Τα must-have για το πρωτοχρονιάτικο ταξίδι

Όσα αξίζουν μία θέση στη βαλίτσα σου για το πρωτοχρονιάτικο ταξίδι ώστε να έχεις ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να σε βρει ο νέος χρόνος με στυλ. 

 

Η ομορφότερη εποχή του χρόνου έχει φτάσει. Η θερμοκρασία έχει πέσει, η πόλη έχει στολιστεί και η διάθεση των περισσότερων έχει βελτιωθεί. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ετοιμάζονται για τον προορισμό του εσωτερικού ή του εξωτερικού που θα περάσουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και θ’ αλλάξουν τον χρόνο. Αν, λοιπόν, βρίσκεσαι μπροστά από μία ανοιχτή βαλίτσα και σκέφτεσαι ποια κομμάτια της ντουλάπας σου αξίζουν μία θέση στηn αποσκευή σου, τότε παρακάτω θα βρεις μερικά χρήσιμα tips για να υποδεχτείς το 2024 με στυλ. 

 

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για την αλλαγή του χρόνου 



Σύμφωνα με το βρετανικό Time Out, στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Νέα Υόρκη με το Rockefeller Center, τις παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ και τις βιτρίνες στην 5η Λεωφόρο. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Λαπωνία, στη Φιλανδία, με το Ροβανιέμι, το χωριό του Αγίου Βασίλη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Εδιμβούργο της Σκοτίας με τους εορτασμούς Hogmanay που αποτελούν έναν παγκοσμίου φήμης event για την έναρξη του 2024. Το Λονδίνο βρίσκεται στην έκτη θέση, κυρίως για τον στολισμό του και η Νυρεμβέργη στην έβδομη, κυρίως για τα φαγητά και τις λιχουδιές της. 

 

Όσο για την Ελλάδα, στην πρώτη θέση έρχονται τα Τρίκαλα με τον Μύλο των Ξωτικών, τον στολισμό του Ληθαίου ποταμού και το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Δράμα με την Ονειρούπολη και το Χιονοδρομικό Κέντρου Φαλακρού. Ακολουθούν τα Καλάβρυτα, η Ορεινή Ναυπακτία και το Ναύπλιο. 



 

Πρέπει να ντυθεί καλά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς; 

 

Η απάντηση στο ερώτημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αρχικά εννοείται πως ο καθένας μπορεί να φορά ό,τι θέλει σε οποιαδήποτε περίσταση. Ωστόσο, υπάρχουν ειδικές περιστάσεις που καλό είναι να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο και για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα αλλά και να δείξουμε τον σεβασμό μας στον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα που μας προσκάλεσε. Άλλωστε, οι γιορτές αποτελούν την περίοδο που κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για υπερβολή ενώ μας δίνεται και μία καλή ευκαιρία να φορέσουμε τα «καλά» μας ρούχα. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν τους αρέσουν τα Χριστούγεννα ή το «καλό» ντύσιμο, δεν έχεις παρά να βρεις εναλλακτικές λύσεις, που θα εναρμονίζονται με το κλίμα των ημερών και το dress code των εορτών. Η καλύτερη πρόταση είναι να επιλέξεις ένα cozy ντύσιμο που, παρότι casual, δημιουργεί την αίσθηση της ζεστασιάς με την οποία είναι συνυφασμένη η περίοδος. 

 

Η βαλίτσα σου για το πρωτοχρονιάτικο ταξίδι 

 

Ο καθένας μας λατρεύει ν’ αλλάζει τον χρόνο με διαφορετικό τρόπο κι εδώ που τα λέμε είναι καλό ο νέος χρόνος να σε βρει εκεί που θέλεις και με τους ανθρώπους που θέλεις, αν και αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Αυτές οι μέρες μπορεί να σε βρίσκουν να ετοιμάζεις ένα ταξίδι στην πόλη σου, ένα διήμερο σε κάποια πρωτεύουσα της Ευρώπης, ένα road trip στην Ελλάδα ή την παραμονή σου σ’ έναν ορεινό προορισμό με χιονοδρομικό κέντρο. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να λάβεις υπόψη τον προορισμό σου, τον καιρό που θα έχει αλλά και τις δραστηριότητες που σκοπεύεις να κάνεις. 

 

Αν πρόκειται η αλλαγή του χρόνου να σε βρει σε κάποιο σπίτι, όπου δεν διοργανώνεται κάποιο fancy  ρεβεγιόν, προτείνω να κινηθείς προς τo cozy look που αναφέραμε παραπάνω. Συνδύασε ένα cardigan ή ένα πλεκτό σε έντονη απόχρωση μ’ ένα καρό πουκάμισο, ένα μακρύ παλτό, loafers και παιχνιδιάρικες κάλτσες. Πρόκειται να πας σε κάποια δεξίωση ή ένα κάλεσμα σε σπίτι με αυστηρό dress code; Τότε αν η μόνη σου επιλογή δεν είναι το tuxedo, φτιάξε μία κλασσική βάση με μαύρο παντελόνι, μαύρα loafers και λευκό πουκάμισο και δώσε χαρακτήρα με το blazer που θα επιλέξεις σε κάποια απόχρωση της προτίμησης σου. Σε περίπτωση που έχεις επιλέξει έναν χειμερινό θέρετρο και θ’ αλλάξεις τον χρόνο στο ξενοδοχείο ή το χιονοδρομικό κέντρο, η απόλυτη προτεραιότητα είναι να παραμείνεις ζεστός. Τα ορειβατικά σου και το cargo παντελόνι είναι must, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις μ’ ένα half-zip sweatshirt κι ένα χοντρό μπουφάν με κουκούλα. Από εκεί και πέρα, το στυλ σου θα φανεί στον συνδυασμό τους. Κινήσου σε neutral αποχρώσεις και κάνε τη διαφορά με το outerwear. 

 

Σκούφος

Σκούφος

 

Μπουφάν

 

Μπουφάν


Πουλόβερ

Πουλόβερ

 

Παντελόνι

 

Παντελόνι


Παλτό

Παλτό