Πότε να φορέσω το καλοκαιρινό κοστούμι;

Το καλοκαιρινό κοστούμι αποτελεί ίσως μία από τις πιο κλασικές μικρές παγίδες στη γκαρνταρόμπα ενός άντρα.

Αναμφισβήτητα το κοστούμι είναι μία από τις πιο στιλάτες, διαχρονικές και επίσημες επιλογές για έναν άντρα. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες κοστουμιών, όμως αυτή η εποχή απαιτεί και τις ανάλογες αλλαγές στη γκαρνταρόμπα σου. Το ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό κοστούμι ίσως ακούγεται απλή υπόθεση, όμως δεν είναι. Είτε επιλέγεις κοστούμι στην καθημερινότητά σου, λόγω εργασίας ή dress code, είτε το χρειάζεσαι για κοινωνικές και επίσημες εκδηλώσεις, υπάρχουν σημεία στα οποία πρέπει να δώσεις προσοχή.

Το καλοκαίρι είναι η κλασική περίοδος γάμων και βαπτίσεων και η πρώτη και κλασική επιλογή, ειδικά όταν το μυστήριο διοργανώνεται από κοντινό μας πρόσωπο, είναι ένα κοστούμι. Η συγκεκριμένη εποχή είναι γενικά πιο χαλαρή ακόμη και ενδυματολογικά. Ειδικότερα, το ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό κοστούμι δεν χρειάζεται να είναι εφαρμοστό πάνω σου, ούτε να έχει πολλή πληροφορία.

Καλό θα ήταν να επιλέξεις κοστούμι όταν είσαι πρωταγωνιστής σε μία εκδήλωση ή αν θες να τραβήξεις τα βλέμματα. Συγκεκριμένα, εάν είσαι καλεσμένος σε γάμο αγαπημένου ή συγγενικού σου προσώπου και θες να ντυθείς πιο επίσημα το κοστούμι είναι οριακά μονόδρομος.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζεται να ντυθείς «γαμπρός». Αντίθετα, φρόντισε να συνδυάσεις ένα κοστούμι με t-shirt αντί για πουκάμισο ή ακόμα και αν καταλήξεις σε πουκάμισο, απόφυγε τη γραβάτα. Αντίστοιχα το παπούτσι σου δεν είναι απαραίτητο να είναι επίσημο, αλλά ένα καλό αθλητικό θα κάνει την εμφάνισή σου πιο casual.

Το καλοκαιρινό κοστούμι είναι μία καλή επιλογή και για όσους βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας αυτή την περίοδο. Εάν έχεις να πας σε συνέντευξη για δουλειά, οφείλεις να δώσεις βάση και στην εμφάνισή σου εκτός από το βιογραφικό. Στιλιστικά μπορείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις με ένα μοντέρνο κοστούμι, το οποίο θα σε κάνει να ξεχωρίσεις με το που θα μπεις στον χώρο της συνέντευξης.

Όποια και αν είναι η περίσταση, στο καλοκαιρινό κοστούμι τα αξεσουάρ είναι μάλλον περιττά. Ειδικά αν έχεις επιλέξει λινό κοστούμι, η γραβάτα απαγορεύεται ρητά. Επίσης, μαντήλια και ζώνες δεν είναι εύκολο να συνδυαστούν με τέτοια ρούχα και καλό θα είναι να μην υπερβάλλεις.

 

Ιδέες για το κατάλληλο καλοκαιρινό κοστούμι

 

Υπάρχουν πολλές επιλογές τόσο σε χρώμα, όσο και σε ύφος για να βρεις το καλύτερο καλοκαιρινό κοστούμι για την γκαρνταρόμπα σου. Ανεξαρτήτως περίστασης μπορείς να κάνεις την πιο ταιριαστή στιλιστικά επιλογή.

 

Κοστούμι Βεραμάν Ελαστικό

Ένα χρώμα άκρως καλοκαιρινό, το οποίο θα σε κάνει να κεντρίσεις τα βλέμματα. Μπορεί η απόχρωση να είναι παλ, όμως είναι μία επιλογή αρκετά έντονη και απόλυτα μοδάτη. Συνδύασέ το με μονόχρωμο t-shirt για μία βάπτιση ή έναν γάμο ή ακόμη και ένα cocktail party.

 

Κοστούμι Γκρι Prince De Galles

Μία από τις κλασικότερες υφάνσεις κοστουμιών με τεράστια ιστορία. Το  Prince De Galles είναι ένα κομψό μοτίβο, που αποτελείται από σύνθετα χρωματιστά καρό σχέδια, τα οποία μπαίνουν πάνω από άλλα καρό. Επίλεξέ το για πιο formal περιστάσεις ώστε να δώσεις έναν πιο κλασικό αέρα στο στιλ σου.

Ριγέ μπλε κοστούμι

Σε στενή γραμμή το συγκεκριμένο καλοκαιρινό κοστούμι μπορεί να φορεθεί τόσο πρωί όσο και βράδυ. Η κάθετη ρίγα σίγουρα ψηλώνει τη σιλουέτα και ξεφεύγει από τις συνηθισμένες μονοχρωμίες.

 

Πράσινο Tuxedo

Ίσως η πιο επίσημη εκδοχή για το καλοκαιρινό σου κοστούμι. Το συγκεκριμένο είναι κατάλληλο ακόμη και για να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας, καθώς είναι ελαστικό και διαθέτει σατέν λεπτομέρειες στο πέτο.

Δες περισσότερες επιλογές σε κοστούμια και άλλα ρούχα στο bitsiani.com.