Τι είναι το tonal dressing και πως να το πετύχεις

Μπορεί να φαίνεται απλό και εύκολο, αλλά το επιτυχημένο tonal dressing έχει τα μυστικά του.

Αν υπάρχει ένας οικονομικός, εύκολος και έξυπνος τρόπος να φαίνεσαι πάντα κομψός, στιλάτος και «ακριβός», αυτός είναι αναμφίβολα το tonal dressing, μια τάση που επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι, και όχι τυχαία. Το tonal dressing, ή αλλιώς τονικό ντύσιμο, σημαίνει το να ντύνεσαι από πάνω μέχρι κάτω με το ίδιο ακριβώς χρώμα ή με διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος και είναι κάτι που πολλοί διάσημοι οίκοι έχουν υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια. Όταν γίνεται με το σωστό τρόπο, το tonal dressing μπορεί όχι μόνο μπορεί να κάνει ένα look να φαίνεται πολυτελές, αλλά προσθέτει επίσης ύψος στον κορμό λόγω της συνεχιζόμενης γραμμής χρώματος, κάνοντας σε να φαίνεσαι ψηλότερος. 

Παρόλο που ακούγεται πολύ απλό, υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να απογειώσεις το tonal dressing και να το κατακτήσεις. 

Οι συμβουλές των ειδικών για tonal dressing

Κράτησε το ουδέτερο

Το να ντυθείς από την κορυφή μέχρι τα νύχια με ανοιχτόχρωμες και ουδέτερες αποχρώσεις όπως το γκρι είναι συχνά πιο εύκολο και οπτικά πιο ελκυστικό από ένα τολμηρό, έντονο χρώμα.

Διάλεξε ένα χρώμα που κολακεύει το δέρμα σου

Κάνοντας τη σωστή επιλογή χρώματος για να δημιουργήσεις ένα μονοχρωματικό look, μπορείς πραγματικά να κάνεις τον εαυτό σου να λάμψει και να φαίνεται πιο υγιής. Κάθισε μπροστά από έναν καθρέφτη, κράτησε πράγματα διαφορετικών χρωμάτων δίπλα στο πρόσωπο σου και παρατήρησε τι σε αναδεικνύει περισσότερο. Αν σου φαίνεται πως κάτι μπλε σου πηγαίνει καλύτερα, προτίμησε ψυχρά χρώματα όπως το μωβ ή το πράσινο, ενώ αν παρατηρείς πως κάτι πορτοκαλί σε φωτίζει αμέσως, επίλεξε γήινες αποχρώσεις όπως το καφέ, το χακί και το ροζ.

Παίξε με τις υφές

Για να κάνεις αναδείξεις ένα μονοχρωματικό σύνολο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις διαφορετικές υφές και φινιρίσματα, προσθέτοντας έτσι αντίθεση και βάθος στο look σου. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδυάσεις ένα μπεζ πλεκτό μάλλινο πουλόβερ με μια μπεζ δερμάτινη καπαρντίνα ή ένα μαύρο κασμίρ παντελόνι με μαύρα παπούτσια λουστρίνι. Οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι θα πρέπει να συνδυάσεις χειμερινά κομμάτια με χειμερινά και καλοκαιρινά κομμάτια με καλοκαιρινά – μην φορέσεις λινό με κοτλέ για παράδειγμα. 

Συνδύασε το μαύρο κοτλέ cargo παντελόνι του Bitsiani με το μαύρο πλεκτό ζιβάγκο και τη μαύρη πλεκτή ζακέτα με V λαιμόκοψη.


Συνδύασε αποχρώσεις του ίδιου χρώματος

Αν ένα απόλυτα μονοχρωματικό σύνολο σου φαίνεται μονότονο και βαρετό, μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Αν για παράδειγμα ένα total μπεζ look σου φαίνεται υπερβολικό, μπορείς να φορέσεις ένα καμηλό πουλόβερ με ένα κρεμ παντελόνι και καφέ παπούτσια ή navy σακάκι και παντελόνι κουστουμιού με ένα πουκάμισο στο γαλάζιο του πάγου. 

Σου προτείνουμε να συνδυάσεις το Light Weight Crew Neck πουλόβερ του Bitsiani σε ανοιχτό μπεζ με την πλεκτή ζακέτα με V λαιμόκοψη σε σκούρο μπεζ.

Πειραματίσου με τα μήκη

Για να προσθέσεις ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον και διάσταση στο σύνολό σου, πειραματίσου με τις στρώσεις και τα μήκη. Μπορείς ας πούμε να φορέσεις δυο μπλούζες του ίδιου χρώματος αλλά διαφορετικού μήκους.

Πρόσθεσε αξεσουάρ

Ένα όμορφο αξεσουάρ σε ένα διαφορετικό χρώμα θα δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση στο μονοχρωματικό σου σύνολο. Για παράδειγμα, προσθέτοντας ένα κασκόλ σε έντονο χρώμα σε ένα total black look, όχι μόνο θα «σπάσεις» τη μονοχρωμία αλλά θα αναδείξεις επίσης το συνολικό αποτέλεσμα.