​ Θερινές εκπτώσεις: 7 κομμάτια που δεν πρέπει να χάσεις

Συμβουλές για να κάνεις έξυπνες αγορές στις θερινές εκπτώσεις και τα κομμάτια που αξίζει να κάνεις δικά σου επωφελούμενος από την προνομιακή τους τιμή. 

Βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου, του δεύτερου μήνα του Καλοκαιριού, και οι θερμοκρασίες τώρα αρχίζουν να περνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Καθώς λοιπόν το περιβάλλον εναρμονίστηκε με την αγαπημένη εποχή και οι περισσότεροι ετοιμαζόμαστε για τις διακοπές του Αυγούστου, είναι η κατάλληλη περίοδος να κάνουμε ορισμένες αγορές που θα συμπληρώσουν ή θα ανανεώσουν την καλοκαιρινή μας συλλογή. Άλλωστε ένας ακόμη παράγοντας που κάνει το διάστημα ιδανικό για νέες αγορές είναι οι θερινές εκπτώσεις που μας δίνουν τη δυνατότητα ν’ αποκτήσουμε τα κομμάτια που έχουμε βάλει στο μάτι σε προνομιακές τιμές. 

Όσα αξίζει να γνωρίζεις για τις θερινές εκπτώσεις  

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν επίσημα τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Όπως αναφέρει το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται «από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου» ενώ την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη τους θα εκδώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Συνεπώς απομένει περίπου ενάμισης μήνας ακόμη. Γιατί όμως να χάσεις χρόνο, όταν μπορείς να κάνεις τώρα δικά σου τ’ αγαπημένα σου ρούχα και να βγάλεις όλο το Καλοκαίρι με νέα κομμάτια;

Tips για έξυπνες αγορές στις θερινές εκπτώσεις

Ο βασικός στόχος στις εκπτώσεις είναι να κάνεις δικά σου κομμάτια που θέλεις και χρειάζεσαι σε καλύτερες τιμές. Ο πιο απλός τρόπος να περιγράψουμε τις έξυπνες αγορές είναι να πούμε πως πρόκειται για εκείνες που δεν θα μετανιώσεις μόλις απομακρυνθείς από το ταμείο. Πως θα το καταφέρεις αυτό; Υπάρχουν πέντε ερωτήσεις οι οποίες θα σε βοηθήσουν να βάλεις στο καλάθι σου κομμάτια που δεν θα μείνουν αφόρετα για μια ζωή. 

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι «ποιο είναι το budget μου;» ώστε να ορίσεις τον προϋπολογισμό σου. Το δεύτερο ερώτημα είναι αν θ’ αγόραζες το ρούχο, αν δεν ήταν σε έκπτωση. Το τρίτο ερώτημα είναι αν το ρούχο που ξεχώρισες υπάρχει στη γραμμή και το νούμερο που σου ταιριάζει, μιας και πολύ συχνά στις εκπτώσεις αγοράζουμε ρούχα απλά και μόνο επειδή είναι οικονομικά. Τέλος, αξίζει να σκεφτείς αν έχεις ήδη κάτι παρόμοιο στη ντουλάπα σου με αποτέλεσμα το ρούχο που σου έκανε το κλικ να μη σου χρειάζεται πραγματικά.

7 κομμάτια που δεν πρέπει να χάσεις στις θερινές εκπτώσεις

Floral σατέν πουκάμισο Unisex Πουκάμισο Φλοράλ Σατέν Σε Relaxed Γραμμή 

Το floral print αποτελεί massive trend για το Καλοκαίρι του 2023 ενώ το σατέν ύφασμα είναι ό,τι πρέπει για την εποχή καθώς επιτρέπει στο σώμα σου ν’ αναπνεύσει κι αποτρέπει τον ιδρώτα. 

Εκρού πλεκτό πουκάμισο

 Unisex Πουκάμισο Εκρού Πλεκτό Με Revere Κολάρο

Θα έχεις δει σίγουρα τ’ ανοιχτόχρωμα πλεκτά πουκάμισα να πρωταγωνιστούν στις επιλογές των αντρών καθόλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού. Οι ρίζες του trend βρίσκονται στη μεταπολεμική Ιταλία αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε και στην Αμερική, μάλλον χάρη στη μετανάστευση. Από εκεί μάλιστα μπορείς να εμπνευστείς και να το φορέσεις ξεκούμπωτο μ’ ένα tank top. 

Wide leg λινό παντελόνι

Unisex Παντελόνι Wide Leg Λινό Σε Μπεζ Με Πιέτες

Τα wide leg παντελόνια βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στις λίστες με τις τάσεις και φυσικά δεν πρόκειται να φύγουν ούτε κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού. Προτίμησε ένα λινό κομμάτι που θα επιτρέψει στον αέρα να φτάσει το σώμα σου. 

Μπεζ βαμβακερό μπλουζάκι

Μπλουζάκι Μπεζ Βαμβακερό Σε Κανονική Γραμμή

Έχουμε ήδη αναφέρει πως είναι σημαντικό πέρα από τα trends να επενδύεις και στα basics ώστε να δημιουργήσεις μία capsule wardrobe που θα σε βγάζει από τη δύσκολη θέση των συνδυασμών κάθε φορά που το χρειάζεσαι. Οι εκπτώσεις συνεπώς είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να κάνεις δικά σου ορισμένα neutrals καλής ποιότητας σε προνομιακή τιμή. 

Κόκκινο λαχούρ μαγιό

Μαγιό Κόκκινο Σορτσάκι Με Λαχούρ Τύπωμα

Ένα μαγιό δεν είναι ποτέ αρκετό. Συνεπώς τι καλύτερο από το να πας στις καλοκαιρινές σου διακοπές μ’ ένα ολοκαίνουργιο μαγιό για το οποίο δεν έβαλες βαθιά το χέρι στην τσέπη για να το αποκτήσεις. Μην ξεχνάς πως οι retro επιλογές (και ειδικά εκείνες που θυμίζουν 70’s) είναι ό,τι πιο hot.

Μπεζ Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Μπεζ κοστούμι σε στενή γραμμή

Οι εκπτώσεις αποτελούν μία καλή ευκαιρεία και για να επενδύσεις σ' ένα κοστούμι το οποίο θα σου φανεί χρήσιμο στις semi-formal και formal περιστάσεις στις οποίες θα κληθείς να εμφανιστείς μ' ένα πιο προσεγμένο ντύσιμο. Μάλιστα, αν επιλέξεις κάποιο καλοκαιρινό κομμάτι θα καταφέρεις να το φορέσεις στους γάμους και τις βαπτίσεις που έχεις ήδη προσκληθεί. 

Περφέκτο από vegan δέρμα

 Μπουφάν Βεραμάν Περφέκτο Από Vegan Δέρμα

Δεν είναι μυστικό πως κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, μπορούμε να επενδύσουμε σε κομμάτια που συνδυάζουν καλή σχέση ποιότητας και τιμής, ακόμη κι αν δε θα τα φορέσουμε το τρέχον διάστημα. Το συγκεκριμένο περφέκτο όχι μόνο μπορεί να φορεθεί τις κρύες νύχτες του Καλοκαιριού αλλά μπορεί να σε συντροφεύσει και καθόλη τη διάρκεια του Φθινοπώρου.