Πως θα βρω τι λείπει από τη ντουλάπα μου;

Νιώθεις ότι ενώ έχεις πολλά ρούχα, δυσκολεύεσαι να δημιουργήσεις τα looks για τις εξόδους σου; Τότε αδιαμφισβήτητα κάτι λείπει από τη ντουλάπα σου. 

 

Δεν αρκεί να έχεις στη ντουλάπα σου αμέτρητα ρούχα για να έχεις στυλ. Οι σωστές επιλογές και οι κατάλληλοι συνδυασμοί είναι εκείνοι που θα σε ξεχωρίσουν. Παρόλα αυτά, πολλές φορές, οι άντρες δεν αναζητούν απαραίτητα το στυλ που θα κάνει τη διαφορά, σύμφωνα με τους κανόνες της μόδας αλλά την ευκολία να ντυθούν σε κάθε περίσταση δίχως να κοπιάσουν και να ξοδέψουν χρόνο. Πώς λοιπόν θα επιτύχεις αυτό που οι experts της μόδας ονομάζουν functional wardrobe; 

 

Το Journal του «Mr Porter» γράφει πως η λειτουργική ντουλάπα είναι σαν μία ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν αρκεί μία ομάδα να έχει πολλούς παίκτες αλλά είναι απαραίτητο να είναι αποδοτικοί, να έχουν ποικιλία και να συνεργάζονται καλά μεταξύ τους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα ρούχα της ανδρικής μας ντουλάπας. Τώρα λοιπόν που η Άνοιξη είναι γεγονός και ο καιρός σιγά – σιγά γίνεται καλύτερος, είναι η κατάλληλη στιγμή και η καλύτερη ευκαιρία για να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές και να προσαρμόσεις τη ντουλάπα σου ώστε να γίνει ακόμη πιο λειτουργική. 

 

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείς να εντοπίσεις τι λείπει από τη ντουλάπα σου, πώς μπορείς να το συμπληρώσεις και πως μπορείς να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη με απλούς και στιλάτους συνδυασμούς. 

 

Tips για να βρεις τι λείπει από τη ντουλάπα σου

 

Η καλύτερη συμβουλή με την οποία αξίζει να ξεκινήσουμε είναι πως η ντουλάπα σου δεν πρόκειται να είναι ποτέ ολοκληρωμένη και πάντα κάτι θα λείπει. Οι αλλαγές στις επιθυμίες σου, στο σώμα σου, στις τάσεις της μόδας και άλλοι παράγοντες, θα δημιουργούν πάντα κενά στη ντουλάπα σου. Με απλά λόγια, πάρε απόφαση πως πέρα από τα βασικά κομμάτια που θα πρέπει να διαθέτεις, ποτέ δεν θα έχεις όλα τα κομμάτια τα οποία χρειάζεσαι. 

 

Αυτός είναι και ο λόγος που οι ειδικοί σε καλούν να ξεκινήσεις από τα basics. Εκεί βρίσκεται η βάση μιας καλής και λειτουργικής ντουλάπας που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Ακόμη κι αν έχεις ένα μοντέρνο στυλ και αγαπάς τα statement κομμάτια, τα basics έχουν θέση στη ντουλάπα σου. Αν θέλεις να πας ένα βήμα παραπέρα τα απλά και μονόχρωμα κομμάτια, δεν έχεις παρά να επενδύσεις σε ρούχα καλής ποιότητας με υφάσματα που ξεχωρίζουν.

 

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, όταν πρόκειται να κάνεις τα ψώνια σου, το πρώτο μέρος που πρέπει να κοιτάξεις είναι η ντουλάπα σου. Εκεί θα βρεις τις απαντήσεις για το τι σου λείπει, ποιο κομμάτι μπορείς αν συνδυάσεις με ποιο,  για ποια περίσταση δυσκολεύεσαι συνήθως να δημιουργήσεις το outfit σου κ.α. Μάλιστα, ίσως να χρειαστεί να οργανώσεις ξανά τη ντουλάπα σου ώστε να έχεις καλύτερη αίσθηση του τι έχεις και τι όχι. Σε γενικές γραμμές, ή κάνε ψώνια δημιουργώντας ολοκληρωμένα outfits ή αν το κομμάτι που θέλεις δεν ταιριάζει με κανένα της ντουλάπας σου, καλύτερα να μην το πάρεις. 

bitisiani -  τι λείπει από τη ντουλάπα -  άντρας μπροστά σε ντουλάπα

Αν έχεις την οικονομική άνεση, μπορείς κάλλιστα να συμβουλευτείς ένα ειδικό, είτε έναν personalshopper που θα μπορέσει να σε συμβουλεύσει για τις ελλείψεις της ντουλάπας σου αλλά και για το τι αξίζει να αγοράσεις ώστε να συμπληρώσεις τα κενά. Ωστόσο, ενδεχομένως, η απάντηση κρύβεται μέσα σου και το πρόβλημα σου είναι ότι επαναλαμβανόμενα αγοράζεις παρόμοια κομμάτια ή κομμάτια ίδιας κατηγορίας. Σκέψου πως υπάρχουν αμέτρητα είδη, όπως είναι τα παντελόνια καμπάνες, τα πουκάμισα με πιέτες, τα γιλέκα και άλλα τόσα που δεν έχεις φορέσει ποτέ; Γιατί να μην τους δώσετε μία ευκαιρία; 

 

Ό,τι κι αν είναι αυτό που λείπει από τη ντουλάπα σου, στη συλλογή του Aristoteli Bitsiani θα βρεις αυτό που αναζητάς για τις εμφανίσεις σου.