Κασκόλ, σκουφιά και γάντια: Πως να τα συνδυάσεις

Στιλιστικές συμβουλές για να συνδυάσεις τ’ αγαπημένα αξεσουάρ του Χειμώνα με τον καλύτερο τρόπο. 

Λίγες μόλις μέρες πριν αφήσουμε πίσω τον Ιανουάριο, αξίζει ν’ αναφερθούμε στα χειμωνιάτικα αξεσουάρ που οι περισσότεροι από εμάς αναγκαζόμαστε να φορέσουμε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Η επιλογή της λέξης «αναγκαζόμαστε» σε καμία περίπτωση δεν ήταν τυχαία. Δεν είναι λίγοι οι άντρες εκείνοι που ξεχνούν πως το κασκόλ, ο σκούφος και τα γάντια είναι αξεσουάρ. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια πως δεν καταφέρνουν μόνο να μας προστατεύσουν απ’ το κρύο αλλά μπορούν και να μας δώσουν στυλ, αν κάνουμε τις σωστές επιλογές και πετυχημένους συνδυασμούς. 

 

Ας μην παραλείψουμε και την άλλη κατηγορία ανδρών που - είτε το παραδέχεται, είτε όχι - θεωρεί τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ ταμπού. Αυτοί οι άντρες προτιμούν να παγώσουν απ’ το κρύο, παρά να φορέσουν κασκόλ ή γάντια. Μάλλον πρόκειται για τους ίδιους άντρες που δεν κρατούν ομπρέλα, όταν βρέχει. Αν ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προσθέσεις στο καλάθι σου τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ που δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία του σώματος σου να πέσει και θα σου δώσουν στυλ συμπληρώνοντας ιδανικά το look σου.

Έξυπνα tips για να συνδυάσεις το κασκόλ, τον σκούφο και τα γάντια στα χειμωνιάτικα outfits σου 

Όπως ήδη έχουμε επισημάνει, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, καθυστερεί σημαντικά να έρθει στη χώρα μας, ο Χειμώνας όπως τον γνωρίζουμε. Γι’ αυτό συνηθίζεται πλέον οι πραγματικά χαμηλές θερμοκρασίες να φτάνουν μαζί με τον Φεβρουάριο. Αυτό καθιστά κατάλληλη τη στιγμή να μιλήσουμε για τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες έπεσαν τα πρώτα χιόνια στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Κασκόλ: Καμηλό Batik Dye Από Κασμίρι

 Κασκόλ Καμηλό Batik Dye Από Κασμίρι

Ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα ν’ αγοράσουν δεκάδες διαφορετικά κασκόλ για να φορούν κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Συνεπώς, μια ενδιαφέρουσα ιδέα για να διαφοροποιηθείς είναι να δοκιμάσεις αρκετούς τρόπους δεσίματος του κασκόλ σου. Αρκεί μια μάτια στο YouTube για να βρεις δεκάδες επιλογές και λεπτομερείς οδηγίες. Μια συμβουλή των ειδικών που θα σου φανεί χρήσιμη είναι να μη φοβηθείς να τολμήσεις με χρωματιστά σχέδια αλλά και να μην παραλείψεις να έχεις τουλάχιστον ένα basic κομμάτι στη συλλογή σου που πηγαίνει με όλα. Τέλος, μην παρασυρθείς από τα σχέδια και μην ξεχνάς πως ο βασικός στόχος του κασκόλ σου είναι να σε ζεστάνει. Τα ελαφριά υφάσματα αποτελούν μια εναλλακτική για τις ημέρες με υψηλότερη θερμοκρασία αλλά δεν μπορείς να βγάλεις τον Χειμώνα μ’ αυτά.

Γαλάζιο Fisherman Βαμβακερό Σκουφί

Σκούφος Γαλάζιο Fisherman Βαμβακερό

Θα ξεκινήσω λέγοντας σου πως αν ανήκεις στην κατηγορία που ισχυρίζεται πως δεν του πάνε τα σκουφάκια, οφείλεις ν’ αναθεωρήσεις το συντομότερο. Στην αγορά υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά είδη και βάζω στοίχημα πως δεν τα έχεις δοκιμάσει όλα. Μπορεί παραδείγματος χάρη να θεωρείς πως δεν σου ταιριάζει το σκουφάκι τύπου fisherman αλλά να σου πηγαίνει το high top που διπλώνει προς τα πίσω. Ένα άλλο μεγάλο ερώτημα που συνδέεται με τα σκούφια, έχει να κάνει με το πόσο μαλλί πρέπει να φαίνεται. Η γνώμη μου είναι, αν έχεις μακρύ μαλλί, να το αφήσεις ελεύθερο, αν έχεις μπούκλες, ν’ αφήσεις αρκετές εκτεθειμένες κι αν έχεις κοντό μαλλί, να δείξεις μόνο  μια – δυο τούφες στο μπροστινό μέρος. Κλείνοντας, νομίζω πως αξίζει να διαψεύσω το μύθο που συνδέει το σκουφάκι με την απώλεια μαλλιών. Όπως λένε οι ειδικοί κάτι τέτοιο συμβαίνει σ’ ελάχιστες περιπτώσεις, όταν φοράμε για μεγάλο διάστημα πολύ στενά καπέλα. 

Μαύρα Γάντια  Από Vegan Δέρμα

Γάντια Μαύρα Από Vegan Δέρμα

Ολοκληρώνοντας με τα tips για τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα γάντια. Οι περισσότεροι άντρες που αγαπούν το στυλ, τα λατρεύουν καθώς τους προσδίδουν κομψότητα σε κάθε σύνολο με τον πιο εύκολο τρόπο. Ένας ασφαλής και elegant τρόπος να συνδυάσεις τα γάντια σου είναι με παπούτσια και ζώνη στην ίδια απόχρωση κι ένα μακρύ παλτό στην ίδια χρωματική παλέτα. Παρόλα αυτά αξίζει να υπογραμμίσω πως δεν χρειάζεται τα γάντια σου να είναι στην ίδια απόχρωση με τα παπούτσια σου. Φρόντισε να έχεις στη συλλογή τουλάχιστον δυο διαφορετικά είδη γάντια. Τα αθλητικά διαφέρουν σημαντικά από τα κλασσικά δερμάτινα και καμία από τις δυο κατηγορίες δεν πηγαίνει με όλα. Μη φοβηθείς να φορέσεις τα γάντια σου, μ’ ένα office look ή με το κοστούμι σου καθώς τότε πραγματικά θα μοιάζεις σαν να ξεπήδησες από κάποιο ανδρικό περιοδικό μόδας. Ένα look που μου αρέσει πολύ και σου προτείνω να δοκιμάσεις είναι το total denim με ορειβατικά μποτάκια και γάντια σε κοντινή απόχρωση. Αντίθετα θα σου έλεγα να μείνεις μακριά από τα leather γάντια με το leather jacket που αποτελούν έναν ξεπερασμένο συνδυασμό.