Οι κορυφαίες τάσεις της Άνοιξης για το 2023

Σε ποια κομμάτια αξίζει να επενδύσεις την Άνοιξη του 2023, σύμφωνα με τις τάσεις.

Ο Μάρτιος, ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, είναι πλέον γεγονός. Ο καιρός μπορεί ακόμη να μην έχει αλλάξει αισθητά, όμως από την πρώτη στιγμή το ντύσιμο της μεγάλης πλειοψηφίας έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής. Οι περισσότεροι ξεκινούν να φορούν λιγότερα ρούχα και περισσότερα χρώματα. Μάλιστα, όπως όταν αρχίζει κάθε νέα σεζόν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν ν’ ανανεώσουν τη γκαρνταρόμπα τους ή να κάνουν μερικές χρήσιμες αγορές που θα τους βοηθήσουν ν’ αναδείξουν το στυλ τους και τη νέα σεζόν. 


Πως όμως θα επενδύσεις στα κατάλληλα κομμάτια; Οι λίστες με τις τάσεις των ειδικών είναι σίγουρα ένας καλός σύμμαχος που μπορεί να σε βοηθήσει στην επιλογή. Όπως έχουμε πει ξανά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι ο απόλυτος οδηγός σου αλλά σίγουρα μπορούν να σε κατευθύνουν δίχως να θεωρείσαι fashion victim. Με απλά λόγια, λάβε υπόψη τις τάσεις και θέσε σε απόλυτη προτεραιότητα το στυλ σου. 

Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγαλύτερες πασαρέλες του κόσμου, οι ειδικοί περιγράφουν τα trends της φετινής σεζόν ως επαναστατικά σ’ ό,τι έχει να κάνει με τα στερεότυπα γύρω απ’ το φύλο και το ντύσιμο. Τα κοντά μανίκια πρωταγωνιστούν, τα παντελόνια γίνονται ακόμη πιο φαρδιά και τα σορτς αποκτούν μια σέξι διάθεση. Ειδική αναφορά απαιτείται και στο tailoring που φέτος επιστρέφει ανανεωμένο επιθυμώντας να πάρει πίσω, όσα στερήθηκε από το streetwear.

7 τάσεις της ανδρικής μόδας για την Άνοιξη του 2023 

Φλοράλ Γκοφρέ Πουκάμισο Σε Relaxed Γραμμή

Θα ξεκινήσω τη λίστα με τις τάσεις με τη motif mania. Πρόκειται για τη μανία των μοτίβων η οποία θα επικρατήσει φέτος στη μόδα. Βέβαια, ο απόλυτος κυρίαρχος θα είναι το floral μοτίβο κι αυτό γιατί η Άνοιξη είναι συνυφασμένη με τα λουλούδια. 

Κεραμιδί Polo Μπλούζα Σε Στενή Γραμμή

Μιας και μιλήσαμε για τα λουλούδια, ειδική αναφορά αξίζει να γίνει και στα έντονα χρώματα που επίσης μας φέρνουν στο μυαλό την Άνοιξη. Μιλάμε χρώματα που τραβούν το βλέμμα και τολμηρούς συνδυασμούς που φτάνουν μέχρι και το colour blocking. 

Μαρινιέρα Σε Μαύρο-Πράσινο

Η επόμενη τάση προσπαθεί να φέρει την επανάσταση στις ρίγες και να τις επανασυστήσει σε όλους τους άντρες. Οι ρίγες τη φετινή Άνοιξη αποκτούν χρώμα και επιλέγονται σε oversized κομμάτια που δεν παύουν ν’ αποπνέουν έναν preppy χαρακτήρα. 

Μπλε Ψηλοκάβαλο Jeans Με Ανοικτό Πλύσιμο Σε Relaxed Γραμμή

Αν οι περισσότεροι άντρες μπορούσαν να επιλέξουν ένα κομμάτι της ντουλάπας τους ώστε να συμπεριληφθεί στα trends της σεζόν, αυτό θα ήταν το blue jean. Το κλασικό και διαχρονικό κομμάτι μπορεί με ορισμένες προσαρμογές ν’ αποτελέσει trend και να φορεθεί ακόμη και σε total denim looks. 

Μαύρο Σατέν Wide Leg Παντελόνι Σε Relaxed Γραμμή

Συνεχίζω με τα baggy παντελόνια που γίνονται ακόμη πιο φαρδιά τη νέα σεζόν. Η τάση δεν παύει να έχει επιρροή και στα σορτς (τα οποία έχουν επίσης όγκο) καθώς μιλάμε για την Άνοιξη. 

Γκρι Τεχνολογικό Cargo Παντελόνι Με Λάστιχο Στον Ποδόγυρο

Εδώ και μερικές σεζόν μιλάμε για την τάση του workwear που μας φέρνει στο μυαλό τη στολή εργασίας, εκτός κι αν πρόκειται για την εκδοχή που παραπέμπει σε στρατιωτική ενδυμασία. Από αυτή την τάση, τη φετινή άνοιξη θα ξεχωρίσει το cargo παντελόνι, δηλαδή το παντελόνι με τις τσέπες. 

Βαμβακερή Γραβάτα Με Λαχούρ Σχέδιο

Θα κλείσω με τη γραβάτα η οποία επιστρέφει επίσης δυναμικά. Στις πασαρέλες την είδαμε να συνδυάζεται με έντονα χρώματα, πουκάμισα με κολάρο και ψηλόμεσα παντελόνια.