Τι να φορέσεις αν είσαι καλεσμένος σε φθινοπωρινό γάμο

Τα καλύτερα outfits για τον φθινοπωρινό γάμο που είσαι καλεσμένος ώστε να ξεχωρίσεις με το στυλ σου. 

Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού τελέστηκαν αρκετοί γάμοι με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εμάς να λάβουμε ορισμένα προσκλητήρια. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως και το Φθινόπωρο, τα μυστήρια δε σταματούν. Αν ήδη έχεις προσκληθεί σε κάποιον φθινοπωρινό γάμο, βάζω στοίχημα πως σκέφτεσαι ποιο outfit είναι το κατάλληλο για να επιλέξεις. Εδώ που τα λέμε, ο φθινοπωρινός γάμος έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Παρότι ο καιρός παραμένει καλός, θα πρέπει να βρεις ένα look που δεν μοιάζει καλοκαιρινό και ταυτόχρονα δε θα σε κάνει να σκάσεις κι από τη ζέστη. 

5 συμβουλές για τον φθινοπωρινό γάμο 


Οι γήινες αποχρώσεις είναι μία καλή και ασφαλής επιλογή. Αποχρώσεις όπως το μπεζ, το πράσινο και το σκούρο μπλε είναι ιδανικές για την εποχή και την περίσταση.

Αν θέλεις να δώσεις πιο casual χαρακτήρα, απόφυγε το κοστούμι και συνδύασε το σακάκι σου με chinos ή ακόμη και jeans. 

Σε περίπτωση που θέλεις να διαφοροποιηθείς από τις κλασσικές επιλογές, επίλεξε με το κοστούμι σου ένα εμπριμέ πουκάμισο με σχέδιο. 

Δώσε μεγάλη σημασία στα αξεσουάρ που θα σε βοηθήσουν να προσαρμόσεις το look σου στο στυλ σου αλλά και στο ύφος που θέλεις να δώσεις στο outfit σου. Η γραβάτα, το παπιγιόν, το μαντήλι ποσέτ, τα μανικετόκουμπα αλλά και  τα παπούτσια σου θα βοηθήσουν σ’ αυτό τον σκοπό ως οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. 

Πριν κάνεις την τελική σου επιλογή, έλεγξε την πρόγνωση του καιρού, καθώς το Φθινόπωρο είναι απρόβλεπτος και δε θέλεις να βρεθείς προ εκπλήξεως.  

5 outfits για φθινοπωρινό γάμο 

Φυστικί Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Φυστικί Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Υπέροχο ελαστικό κοστούμι που κολακεύει το σώμα σου σε απόχρωση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, δίχως να σε βγάζει από το comfort zone σου. Αν έχεις διατηρήσει το μαύρισμα σου, αυτό το κοστούμι θα το αναδείξει ενώ αν ο καιρός είναι καλός μπορείς κάλλιστα να το συνδυάσεις με εσπαντρίγες. Επίλεξε ένα μαντήλι τσέπης σε έντονη απόχρωση για να ξεχωρίσει από το υπόλοιπο σύνολο. 

Μπλε Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Μπλε Ελαστικό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή 

Κλασσικό μπλε κοστούμι το οποίο δε θα φορέσεις μόνο στο μυστήριο αλλά μπορεί εύκολα να φορεθεί και στη δουλειά ή τα επαγγελματικά ραντεβού με αποτέλεσμα ν' αποτελέσει μία καλή επένδυση. Καλό είναι να μην το συνδυάσεις μ' ένα μονόχρωμο λευκό πουκάμισο που είναι και το αναμενόμενο αλλά να δώσεις μία ευκαιρία σ' ένα πουκάμισο με σχέδιο που ταιριάζει με το κοστούμι. 

Μπεζ Λινό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

 Μπεζ Λινό Κοστούμι Σε Στενή Γραμμή

Αν ο καιρός είναι καλός και οι θερμοκρασίες υψηλές, το λινό ύφασμα θα επιτρέψει στο σώμα σου ν' αναπνεύσει και θ' αποτρέψει τον ιδρώτα. Μην ξεχνάς πως ένα κοστούμι δεν παύει να είναι μακρυμάνικο με αποτέλεσμα να σε ζεσταίνει όσο ελαφρύ κι αν είναι το ύφασμα, σε περίπτωση που οι θερμοκρασίες συνεχίσουν να κυμαίνονται στα τωρινά επίπεδα. Η μονοχρωμία του μπεζ είναι ό,τι πρέπει για την εποχή καθώς η απόχρωση του δεν είναι τόσο ανοιχτόχρωμη ώστε να παραπέμπει μόνο στους Καλοκαιρινούς μήνες. 

Γαλάζιο Πουκάμισο Σε Κανονική Γραμμή Με Spread Κολάρο

Γαλάζιο Πουκάμισο Σε Κανονική Γραμμή Με Spread Κολάρο

Για τον άντρα που δεν αγαπά το κοστούμι, το γαλάζιο πουκάμισο είναι μία καλή επιλογή για να φορεθεί με chinos ή ακόμη και jeans. Το προτιμότερο είναι να το συνδυάσεις μ' ένα σκούρο μπλε σακάκι, εκτός κι αν είσαι αρκετά νεαρός σε ηλικία, γεγονός που σου δίνει τη δυνατότητα να παρευρεθείς στον φθινοπωρινό γάμο, απλά και μόνο μ' ένα πουκάμισο. Αν ο καιρός το επιτρέπει ίσως το συνδυάσεις μ' ένα λεπτό cardigan για να το αναβαθμίσεις. 

Ροζ Ελαστικό Γιλέκο Σε Στενή Γραμμή

  Ροζ Ελαστικό Γιλέκο Σε Στενή Γραμμή

Πέρα από το κοστούμι, μία καλή επιλογή για μοντέρνους άντρες είναι και το γιλέκο με το ταιριαστό παντελόνι στην ίδια απόχρωση. Κάνει το outfit σου να δείχνει πιο νεανικό, δίχως να παύει να είναι κατάλληλο για την περίσταση. Καλό θα ήταν να το προτιμήσεις, αν η ζέστη είναι τόση που δικαιολογεί να μη φορέσεις σακάκι. Όσο για το ροζ χρώμα έχουμε αναλύσει την αυξημένη δημοφιλία του και τους λόγους που το καθιστούν must στον ανδρικό ντύσιμο, το τελευταίο διάστημα.