Πώς να υιοθετήσεις το στυλ των 70's που επέστρεψε

Ο καλύτερος τρόπος για να υιοθετήσεις το στυλ των 70’s που κάνει δυναμικό comeback στο ανδρικό ντύσιμο. 

 

Κάθε σεζόν νέες τάσεις συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πιο hot προτάσεων που προτείνονται σε όλους τους άνδρες που επιθυμούν να ακολουθούν τις επιλογές της μόδας. Φέτος, το ανδρικό στυλ των 70’s επανέρχεται προσφέροντας μία retro αισθητική στο στυλ τους που μπορεί να είναι όμως και εξαιρετικά σύγχρονο, ανάλογα με τους συνδυασμούς που θα επιλέξεις. Η επιστροφή του στυλ των 70’s δεν είναι φυσικά τυχαία καθώς η δεκαετία ξεχώρισε για τα μοναδικά ντυσίματα και τα icons που διαμόρφωσαν τη μόδα. Η επιρροή αυτής της μόδας δεν παύει να ασκεί ακόμη επιρροή στις στιλιστικές επιλογές των ανδρών καθώς προσφέρει τη δυνατότητα για πιο fun και λιγότερο αυστηρά ντυσίματα. 

 

Όσα αξίζει να γνωρίζεις για το στυλ των 70’s

 

Η δεκαετία του 1970 έκανε τη δική της επανάσταση σ’ ό,τι αφορά τη μόδα αλλά και όχι μόνο. Πολλοί παραδοσιακοί κανόνες που θεωρούνταν θέσφατοι, παραβιάστηκαν ενώ το όριο ανάμεσα στο τι θεωρείται ανδρικό και τι γυναικείο άρχισε να γίνεται λιγότερο ευδιάκριτο κάνοντας την αρχή για τις σημερινές no gender εμφανίσεις. Παράλληλα, τα χρώματα κέρδισαν έδαφος, οι χίπηδες διαμόρφωσαν τους στιλιστικό κύμα, το glam rock έγινε μεγάλη τάση και η discoέκανε τα παντελόνια πιο φαρδιά στο τελείωμα και τα ρούχα πιο λαμπερά από ποτέ. Πλέον, το να είσαι τολμηρός στο στυλ σου ήταν επιλογή, τα χρώματα αλλά και τα μοτίβα ήταν must ενώ υφάσματα όπως το σατέν, το κοτλέ και το σουέτ κυριάρχησαν στην παραγωγή ρούχων. Μία αναδρομή στη δεκαετία, θα σε γεμίσει με εικόνες όπως παντελόνια καμπάνα, ψηλά παπούτσια, γιλέκα, μεγάλοι γιακάδες κ.α.  

 

Η μόδα των early, mid και late 70’s

 

Στα early 70’s συναντάμε μάλλον την πιο επιδραστική τάση των χίπηδων με τα γιλέκα, τις κορδέλες, τις μπότες κ.α. Σύντομα, έρχεται το peacock revolution με τους άντρες που τόλμησαν να σπάσουν τα στεγανά και να επιλέξουν πιο boldκομμάτια με έντονα χρώματα, σατέν πουκάμισο, ξεχωριστούς γιακάδες κ.α. Την ίδια περίοδο, το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στις εμφανίσεις των ανδρών που μπορεί και να κυριαρχεί σ’ έναν look από πάνω έως κάτω με αποχρώσεις του μπλε, του ροζ, του κόκκινου και του κίτρινου να ξεχωρίζουν. 

 

Στα mid 70’s, η rock μουσική σκηνή φέρνει έναν ανδρόγυνο look που ακολουθούν πιστά πολλοί νέοι άντρες με κύριους εκφραστές τον David Bowie και τον Freddie Mercury. Βελούδινα σακάκια, σακάκια με ξεχωριστούς γιακάδες, σατέν πουκάμισα, μαύρο leather και παπούτσια τύπου πλατφόρμες. 

 

Στα late 70’s, η disco φέρνει τη δική της μόδα με βασικό ρόλο στην επιρροή του στυλ να παίζει o John Travolta στο Saturday Night Fever. Οι άντρες της εποχής φορούν three-piece κοστούμια, κοστούμια σε διαφορετικές αποχρώσεις, ψηλόμεσα παντελόνια, γυαλιά ηλίου τύπου aviator, πουκάμισα με μυτερό γιακά κ.α. 

 

Πώς να ντυθείς σήμερα σύμφωνα με το στυλ των 70’s

Παντελόνι Κοτλέ Wide Leg Σε Πράσινο

Αν θέλεις να ντυθείς σήμερα με επιρροή από το στυλ των 70’s, αξίζει να επιλέξεις κοτλέ παντελόνια ή σακάκια σε αποχρώσεις του καφέ, του πράσινου ή του μουσταρδί που ήταν οι πιο hot κατά τη δεκαετία. 

 Πουκάμισο Unisex Καμηλό Σουέντ Oversized Με Κρόσια

Εξίσου δημοφιλές τότε και σήμερα είναι το σουέτ που έχει πολλαπλές εκδοχές καθώς μπορεί να αποτελέσει κομμάτι τόσο σε κομψές, όσο και ροκ εμφανίσεις. Σήμερα μπορείς να το φορέσεις σε γήινες αποχρώσεις με πλεκτό πουλόβερ, λευκό παντελόνι και chelsea boots.

Πουκάμισο Σκούρο Μπλε Foil Σε Relaxed Γραμμή

Σειρά έχει το ζιβάγκο, το παντελόνι καμπάνα και φυσικά τα σατέν πουκάμισα. Εδώ που τα λέμε, τα ζιβάγκο δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα ενώ και σήμερα φοριούνται με κοστούμι, μέσα αλλά και έξω από το παντελόνι. Όσο για τις καμπάνες, έχουν αποκτήσει σίγουρα μία πιο σύγχρονη εκδοχή που βαδίζει παράλληλα με την τάση των oversized κομματιών. Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθούμε στα μονόχρωμα κοστούμια με χρώματα και υφάσματα που πρωταγωνίστησαν στα 70’s, τα πλεκτά αμάνικα με τη V λαιμόκοψη και φυσικά τα σατέν πουκάμισα.