Tips για να φέρεις το κοστούμι στα μέτρα σου

Χρήσιμες συμβουλές για να προσαρμόσεις το κοστούμι στο στυλ σου, δίχως να πάψει να είναι ό,τι πρέπει για επίσημες περιστάσεις. 

Η αγορά ενός κοστουμιού αποτελεί μια επένδυση. Αυτό ισχύει γιατί φοράμε το κοστούμι μας σε αραιά διαστήματα και σε ειδικές περιστάσεις, με αποτέλεσμα αν είναι καλής ποιότητας, να παραμείνει στη ντουλάπα μας για χρόνια. Επιπλέον, όσο οικονομική κι αν είναι η επιλογή μας, ένα κοστούμι πάντα στοιχίζει περισσότερο από ένα casual outfit που φοριέται καθημερινά. Γι’ αυτό η αγορά ενός κοστουμιού απαιτεί προσοχή και ενημέρωση ώστε να θεωρηθεί επιτυχημένη και να μην την μετανιώσουμε σύντομα. 

Ένα άλλο πρόβλημα που έχουν οι νεότεροι κι οι πιο μοντέρνοι άντρες είναι πως, τις περισσότερες φορές, τα κοστούμια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι υπερβολικά επίσημα και ιδιαίτερα συντηρητικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βρουν κομμάτια που ταιριάζουν στο στυλ τους και μπορούν να υποστηρίξουν. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται ν’ απογοητεύεσαι. Παρακάτω θα δούμε μερικά νεανικά και μοντέρνα κοστούμια που θα σε κάνουν να νιώσεις ο εαυτός σου ακόμη και σε επίσημα καλέσματα. Επιπλέον θα μοιραστούμε συμβουλές για να προσαρμόσεις το κοστούμι στο στυλ σου και να μη χρειαστεί να βγεις από το comfort zone σου για χάρη του formal dress code.

3 + 1 μοντέρνα κοστούμια για κάθε άντρα με στυλ 

 Μπεζ Μάλλινο Swirly Houndstooth Σε Στενή Γραμμή

Δε θα μπορούσες να έχεις στην κατοχή σου πιο άνετο κοστούμι από το συγκεκριμένο. Όχι μόνο σου χαρίζει ελευθερία κινήσεων αλλά ξεγελάει το μάτι με αποτέλεσμα να δείχνει εξίσου formal με όλα τα υπόλοιπα. To swirly houndstooth είναι ύφασμα που αποτελείται από αποδομημένα τετράγωνα που πλέκονται εναλλάξ. Συνεπώς, θα σε κρατήσει ζεστό αλλά θα σου προσφέρει και στυλ. 

 Μαύρο Σε Φανέλα Με Εξωτερικές Τσέπες

Ξέρεις πως μπορείς να κάνεις ένα μαύρο κοστούμι να δείξει πιο μοντέρνο; Αρκεί να το συνδυάσεις με μαύρο ζιβάγκο, πουκάμισο ή crew neck πλεκτή μπλούζα. Πρόκειται για έναν minimal συνδυασμό που θα κολακέψει το σώμα σου και θα διαφοροποιηθεί από την κλασσική επιλογή του λευκού πουκαμίσου. 

 Μπλε Ραφ Μάλλινο Καρό Σε Στενή Γραμμή

Αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα νεανικό και συνάμα επίσημο ένδυμα για την έξοδο σου, δεν έχεις παρά να συνδυάσεις ένα σακάκι με μια διαφορετική απόχρωση παντελονιού. Όσο για την επιλογή του καρό μοτίβου, πάντα ισορροπεί την επισημότητα και τραβά τα βλέμματα. Για να μην καταλήξει το outfit σου να θεωρείται smart casual, αντί για semi formal, επίλεξε ένα γιλέκο στην απόχρωση του παντελονιού. 

  Twill Καρό Σε Boxy Γραμμή

Θα κλείσω αυτή τη λίστα, μ’ ένα twill κοστούμι σε boxy γραμμή που προορίζεται για κάθε άντρα με προσωπικότητα που θέλει να την υποστηρίζει ακόμη και στα επίσημα καλέσματα. Με απλά λόγια, στην επόμενη ιδιαίτερη περίσταση που θα προσκληθείς, και θα είσαι ο εαυτός σου και κανείς δεν θα σου πει πως δεν υποστήριξες το dress code. 

3 + 1  tips για να προσαρμόσεις το κοστούμι στο στυλ σου

 

1. Κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου και του Χειμώνα, συνδύασε το κοστούμι σου μ’ ένα ζιβάγκο -αντί για ένα πουκάμισο- ώστε να το κάνεις να δείξει πιο μοντέρνο και νεανικό. Επίλεξε το ύφασμα ανάλογα με την εποχή και τη θερμοκρασία.  

2. Αν θέλεις να μετατρέψεις το κοστούμι σου σ’ ένα smart casual outfit που μπορεί να φορεθεί από το γραφείο μέχρι και τη βραδινή σου έξοδο, προτίμησε ένα polo μπλουζάκι σε ταιριαστή απόχρωση. Αν πάλι θέλεις να το κάνεις να δείξει περισσότερο casual και λιγότερο formal, μην αποκλίσεις ένα κοντομάνικο μπλουζάκι καλής ποιότητας. 

3. Σε περίπτωση που η θερμοκρασία είναι χαμηλή κι έχει κρύο, δοκίμασε να καταφύγεις στην επιλογή του μακρύ παλτό πάνω από το σακάκι που θα προσδώσει αέρα και στυλ στο look σου. 

4. Συνδύασε το κοστούμι σου με chelsea boots για να το φέρεις στα μέτρα σου, δίχως να το κάνεις να δείχνει λιγότερο ξεχωριστό. Αν μάλιστα, επιθυμείς την άνεση σου, ολοκλήρωσε το σύνολο σου με καλής ποιότητας sneakers σε ουδέτερη απόχρωση.