όσο ασκείσαι.

Απόφυγε την άσκηση τις πιο ζεστές ώρες

Η γυμναστική το μεσημέρι, καλό θα ήταν να περιορίζεται όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ειδικά το διάστημα 10:00 το πρωί έως 4:00 το απόγευμα προτείνεται να μην είσαι σε γυμναστήρια ή έξω για τρέξιμο. Αντίθετα, μπορείς να επιλέξεις αυτό το διάστημα κολύμπι ή γυμναστική σε πισίνα.


Τι να προσέξεις στα ρούχα για γυμναστική

 

Η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί μεγαλύτερη εφίδρωση και όπως είναι λογικό θες τα ρούχα που φοράς να σε διευκολύνουν και να μην κάνουν την καθημερινότητά σου δυσκολότερη. Τα ρούχα για τη γυμναστική σου είναι συγκεκριμένα και καλό θα είναι να δώσεις βάση σε υφάσματα που αφήνουν το σώμα σου να αναπνέει. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να ρυθμίσεις ευκολότερα τη θερμοκρασία του σώματός σου ώστε να νιώθεις πιο δροσερός όσο γυμνάζεσαι.

Αντίστοιχη σημασία έχουν τα χρώματα, ειδικά εάν ανήκεις σε εκείνους που τους αρέσει η γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους. Καλό θα είναι να αποφύγεις τα σκούρα χρώματα, ειδικά αν ασκείσαι τις πρωινές ώρες. Όπως είναι γνωστό, οι ακτίνες του ήλιου απορροφώνται ευκολότερα από αποχρώσεις του μαύρου και αντίστοιχων αποχρώσεων. Εάν γυμνάζεσαι μάλιστα σε εξωτερικό χώρο είναι απαραίτητο για την καλή προπόνηση, αλλά και την υγεία σου να φοράς πάντα ένα καπέλο.

Η εφαρμογή είναι επίσης αρκετά σημαντικός παράγοντας για την επιλογή των κατάλληλων ρούχων. Όσο η θερμοκρασία είναι υψηλή, επίλεξε λίγο πιο χαλαρά και όχι εφαρμοστά ρούχα. Όσο πιο loose είναι η εφαρμογή των ρούχων για τη γυμναστική, τόσο πιο άνετα θα νιώσεις και δεν θα δυσκολευτείς να «βγάλεις» την προπόνησή σου. Οι εφαρμοστές μπλούζες μπορεί να αναδείξουν καλύτερα τους μυς σου, όμως δεν είναι απαραίτητο να κάνεις flex τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε ρούχα για γυμναστική τις ζεστές ημέρες και όχι μόνο, που θα εμπλουτίσουν την αθλητική σου γκαρνταρόμπα.


Αμάνικο μπλουζάκι

Μπλουζάκι Αμάνικο Πετσετέ Σε Ίντιγκο

Σίγουρα βολικό για όσους προτιμούν να πηγαίνουν στο γυμναστήριο και να σηκώνουν βάρη. Εκτός όμως αυτού, οι αμάνικες μπλούζες προσφέρουν ευκολία κίνησης στα χέρια σου και σίγουρα δεν ζεσταίνουν. Το συγκεκριμένο μάλιστα έχει στρογγυλή λαιμόκοψη και είναι από πετσετέ υλικό, γεγονός που του δίνει και έναν πιο σπορ τόνο.

Βερμούδα

Βερμούδα Unisex Φούτερ Χωρίς Χνούδι Από Ανακυκλωμένο Βαμβάκι

Μία βερμούδα θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμη, ειδικά η συγκεκριμένη που, αν και φούτερ, δεν έχει χνούδι. Το κόψιμό της προσφέρει άνεση και το κορδόνι στη μέση θα σε βοηθήσει να την προσαρμόσεις όσο σφιχτά θέλεις στη μέση σου. Οι χρωματικές επιλογές είναι πολλές, ανάλογα και με τα ρούχα που θέλεις να τη συνδυάσεις.

Καπέλο

Καπέλο Τζόκεϊ Εκρού Τζόκεϊ Με Μαύρο Κέντημα

Αθλητές και μη, είτε γυμνάζεσαι ή όχι, δεν νοείται να βαίνεις χωρίς καπέλο τις ημέρες με ήλιο και υψηλή θερμοκρασία. Μία στιλάτη επιλογή σε εκρού χρώμα είναι και αυτό το τζόκεϊ, που μπορείς να το επιλέξεις τόσο κατά τη γυμναστική όσο και στις καθημερινές σου βόλτες.

Αθλητικές κάλτσες

Κάλτσες Λευκές Αθλητικές Με Bitsiani Τύπωμα

Οι αθλητικές κάλτσες έχουν πάψει να είναι ταμπού για… τουρίστες εδώ και αρκετό διάστημα. Στιλιστικά πολλοί δίνουν έμφαση στο συγκεκριμένο αξεσουάρ και όχι άδικα. Το εν λόγω αξεσουάρ είναι απαραίτητο όσο γυμνάζεσαι και για τη σταθερότητα και για να μην ιδρώνει το πόδι σου.


Επίλεξε ρούχα για γυμναστική και όχι μόνο, μέσα από την πλούσια συλλογή του Aristoteli Bitsiani.