Τι να φορέσεις ως καλεσμένος σε γάμο ή βάφτιση

Τα καλύτερα outfits για τις προσκλήσεις που θα λάβεις κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού για να παρευρεθείς σε γάμο ή βάπτιση.

Μία ανάσα πριν υποδεχτούμε κι επίσημα το Καλοκαίρι, οι πρώτες προσκλήσεις για τους γάμους αλλά και τις βαφτίσεις καταφθάνουν μαζί με τα πρώτα μυστήρια που έχουν ξεκινήσει ήδη να τελούνται. Το πρώτο ερώτημα που μας έρχεται στο μυαλό μόλις λάβουμε την πρόσκληση, είναι τι θα φορέσουμε στην τελετή. Γιατί μας δημιουργείται αυτή η αγωνία; Μα φυσικά γιατί τα ρούχα που θα φορέσουμε σε μια τέτοια περίσταση δεν μπορεί να είναι τα καθημερινά μας και θα πρέπει σαφώς ν’ αποπνέουν μια επισημότητα. Μ’ αυτόν τον τρόπο τιμάμε και το μυστήριο αλλά και τους ανθρώπους που μας προσκάλεσαν. Βέβαια, η δημιουργία ενός formal look κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, όσο τον Χειμώνα. Αυτό συμβαίνει καθώς τους θερμούς μήνες, έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε και τις υψηλές θερμοκρασίες. Άλλωστε, ο καιρός έχει αρχίσει ήδη να θυμίζει Καλοκαίρι και πολλές φορές η ζέστη είναι ανυπόφορη παρότι ακόμη δεν έχει μπει ο Ιούνιος. Όλα τα παραπάνω είναι παράγοντες που σίγουρα πρέπει να λάβεις υπόψη πριν επιλέξεις το outfit με το οποίο θα εμφανιστείς σ’ έναν καλοκαιρινό γάμο ή μια καλοκαιρινή βάπτιση.

BLACK-TIE Μαύρο Tuxedo Με Μικροσχέδια  

Η επιλογή του μαύρου tuxedo δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του Χειμώνα. Επίσης συνήθως όταν η πρόσκληση, στο dress code, αναφέρει το black tie ως optional, τότε ο άνθρωπος που σε προσκαλεί έχει συνήθως την επιθυμία να το φορέσεις. Στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσω πως σε μια περίσταση, όπως είναι ο γάμος, θα μπορούσε κάλλιστα το black tie να είναι κι ένα μπλε σκούρο κοστούμι χωρίς να σημαίνει πως παραβιάζει κάποιον κανόνα. Δεν λέω να το φορέσεις τον Αύγουστο σ’ έναν γάμο σε νησί αλλά υπάρχουν περιστάσεις που το απαιτούν ακόμη και μέσα στο Καλοκαίρι.

SMART-CASUAL

Γαλάζιο Καρό Βαμβακερό Σακάκι Σε Στενή Γραμμή

Ένα επίσημο look που προσαρμόζεται στις συνθήκες του Καλοκαιριού είναι το smart casual. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορείς να είσαι άνετος αλλά και δροσερός, τιμώντας το μυστήριο αλλά και τους ανθρώπους που σε προσκάλεσαν. Σκοπός είναι να προσέξεις ώστε το look σου να είναι περισσότερο smart και λιγότερο casual. Επίλεξε ένα στιλάτο σακάκι σε καλοκαιρινή απόχρωση μ’ ένα tailored παντελόνι και loafers. Τέλος, δώσε προσοχή στ’ αξεσουάρ σου ώστε να κάνουν το outfit να δείχνει ακόμη πιο προσεγμένο. 

SUMMER – ISLAND

Βεραμάν Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Όπως ήδη έχουμε πει, σε περίπτωση που λάβεις πρόσκληση για έναν γάμο ή μια βάφτιση, στόχος είναι να ντυθείς formal, χωρίς να ιδρώσεις. Γι’ αυτό και πρέπει να δώσεις προσοχή στο ύφασμα που θα επιλέξεις. Αυτό θα σου εξασφαλίσει πως δεν θα μοιάζεις underdressed αλλά θα επιτρέπεις και στο σώμα σου ν’ αναπνέει. Ένα three piece suit είναι μια πολύ καλή ιδέα καθώς μόλις η θερμοκρασία ανέβει, θα μπορέσεις ν’ αφαιρέσεις το σακάκι σου και θα μείνεις με το γιλέκο. Αν μάλιστα ο καιρός είναι υπερβολικά ζεστός, προτίμησε ένα λευκό T-Shirt καλής ποιότητας, παρά ένα πουκάμισο. 

CITY

Σταυρωτό Ριγέ Κοστούμι Σε Μπεζ

Ο γάμος ή η βάφτιση στην πόλη αποτελούν πιο εύκολη υπόθεση όσον αφορά την επιλογή outfit σε σχέση με τις προηγούμενες περιστάσεις. Οι περισσότεροι ειδικοί σε προτρέπουν ν’ αποφύγεις τα έντονα χρώμα ενώ άλλοι σου λένε να προτιμήσεις elegant μοτίβα, όπως είναι οι ρίγες. Αν έχεις τη διάθεση να το κάνεις να δείχνει ακόμη πιο light, δεν έχεις παρά να το συνδυάσεις με sneakers.