Ανοιξιάτικο layering: Πως να το πετύχεις

Tips για να αναδείξεις το στυλ σου απογειώνοντας το layering και την Άνοιξη.

Καθώς ο καιρός έχει αρχίσει να θυμίζει Άνοιξη και οι θερμοκρασίες έχουν ανεβεί αισθητά, είναι η καλύτερη περίοδος για να μιλήσουμε για τα ανοιξιάτικα looks. Είδαμε ήδη τις κορυφαίες τάσεις της ανδρικής μόδας για την Άνοιξη του 2023 και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για το layering. Αν ανήκεις στην κατηγορία που θεωρεί πως το layering είναι κατάλληλο μόνο για τις χειμωνιάτικες εμφανίσεις σου, τότε κάνεις λάθος. Ο συνδυασμός περισσότερων ρούχων σ’ ένα outfit μπορεί ν’ αναβαθμίσει το στυλ σου με την προϋπόθεση πως θα γίνει με τον σωστό τρόπο. Άλλωστε, ακόμη και μέσα στην Άνοιξη, υπάρχουν μέρες με χαμηλές θερμοκρασίες που δεν κυκλοφορείς με jeans και T-shirts. Συνεπώς, το Ανοιξιάτικο layering άλλες φορές είναι επιλογή κι άλλες επιτακτική ανάγκη. Πως όμως θα καταφέρεις να το κάνεις όπως πρέπει;

Τι είναι το Ανοιξιάτικο layering

  

Ξεκινώντας από τον γενικό όρο, layering είναι το ντύσιμο με πολλαπλά επίπεδα στο ίδιο outfit. Σκοπός είναι να σε κρατήσουν ζεστό αλλά ταυτόχρονα να έχεις και τη δυνατότητα να αφαιρέσεις με ευκολία μερικά επίπεδα ώστε να προσαρμοστείς στις συνθήκες του κάθε χώρου. Όπως γίνεται κατανοητό, το Ανοιξιάτικο layering αποτελείται από πιο ελαφριά υφάσματα καθώς πρωταρχικός στόχος είναι το στυλ κι έπειτα η ζεστασιά. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι τυχαίο πως οι ειδικοί μιλούν για την «τέχνη» του layering. Αυτό συμβαίνει καθώς η επιλογή του κατάλληλου αριθμού επιπέδων αλλά και ο σωστός συνδυασμός των επιπέδων μεταξύ τους αποτελεί δύσκολη υπόθεση. Τα χρώματα και τα σχέδια πρέπει να δένουν με αρμονία ενώ εσύ πρέπει να νιώθεις βολικά μέσα στο outfit σου και να έχεις ελευθερία κινήσεων. 

5 βήματα για το Ανοιξιάτικο layering

 

Η αρχή γίνεται από τη βάση. Παρόλο που πρόκειται για τα κομμάτια που θα φαίνονται λιγότερο απ’ όλα, αξίζει να κάνεις προσεκτική επιλογή. Ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι πως δεν επιλέγουν τα κατάλληλα κομμάτια για τη βάση του outfit κι έτσι τα επόμενα επίπεδα δεν στέκονται σωστά. 

Στο πάνω μέρος, είναι καλό να επιλέξεις κάποιο κομμάτι με κοντό μανίκι και ελαφρύ ύφασμα. Το κάτω μέρος, μπορεί να είναι πιο χοντρό καθώς εκεί δεν θα φορεθούν επιπλέον επίπεδα. Η επιλογή του παντελονιού βέβαια εξαρτάται και από τη θερμοκρασία της ημέρας και τον καιρό. 

Το επόμενο επίπεδο είναι συνήθως κάποιο πουκάμισο ή μια ελαφριά ζακέτα. Πάλι η επιλογή έχει να κάνει με τη ζέστη. Επίσης λαβέ υπόψη την περίσταση, τον προορισμό σου και τον χαρακτήρα που έδωσες στο look σου. Το καλό και με τα δυο ρούχα που ήδη ανέφερα είναι πως δίνουν πολλές επιλογές σε περίπτωση που αλλάξει η θερμοκρασία. Μπορείς να τα δέσεις γύρω από τη μέση, να τα ακουμπήσεις στους ώμους ή ακόμη και να τα κλείσεις σε περίπτωση που κάνει κρύο. 

Το ανοιξιάτικο φούτερ ή το πουλόβερ σου μπορούν ν’ αποτελέσουν ένα ακόμη layer. Είτε φόρεσε τα πάνω από το πουκάμισο σου, είτε ακούμπησε τα πάνω στους ώμους και δέσε μπροστά τα μανίκια. 

Για τις semi formal και formal εμφανίσεις, μην ξεχνάς και το σακάκι. Μάλιστα είναι ιδανικό και για τα smart casual outfits. Μπορεί ν’ αποτελέσει την ιδανική εναλλακτική του προηγούμενου επιπέδου. Μάλιστα, συνδυάζεται φανταστικά μ’ ένα αμάνικο λεπτό γιλέκο.

Κλείνοντας, οφείλω να επαναλάβω πως το μυστικό της επιτυχίας του layering είναι η αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά, και οι αντιθέσεις έχουν τη δίκη τους γοητεία, όμως χρειάζεται τόλμη και γνώσεις για να πετύχεις ένα στιλάτο outfit. Αν δεν νιώθεις την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, καλύτερα να μη το ρισκάρεις.