Τι να φορέσεις στα ρεβεγιόν του 2023

Στιλιστικές προτάσεις και συμβουλές για τον άντρα που έχει λάβει πρόσκληση για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Τα δεδομένα της μόδας αλλάζουν βδομάδα με τη βδομάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάποιες σταθερές αξίες δεν μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο, όπως είναι το tuxedo ή η ασφάλεια του μαύρου. Μία άλλη σταθερή αξία είναι το γεγονός πως στις γιορτές είθισται να ντυνόμαστε καλύτερα απ’ ό,τι τις υπόλοιπες μέρες. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να φορέσουμε ένα «κουστούμι», αν δεν μας εκφράζει. Ωστόσο, το προσεγμένο ντύσιμο δείχνει σεβασμό ως προς την ημέρα αλλά και τον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα που μας προσκάλεσαν. Συνεπώς, βρίσκω ως την καλύτερη λύση να βρεις τη μέση λύση ανάμεσα στο εορταστικό dress code και το προσωπικό σου στυλ.

 

Οι στιλιστικοί κανόνες του ρεβεγιόν 

 

Ντύσου ανάλογα με το είδος της περίστασης που έχεις λάβει την πρόσκληση. 

 

Λάβε σοβαρά υπόψη το dress code που ζητείται από τον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα.

 

Ενημερώσου για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την ημέρα που θα λάβει χώρα το ρεβεγιόν.

 

Δώσε σημασία στα χρώματα του outfits σου. Η επιλογή των αποχρώσεων είναι μία καλή αρχή για το look σου.

 

Μη φοβηθείς τα λαμπερά - glam κομμάτια που δεν θα μπορέσεις να φορέσεις εύκολα σε άλλη περίσταση, κατά τη διάρκεια του έτους.

 

Από την άλλη και τα jeans είναι επιτρεπτά στα ρεβεγιόν, αρκεί να τα αναβαθμίσεις με τους κατάλληλους συνδυασμούς.

 

Τι να φορέσεις στο ρεβεγιόν ανάλογα με την περίσταση 

 

 Μαύρο Μάλλινο Tuxedo Σε Στενή Γραμμή

 

Για κάθε περίσταση 

 

Τα μαύρα επίσημα ρούχα είναι μια καλή επιλογή για τις περισσότερες περιστάσεις. Κανείς δεν μπορεί να σε θεωρήσει overdressed καθώς είναι Χριστούγεννα και κανείς δεν μπορεί να πει πως είσαι underdressed καθώς φοράς μία safe επιλογή που βγάζει τους άντρες από τη δύσκολη θέση της επιλογής διαχρονικά. Αν δεν ξέρεις τι να φορέσεις αλλά δεν θέλεις και κάτι που σε βγάζει από το comfort zone και την άνεση σου, προτίμησε το tuxedo.

 

Για το dinner party 

 

Δεν περιμένεις εμένα να σου πω πως το κόκκινο αλλά και ο συνδυασμός του κόκκινου με το μαύρου είναι must για τα Χριστούγεννα. 

 

Για το office party 

 

Το challenge σ’ αυτή την περίπτωση είναι να συνδυάσεις το office look με το formal και το festive ντύσιμο. 

 

Για το ρεβεγιόν στο σπίτι 

 

Εδώ πρέπει να λάβεις υπόψη το ύφος του ρεβεγιόν. Μπορεί στο σπίτι να οργανωθεί από ένα χαλαρό κάλεσμα με την οικογένεια μέχρι ένα επίσημο - λαμπερό πάρτι με πολλούς καλεσμένους. Συνεπώς, ενδέχεται για σένα το κατάλληλο κομμάτι να είναι από ένα πλεκτό πουλόβερ μέχρι ένα glam ή ένα κλασικό κοστούμι. 

 

Οι καλύτερες επιλογές για το ρεβεγιόν του 2023 

 

Μάλλινο Τρίκουμπο Σε Κόκκινο

 

Το κόκκινο είναι διαχρονικά το χρώμα των Χριστουγέννων και για έναν περίεργο λόγο αποτελεί τον πιο safe τρόπο για να βγεις από το comfort zone της μονοχρωμίας. Φέτος, μεγάλη τάση είναι και η απόχρωση του μπορντό αλλά και του μωβ. 

 

Πράσινο Βελούδινο Σε Oversized Γραμμή

 

Το βελούδο είναι εδώ και δεκαετίες συνυφασμένο με τις γιορτές για τις γυναίκες και για τους τολμηρούς άντρες, όμως φέτος είναι must για όλους. 

 

Slim Denim Σε Ασημί

 

Αν είσαι προσκεκλημένος σ’ ένα glam party μετά τη Δύση του ηλίου, μη φοβηθείς τα metallics που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο αν τα φορέσεις και δεν σε φορέσουν. 

 

Βρες εδώ τα καλύτερα κομμάτια της συλλογής του Aristoteli Bitsiani για το ρεβεγιόν του 2023.