Τα κομμάτια που αξίζει να πάρεις μαζί σου στο νησί

Η λίστα με τα ρούχα που αξίζουν μια θέση στη βαλίτσα σου για τις καλοκαιρινές διακοπές που ετοιμάζεις στο νησί.

Αφήνοντας σταδιακά πίσω τον Ιούνιο, τον πρώτο μήνα του Καλοκαιριού, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε προγραμματίσει την άδεια μας την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα συνδυάσουμε με διακοπές. Όπως ήδη γνωρίζεις καλά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν το εξωτερικό ή κάποιον εγχώριο καλοκαιρινό προορισμό, αν και η μεγάλη πλειοψηφία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά.  

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι αν και κατά πόσο η επιλογή του προορισμού μπορεί να επηρεάσει τα ρούχα που θα επιλέξουμε να βάλουμε στη βαλίτσα μας. Σε γενικές γραμμές, το στυλ σου θα πρέπει να παίζει τον βασικότερο ρόλο στην επιλογή σου. Από εκεί και πέρα, κυρίως όταν μιλάμε για έναν προορισμό του εξωτερικού, κρίσιμος παράγοντας είναι και οι καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό φρόντισε να ενημερωθείς πριν ετοιμάσεις  τη βαλίτσα σου. Επιπλέον, πρέπει να λάβεις υπόψη τον χαρακτήρα του καλοκαιρινού σου προορισμού και τις δραστηριότητες που έχεις επιλέξει να κανείς. Παραδείγματος χάρη, το μέρος που έχεις επιλέξει έχει έντονη νυχτερινή ζωή; Σκοπεύεις να φας σε καλά εστιατόρια; Έχεις προγραμματίσει αθλητικές δραστηριότητες; Αυτά είναι μόνο μερικά από το ερωτήματα στα οποία καλό είναι ν’ απαντήσεις πριν ξεκινήσεις να βγάζεις ρούχα από την ντουλάπα για να τα τοποθετήσεις στην αποσκευή σου. 

5 must-have για τα looks των διακοπών σου στο νησί

 

Η άδεια έχει προγραμματιστεί, τα μεταφορικά είναι κανονισμένα και το ξενοδοχείο έχει κλειστεί. Τώρα βρίσκεσαι μπροστά από μία ανοιχτή ντουλάπα και μία ανοιχτή βαλίτσα και προσπαθείς να σκεφτείς ποια κομμάτια της συλλογής σου, θα περάσουν στην επόμενη φάση. Ανεξάρτητα με το αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο ή πλοίο, η καλύτερη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να προσπαθήσεις να βρεις τη χρυσή τομή, έτσι ώστε να μη σου λείψει τίποτα αλλά να μη φορτωθείς και χωρίς λόγο το βάρος ρούχων που θα επιστρέφουν στο σπίτι αφόρετα. 

Μαύρο Σουέντ Oversized Πουκάμισο Με Κρόσια

Μαύρο Σουέντ Oversized Πουκάμισο Με Κρόσια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει ν’ αποφασίσεις είναι τι θα φορέσεις στο ταξίδι σου, έτσι ώστε να το αφήσεις εκτός αποσκευής. Έλεγξε τόσο τον καιρό στον τόπο αναχώρησης σου, όσο και στον τόπο άφιξης. Ακόμη κι αν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, μην ξεχνάς πως και στο καράβι αλλά και στο αεροπλάνο ενδέχεται να κάνει κρύο. Προτίμησε ένα ελαφρύ πανωφόρι που μπορείς ν’ φορέσεις αλλά και να βγάλεις με ευκολία. 

Ζακάρ Μαγιό Σε Στενή Γραμμή

Ζακάρ Μαγιό Σε Στενή Γραμμή

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι η εμφάνιση σου στην παραλία κι αυτό γιατί δεν πρόκειται να πας σ’ ένα νησί και να μην πας τουλάχιστον μία φορά για ένα μπάνιο στη θάλασσα. Μη σου κάνει εντύπωση αν σου πω πως δεν είναι καθόλου σπάνιο κάποιος να ξεχάσει το μαγιό του στις καλοκαιρινές διακοπές. Άφησε στην άκρη την ευκολία της μονοχρωμίας και επίλεξε ένα κομψό μοτίβο που δε θα περιορίσει τις επιλογές σου. 

Μαύρο Διάτρητο Μπλουζάκι Σε Oversized Γραμμή

Μαύρο Διάτρητο Μπλουζάκι Σε Oversized Γραμμή

Έπειτα έρχεται η σειρά του beachwear, ακριβώς γιατί δεν είμαστε λίγοι αυτοί που σχεδιάζουμε να περάσουμε όλες τις διακοπές στην παραλία. Ξέρω πως η άνεση είναι η απόλυτη προτεραιότητα σου και δεν θέλεις να ξοδέψεις ούτε ένα λεπτό στην εμφάνιση σου στην παραλία. Παρόλα αυτά, βασικός στόχος είναι να έχεις στυλ δίχως να δείχνεις πως προσπάθησες αρκετά. Αντί για το κλασικό T-Shirt, δώσε μια ευκαιρία στο διάτρητο μπλουζάκι που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο και στο beach bar. 

Λινό Παντελόνι Με Πιέτες

Λινό Παντελόνι Με Πιέτες

Προχωρώ στη βόλτα στα σοκάκια του νησιού. Εκεί είναι απαραίτητο να επιλέξεις ένα άνετο look που αποπνέει κομψότητα. Φρόντισε να προτιμήσεις υφάσματα που θα επιτρέψουν στο σώμα σου να αναπνεύσει ώστε να μη σκάσεις από τη ζέστη και να δροσιστείς. Το λινό, το βαμβάκι και η βισκόζη είναι μόνο μερικά από αυτά.

Γαλάζιο Βαμβακερό Σακάκι

Γαλάζιο Καρό Βαμβακερό Σακάκι

Τέλος, θα κλείσω με την «καλή» σου έξοδο σ’ ένα πιο ακριβό εστιατόριο ή ένα πιο upper βραδινό μαγαζί για ποτό. Και οι δύο περιπτώσεις επιτάσσουν το δικό τους dress code, ακόμη κι αν ο κανόνας είναι άγραφος. Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, φρόντισε να δείχνεις προσεγμένος. Ένα καλοκαιρινό σακάκι αρκεί για να σε κάνει να δείξεις πιο επίσημος μετά τη Δύση του ηλίου.