Tips για να ντύνεσαι ανάλογα με το ύψος σου

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για την επιλογή των ρούχων και τον συνδυασμότ τους, ανάλογα με το ύψος σου.

Κάθε άντρας έχει διαφορετικό σώμα και με αυτό πρέπει να θυμάται πως καταφέρνει να κάνει όσα όμορφα συμβαίνουν στη ζωή του και να κατακτά τους στόχους του. Μπορεί ν’ ακούγεται κοινότοπο αλλά είναι σημαντικό ν’ αγαπήσουμε το σώμα μας για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και τη ζωή μας. Αυτό έχει ως συνέπεια να εντοπίσουμε την αυτοπεποίθηση που κρύβουμε μέσα μας και να τη φέρουμε στην επιφάνεια. Η αυτοπεποίθηση θα έχει άμεση συνέπεια τόσο στην προσωπική σου ζωή, όσο και την επαγγελματική. Μην ξεχνάς πως εκεί που τελειώνει το ύψος μας, η λογοτεχνία μας έχει μάθει πως ξεκινά το ανάστημα. 


Με απλά λόγια, το ύψος ενός άντρα παίζει ρόλο στην εντύπωση που δίνει η συνολική του εμφάνιση. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να επηρεάσει διάφορες  πτυχές της ζωής του, όπως την αυτοεκτίμηση, τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και την ερωτική του ζωή. Ωστόσο, αυτό που αξίζει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι το ύψος δεν καθορίζει σε καμία περίπτωση την αξία σου. Η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας και οι δεξιότητες παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο και μπορούν να σου προσδώσουν αρκετούς πόντους!

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσεις την οφθαλμαπάτη πως είσαι ψηλότερος ή κοντότερος, με τις κατάλληλες επιλογές. Πράγματι, υπάρχουν και ψηλοί άντρες που δεν νιώθουν άνετα με το ύψος τους που ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο. Σε  οποιαδήποτε κατηγορία κι αν ανήκεις, αξίζει να θυμάσαι πως στόχος είναι η ισορροπία που επιτυγχάνεται αν ακολουθήσεις τις κατάλληλες συμβουλές που θ’ αναλύσουμε παρακάτω. 

Τι να φορέσεις αν θέλεις να φαίνεσαι ψηλότερος απ’ το ύψος σου 



Επίλεξε ρούχα που είναι στο νούμερο σου και ταιριάζουν στο μέγεθος σου. Απόφυγε τα ρούχα που είναι πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά, καθώς αυτά μπορεί να κάνουν το σώμα σου να φαίνεται ακόμη πιο μικροσκοπικό. 

 

Τα παντελόνια που φτάνουν στον αστράγαλο θα σε κάνουν να δείχνεις ψηλότερος. 

 

Αν θέλεις να δείχνεις ψηλότερος τότε προτίμησε ανοιχτόχρωμα ρούχα μιας και οι φωτεινές αποχρώσεις προσθέτουν όγκο.

 

Υιοθέτησε τα μονόχρωμα σύνολα που δίνουν την αίσθηση ότι το σώμα σου είναι μακρόστενο καθώς δημιουργεί μία μονοκόμματη εικόνα. 


Μείνε μακριά από τα μεγάλα patterns που κοντεύουν τον άντρα. 

 

Μην αφήνεις ακάλυπτη τη ζώνη σου. Το στυλ με το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι κοντένει τους άντρες. 

 

Προτίμησε κάθετες ρίγες όποτε σου δίνεται η δυνατότητα.

 

Φόρεσε υποδήματα με μικρά τακούνια ή πάτους, χωρίς να κάνεις υπερβολές. 

 

Τι να φορέσεις αν θέλεις να φαίνεσαι πιο κοντός  απ’ το ύψος σου 

 



Φόρεσε χαμηλοκάβαλα παντελόνια για να δημιουργήσεις την εντύπωση πως τα πόδια σου είναι πιο μικρά. 

 

Επίλεξε σκούρα χρώματα όπως είναι το μαύρο, το μπλε και το καφέ. 

 

Οι αντιθέσεις με έντονα χρώματα στο κάτω και στο πάνω μέρος θα κάνουν τη σιλουέτα σου να φαίνεται πιο μαζεμένη.

 

Προτίμησε ρούχα με οριζόντιες ρίγες αντί για κάθετες, καθώς οι οριζόντιες ρίγες μπορούν να δημιουργήσουν την αίσθηση του χαμηλότερου ύψους.

 

Φόρεσε παπούτσια χωρίς τακούνι ή με χαμηλό πάτο. 

 

Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι με τις στιλιστικές σου επιλογές να διατηρήσεις την ισορροπία αποφεύγοντας τα κομμάτια που δεν είναι στο νούμερο σου. Τέλος, το σημαντικότερο είναι να επιλέξεις ρούχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά και με αυτοπεποίθηση. 

Στη συλλογή του Aristoteli Bitsiani θα βρεις τα πιο στιλάτα ρούχα για να επιλέξεις ανάλογα με το ύψος, τις ανάγκες και το γούστο σου.