Πώς να συνδυάσω και πώς να φροντίσω το λινό;

Όσα δεν γνωρίζετε για τον αγαπημένο καλοκαιρινό ύφασμα, το λινό.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των αλλαγών και φυσικά το ντύσιμο δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο λαμπερός ήλιος μας προκαλούν ξέγνοιαστα συναισθήματα και την ανάγκη να δείχνουμε ανανεωμένοι. Επομένως, οι αλλαγές στην γκαρνταρόμπα μας και το στυλ μας είναι απαραίτητες. Ο παράγοντας της άνεσης θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις επιλογές σας. Όπου και να βρίσκεστε το καλοκαίρι, είτε σε κάποιο νησί, είτε στην πόλη, καλό είναι να φοράτε ρούχα που σας προσφέρουν φινέτσα, άνεση και ταυτόχρονα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο δροσερά.

Ένα ύφασμα λοιπόν, που οι περισσότεροι από εμάς, αγαπάμε να φοράμε το καλοκαίρι, είναι το λινό. Πρόκειται για ένα ελαφρύ ύφασμα που μας κρατά δροσερούς και άνετους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Καταρχάς, είναι ένα διαπνέον ύφασμα που αφήνει το δέρμα να αναπνέει με αποτέλεσμα τη δροσιά, ακόμα και τις πολύ ζεστές μέρες. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν τα λινά απαραίτητα στην καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα, δεδομένου ότι θέλετε να αποφύγετε τον ιδρώτα και τους ανεπιθύμητους ερεθισμούς. Μπορείτε λοιπόν επιλέγοντας λινά ρούχα, να επενδύσετε σε κάποια κομμάτια που θεωρούνται διαχρονικά και θα σας βοηθούν να είστε πάντα στη μόδα.

Η άνεση και το στυλ είναι ένας συνδυασμός που πάντα κερδίζει. Με την υφή και τη σύνθεση του, το λινό εξασφαλίζει την άνεση και την κομψότητα σε κάθε ντύσιμο σας. Επίσης, είναι ένα ύφασμα που δεν σας περιορίζει. Μπορείτε να το φορέσετε σε κάθε περίσταση, από τις πιο casual εμφανίσεις στην παραλία, μέχρι και τις πιο επίσημες σε γάμους και βαφτίσεις. Ανακαλύψτε τη μαγεία του λινού και επιλέξτε κομμάτια που θα απογειώσουν το στυλ σας.

 

Πώς να φροντίσω τα λινά ρούχα;

 

Είναι όμως ένα ύφασμα που για να το αναδείξετε χρειάζεται την ανάλογη φροντίδα. Πρέπει στην ουσία να το προσέχετε όπως ένα βαμβακερό ύφασμα. Μπορείτε δηλαδή να το πλύνετε είτε στο πλυντήριο, είτε στο χέρι. Απλώς εκείνο που πρέπει οπωσδήποτε να προσέχετε είναι να αποφεύγετε να το πλένετε με ζεστό νερό, για να μη μαζέψει. Χρειάζεται χλιαρό νερό. Σε περίπτωση βέβαια που τα ρούχα σας έχουν σκούρο χρώμα, τότε συνίσταται κρύο νερό, για να αποφύγετε το ξεθώριασμα. Όσον αφορά στα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε, καλό είναι γενικά να προτιμάτε εκείνα που αποτελούνται από φυσικά συστατικά. Επίσης, καλύτερα να αποφεύγετε το μαλακτικό. Ενώ, απαγορευτική είναι η χλωρίνη, ακόμα και αν τα ρούχα σας είναι λευκά. Όσον αφορά στο στέγνωμα, δεν χρειάζεται να σας απασχολούν και πολλά πράγματα. Το λινό είναι ένα ύφασμα που στεγνώνει πολύ εύκολα. Προσέξτε μόνο να το απλώσετε οριζόντια στην απλώστρα, για να μην τσαλακωθούν πολύ και να μη μείνουν σημάδια από τα μανταλάκια. Επειδή όμως, όσο και να τα προσέξετε στο άπλωμα, τα λινά τσαλακώνουν εύκολα, θα πρέπει να τα σιδερώσετε πριν ακόμα στεγνώσουν εντελώς. Ενώ, συνίσταται να σιδερώνονται από τη μέσα πλευρά για να μη μείνουν εξωτερικά δυσχρωμίες και χαλάσουν το ρούχο.

 

Πώς να συνδυάσω τα λινά ώστε να πετύχω ένα chic αποτέλεσμα;

 

Κοστούμι Μπεζ Λινό Σε Στενή Γραμμή

Αν θέλετε να είστε στυλάτοι και chic, χωρίς να δυσκολευτείτε με τους συνδυασμούς μπορείτε να επιλέξετε ένα μπεζ λινό κοστούμι, σε στενή γραμμή, που αποτελεί μια safe και κομψή επιλογή για κάθε επίσημη περίσταση.

 

Σακάκι Unisex Καφέ Λινό Σε Relaxed Γραμμή

Αν θέλετε να έχετε μια boho εμφάνιση, που να μπορεί εύκολα να ταιριάξει σε ποικίλες περιστάσεις, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα καφέ λινό σακάκι σε relaxed γραμμή, που συνδυάζεται υπέροχα με το αντίστοιχο λινό παντελόνι, στο ίδιο χρώμα και ένα καφέ μπλουζάκι σε πιο σκούρα απόχρωση από μέσα.

 

Μπλουζάκι Χακί Λινό Μπλουζοπουκάμισο Σε Κανονική Γραμμή

Αν από την άλλη θέλετε ένα ρούχο, πολύ πιο minimal, που να μπορείτε να το συνδυάσετε με μακρύ τζιν παντελόνι, με λινή ή μακό βερμούδα, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα χακί λινό μπλουζοπουκάμισο, σε κανονική γραμμή, με γιακά μάο, που είναι άνετο και μοντέρνο για κάθε σας εμφάνιση.

Δημιουργήστε stylish συνδυασμούς με λινά υφάσματα

 

Εμπιστευθείτε τα καταστήματα Aristoteli Bitsiani για να αποκτήσετε το δροσερό, ανθεκτικό, στυλάτο και ευέλικτο λινό, που δεν μπορεί να λείπει από την ντουλάπα σας. Απολαύστε τα λινά ρούχα και φροντίστε τα σωστά, ώστε να τα έχετε για πολλά χρόνια.