Ποιες είναι οι κορυφαίες τάσεις της Άνοιξης 2024

Οι κορυφαίες τάσεις της Άνοιξης για την ανδρική μόδα θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις τα outfit της νέας εποχής και να είναι πετυχημένα.

Η Άνοιξη έχει καταφθάσει και σταδιακά ο μικρός Χειμώνας, που διανύσαμε φέτος, μένει πίσω για να υποδεχθούμε μέρες με καλύτερο καιρό, υψηλότερες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να προσαρμόσουμε και τις στιλιστικές μας επιλογές στις καιρικές συνθήκες. Τα χρώματα γίνονται πιο ζωντανά, οι αποχρώσεις πιο ανοιχτές, τα υφάσματα πιο ελαφριά και το ντύσιμο μας εναρμονίζεται σ’ ένα σκηνικό με καλύτερη διάθεση, περισσότερο φως και μία ολάνθιστη φύση.

Γιατί να παρακολουθώ τις τάσεις της μόδας;

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι άντρες είναι λιγότερο ενημερωμένοι από τις περισσότερες γυναίκες για τη μόδα κι έτσι δεν παρακολουθούν και τις τάσεις. Ωστόσο, ακριβώς επειδή δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην ανδρική μόδα και δεν είναι εξοικειωμένοι με τους συνδυασμούς, τα χρώματα και τα υφάσματα, οι τάσεις μπορούν να διευκολύνουν τους άντρες να φτιάξουν στιλάτα looks που ανταποκρίνονται στο σήμερα. Μην ξεχνάς πως η εμφάνιση πολλές φορές μας εκφράζει και μπορεί να επικοινωνήσει πολλά για την προσωπικότητα μας, ακόμη και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Άλλωστε, ακόμα και οι μικρές πινελιές στο ντύσιμο μπορούν να υποδηλώσουν  προσοχή στη λεπτομέρεια και το στυλ.

Επίσης, η μόδα είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας και να διακριθούμε στο πλήθος. Είναι μια ευκαιρία να πειραματιστούμε με διαφορετικά στιλ και τάσεις, να ανακαλύψουμε τι μας αρέσει και πώς θέλουμε να εκφραστούμε μέσα από το ντύσιμό μας. Επιπλέον, η προσοχή που δείχνουμε στο στυλ μας προδίδει τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουμε τον εαυτό μας και σε γενικές γραμμές μπορεί να έχει θετική συνέπεια στον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι αλλά και στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση μας που έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλές πτυχές της ζωής μας. Συνεπώς, το να παρακολουθείς τις τάσεις της μόδας μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την καλή ψυχολογία, την προσωπική και την επαγγελματική σου ανάπτυξη.

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε τις τάσεις της Άνοιξης του φετινού έτους αλλά και τα κομμάτια με τα οποία μπορείς να τις εντάξεις στη ντουλάπα και τις εμφανίσεις σου.

Πώς να υιοθετήσω τις τάσεις της Άνοιξης;

To Tweed και το Ψαροκόκαλο

Κοστούμι Μάλλινο Ψαροκόκκαλο Σε Στενή Γραμμή

Το tweed και το ψαροκόκαλο αποτελούν αγαπημένες πλέξεις που λατρεύονται από τους άντρες και βρίσκουν θέση στις ντουλάπες των περισσότερων από εμάς.

Το Πλεκτό τύπου Βελονάκι

Σακάκι Unisex Καμηλό Πλεκτό Σε Boxy Γραμμή

Στην πιο τολμηρή ή την πιο ήσυχη εκδοχή του, το βελονάκι είναι hot και μπορεί να φορεθεί από ένα crop top (όπως το είδαμε στις πασαρέλες) μέχρι ένα ζακετάκι ή ένα μοντέρνο σακάκι που κάνουν τη διαφορά.

Tα DB Σακάκια

https://bitsiani.com/clothing/suits-and-blazers/striped-double-breasted-in-boxy-fit/

Όσο για τα double-breasted σακάκια είναι διαχρονικά, μόνο που φέτος επιστρέφουν σε πιο φαρδιά γραμμή και φοριούνται περισσότερο ανοιχτά, παρά κουμπωμένα.

Animal Print

Πουκάμισο Unisex Relaxed Animal Print Σε Mini Pointed Κολάρο

Οι συλλογές Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 ύμνησαν τα animal prints σε φανελάκια, πουκάμισα, παντελόνια, οικολογικές γούνες αλλά και μπότες.

Τα Αμάνικα Μπλουζάκια

Μπλουζάκι Unisex Αμάνικο Βελούδινο Σε Κανονική Γραμμή

Τα αμάνικα ήταν εξίσου κυρίαρχα στις πασαρέλες των μεγάλων οίκων και των σχεδιαστών σε διαφορετικά σχέδια και γραμμές, που συνδυάζονται υπέροχα με jeans αλλά και σορτς που αποτελεί επίσης μεγάλη τάση.

Οι Ολόσωμες Φόρμες

Ολόσωμο Χακί Λινό Boiler Suit

Οι ολόσωμες φόρμες πηγαίνουν στην εποχή της Άνοιξης και είναι ό,τι πρέπει για τους τολμηρούς άντρες, αν και δεν είναι τόσο τολμηρές όσο νομίζουμε. Μην ξεχνάς ότι κάπως έτσι μοιάζουν και οι στολές των εργατών τύπου workwear. Γιατί λοιπόν να μην τολμήσεις ένα ανάλογο outfit αυτή την εποχή;