Tips για να είσαι στυλάτος την πρώτη μέρα στο σχολείο

Συμβουλές για να ξεχωρίσεις με το look σου, την πρώτη μέρα στο σχολείο, και να κερδίσεις τις εντυπώσεις. 

Όσο δύσκολο κι αν είναι να το παραδεχτούμε, το Καλοκαίρι τελείωσε. Ο Σεπτέμβρης, ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, μας καλεί ν’ αφήσουμε πίσω την ξεγνοιασιά των διακοπών και να επιστρέψουμε στην απαιτητική καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις. Κατά πάσα πιθανότητα η επαναλειτουργία των σχολείων σου προκαλεί άγχος αλλά εδώ που τα λέμε έχει και τη θετική πλευρά που δεν πρέπει να παραβλέψουμε.

Ας ρίξουμε μία ματιά στα πλεονεκτήματα με σκοπό να δεις λίγο πιο ευχάριστα το γεγονός πως πρέπει να επιστρέψεις στις μαθητικές αίθουσες. Το σχολείο είναι ένα τόπος που οι μαθητές περνούν τη μισή τους μέρα με αποτέλεσμα να κοινωνικοποιούνται. Με απλά λόγια, σύντομα θα συναντήσεις ξανά τους αγαπημένους σου φίλους με τους οποίους θα περάσεις άπλετο χρόνο. Επιπλέον, κατά πάσα πιθανότητα, αν είσαι κοινωνικός, θα καταφέρεις να κάνεις νέες γνωριμίες. Επίσης το σχολείο σου δίνει τη δυνατότητα ν’ αθλείσαι και να παίζεις τ’ αγαπημένα σου παιχνίδια μ’ έναν μεγάλο αριθμό ατόμων, γεγονός που δεν είναι εύκολα εφικτό για παιδιά και εφήβους που ζουν στις πόλεις. Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως στο σχολείο μαθαίνεις καινούργια πράγματα κι έχεις πρόσβαση στη γνώση. 

Συμβουλές για την επιστροφή στο σχολείου 

 

Ξεκινώντας την προετοιμασία σου για την επιστροφή στο σχολείο, αξίζει να βεβαιωθείς πως έχεις στη τσάντα σου όλα όσα χρειάζεσαι. Ήδη από τώρα είναι ενδεδειγμένο να προσπαθείς να ρυθμίσεις το πρόγραμμα του ύπνου σου, που έχει διαταραχθεί κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, ώστε να μπορείς να ξυπνήσεις άνετα. Επιπλέον, καλό είναι να φτιάξεις ένα πρόγραμμα με τις υποχρεώσεις σου καθώς η καθημερινότητα σου θ’ αλλάξει με το άνοιγμα των σχολείων και τις νέες σου δραστηριότητες. Τέλος, μπορείς ν’ αφιερώσεις λίγο χρόνο στην επιλογή του outfit σου για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο περισσότεροι μαθητές επιθυμούν να κάνουν καλή εντύπωση και καθώς η πρώτη εντύπωση μετράει αρκετά, ένα στιλάτο look, την πρώτη μέρα στο σχολείο, μάλλον θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείς να δημιουργήσεις ένα ξεχωριστό look δίχως να ξοδέψεις πολύ χρόνο και φαιά ουσία. 

Tips για το look σου την πρώτη μέρα στο σχολείο

 

Η καλύτερη συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι να μην προδώσεις το στυλ σου και να μη φοβηθείς να το εκφράσεις με αυτοπεποίθηση. Συνεπώς, όσο προσεγμένος και στιλάτος επιθυμείς να είσαι, φρόντισε το look σου να αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα σου. Μην υποτιμήσεις σε καμία περίπτωση την άνεση καθώς μπορεί να χρειαστεί να είσαι όρθιος για αρκετή ώρα, οπότε προσπάθησε να βρεις τη χρυσή τομή με το στυλ. Καλό είναι να μη βιαστείς να επιλέξεις καθώς έτσι ενδέχεται να κάνεις στιλιστικά λάθη. Καλύτερα να αφιερώσεις λίγο χρόνο την προηγούμενη μέρα για να δημιουργήσεις το look σου. Επίσης, προσπάθησε τα ρούχα να είναι καθαρά και καλά σιδερωμένα μιας και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα σου. Τέλος, έχε κατά νου πως η αυτοπεποίθηση σου είναι το στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά. 

3 outfits για την πρώτη μέρα στο Λύκειο


Μπορεί να διανύουμε τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου, του Σεπτέμβρη, αλλά ο καιρός εξακολουθεί να παίζει περίεργα παιχνίδια. Αν λοιπόν ο καιρός είναι καλός και οι θερμοκρασίες υψηλές, δεν έχεις παρά να φορέσεις μία ανοιχτόχρωμη τζιν βερμούδα κι ένα λινό λευκό πουκάμισο με εσπαντρίγες ή πάνινα παπούτσια. 

 

Αν η μέρα είναι κρύα, η εναλλακτική λύση είναι ένα φαρδύ τζιν παντελόνι που αποτελεί τάση το οποίο μπορείς να συνδυάσεις μ’ ένα T-Shirt της SURF PROJECT συλλογής που φέρνει αέρα Καλοκαιριού στις πρώτες μέρες του Φθινοπώρου. Σε περίπτωση που βρέχει, δεν έχεις παρά να φορέσεις ένα τζιν jacket της ίδια απόχρωσης που είναι επίσης τάση. 

Η πιο ασφαλής κι εύκολη επιλογή είναι να προτιμήσεις ένα σετ το οποίο θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση των συνδυασμών. Μπορείς κάλλιστα να φορέσεις ένα βαμβακερό μπλουζάκι και παντελόνι σε oversized γραμμή που θα επιτρέψει στο σώμα σου ν’ αναπνεύσει και να μην ιδρώσει.