To ροζ κερδίζει έδαφος στο ανδρικό ντύσιμο

Πως να υιοθετήσεις το ροζ χρώμα που έχει γίνει το απόλυτο trend στις ανδρικές εμφανίσεις. 

To ροζ χρώμα παρουσιάζει μία σχετική άνοδο στις προτιμήσεις τον ανδρών, εδώ και περίπου μία διετία, όμως αυτή η απότομη τάση που έχει δημιουργήσει εδώ και λίγους μήνες είναι κάτι πρωτοφανές. Στη γενικότερη δημοφιλία του φαίνεται πως παίζει ρόλο το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται μία προσπάθεια από τους ανθρώπους της μόδας να θολώσουν τα όρια μεταξύ του τι θεωρείται αντρικό και τι γυναικείο, ενώ παράλληλα δίνουν τον δικό τους αγώνα ώστε ο καθένας να φορά ό,τι τον κάνει χαρούμενο. Αυτή όμως η απρόσμενη αύξηση στην προτίμηση του ροζ χρώματος οφείλεται κυρίως στην τεράστια επιτυχία της ταινίας της Barbie και το Barbiecore trend.

Το Barbiecore trend και το ροζ χρώμα 


To ενδιαφέρον με το Barbiecore trend είναι πως δημιουργήθηκε πριν ακόμη κυκλοφορήσει η ταινία αλλά ακόμη και πριν κυκλοφορήσει το πρώτο trailer της. Ήδη από την περίοδο που δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της Barbie, το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τη διάσημη κούκλα και ό,τι αντιπροσωπεύει ήταν τεράστιο. Το ροζ φυσικά είναι το σήμα κατατεθέν της Barbie, οι ειδικοί της μόδας όμως υποστηρίζουν πως η τάση δεν έχει να κάνει μόνο με τις αποχρώσεις του αλλά και τη θηλυκότητα, την αυτοπεποίθηση και την επιθυμία για ζωή, όπως εκφράζονται από τις σύγχρονες γυναίκες. 

Πως όμως το trend κατάφερε να επηρεάσει εξίσου και τον ανδρικό πληθυσμό και να γνωρίσει ισάξια δημοφιλία; Σ’ αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό ο ρόλος του Ken, τον οποίο υποδύεται ο Ryan Gosling. Το γεγονός πως ένας από τους πιο γοητευτικούς star υιοθέτησε το trend, φόρεσε το ροζ χρώμα και τόλμησε να πειραματιστεί με το στυλ του καταρρίπτοντας ταμπού, εδώσε το πράσινο φως σε αρκετούς άντρες να κάνουν το πρώτο βήμα, επιλέγοντας το ροζ χρώμα, το οποίο εδώ που τα λέμε δεν αποτελεί και μία τόσο bold επιλογή.

Η ιστορία του ροζ χρώματος    

Ροζ Πουκάμισο Σε Στενή Γραμμή Με Mini Pointed Κολάρο 

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις όποια δεύτερη σκέψη μπορεί να έχεις ακόμα για το ροζ χρώμα, είναι να κάνουμε μία σύντομη ιστορική αναδρομή. Κατά τη διάρκεια του 18ου το ροζ θεωρούταν αμιγώς ανδρικό χρώμα και μάλιστα αρκετοί άντρες επέλεγαν ροζ μεταξωτά κοστούμια. Αποτελούσε μάλιστα την εναλλακτική επιλογή του κόκκινου χρώματος. Στις αρχές του 20ου αιώνα η «Brooks Brothers» λανσάρει τα πρώτα ροζ πουκάμισα τα οποία έγιναν ανάρπαστα από τα αγόρια που φοιτούσαν στο κολέγιο. Πολύ αργότερα, στα τέλη του 20ου αιώνα, η θεωρία του Φρόιντ και άλλων ψυχολόγων για την ανάπτυξη των παιδιών έκανε τους γονείς να χωρίζουν τα χρώματα ανάλογα με το φύλο του παιδιού τους, θεωρώντας το ροζ κοριτσίστικό και το μπλε αγορίστικο. Μέχρι τότε, τόσο το ροζ, όσο και το μπλε επιλέγονταν κυρίως από παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας αλλά δεν είχαν κανέναν διαχωρισμό ως προς το φύλο. 

 

5 συμβουλές για να υιοθετήσεις το ροζ 

Ροζ Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Ξεκινά με μικρά βήματα, επιλέγοντας αξεσουάρ ή ρούχα σε ροζ αποχρώσεις που αφήνουν ακάλυπτες μικρές επιφάνειες. Ένα γιλέκο, ένα πουκάμισο (μέσα από ένα κλασσικό κοστούμι), μία γραβάτα, ένα μαντήλι τσέπης ή ένα καπέλο είναι ό,τι πρέπει για να κάνεις την αρχή. 

 

Το επόμενο βήμα είναι να φορέσεις το ροζ χρώμα στο πάνω μέρος κρατώντας το κάτω μέρος πιο ήσυχο. Μπορεί να είναι ένα πουκάμισο, ένα πλεκτό ή ένα φούτερ.

 

Αν προτιμάς το πιο casual ντύσιμο, δεν έχεις παρά να φορέσεις ένα άνετο ροζ T-Shirt για να υιοθετήσεις την τάση και να μη χρειαστεί να θυσιάσεις το στυλ σου. Μπορεί να το φορέσεις με μία εξίσου βολική βερμούδα και sneakers. 

 

Ένα ροζ κοστούμι σε παλ απόχρωση είναι ιδανική επιλογή για τις επίσημες εξόδους αλλά και τους γάμους που θ’ ακολουθήσουν. Σε κάθε περίπτωση, μη νομίζεις πως η τάση του Barbiecore θα διαρκέσει όσο το Καλοκαίρι, καθώς στις πασαρέλες του Φθινοπώρου είδαμε και πάλι να πρωταγωνιστεί το ροζ χρώμα. 

 

Όσο για τους συνδυασμούς, έχε κατά νου πως το ροζ πηγαίνει με τα περισσότερα χρώματα, γι’ αυτό κι είναι ιδιαίτερα βολικό στο mix and match. Το καφέ, το σκούρο μπλε και το γκρι ταιριάζουν ιδανικά με το ροζ. Στους μελαχρινούς άντρες πηγαίνουν περισσότερο οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του ροζ ενώ στος ξανθούς ή εκείνους με τη λευκή επιδερμίδα πηγαίνουν οι πιο έντονες ή σκουρόχρωμες αποχρώσεις.