Χειμερινό business look για νέους άνδρες

Πώς θα αναβαθμίσεις το business look σου κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, αν είσαι ένας νέος άνδρας.

 

Αν είσαι ένας νέος άνδρας που δραστηριοποιείται σ’ ένα επαγγελματικό περιβάλλον, είναι πιθανό να πρέπει να έχεις ένα προσεγμένο business look. Το ζήτημα είναι πως οι νέοι άνδρες ιεραρχούν ψηλά την άνεση τους ενώ συχνά επιθυμούν να καταρρίπτουν τα στερεότυπα γύρω από το business look. Η λύση για εκείνους βρίσκεται στο casual business wear. 

 

Η ιστορία του business look για νέους άνδρες

 

Το 1992, ο Rick Miller και η ομάδα του στην εταιρεία Levi's ανέλαβαν την προώθηση της τελευταίας εξαγοράς της εταιρείας, με το όνομα Dockers. Το κοστούμι έδειχνε ν’ αργοπεθαίνει και η οικονομική κρίση δεν επέτρεπε σε όλους να το αποκτήσουν πλέον. Έτσι η ομάδα σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα νέο business look επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του επαγγελματικού ντυσίματος.

 

Σε μία οκτασέλιδη μπροσούρα με τίτλο «A Guide To Casual Business Wear», παρουσίασαν το νέο business look και το έστειλαν σε 25.000 τμήματα ανθρώπινου δυναμικού σε όλη τη χώρα. Ο οδηγός καλούσε τους άνδρες να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και το στυλ, επιλέγοντας πιο casual κομμάτια αλλά διατηρώντας το επαγγελματικό προφίλ που όφειλαν. Ωστόσο, σύμφωνα με το «Mr Porter», «Περισσότερα από 30 χρόνια αφότου ο Miller και η ομάδα του έστειλαν αυτή τη μπροσούρα, το business casual χρειάζεται άλλη μια επανεφεύρεση.» 

 

Πώς θα υιοθετήσεις το νέο business look

 

Στην οκτασέλιδη μπροσούρα με τίτλο «A Guide To Casual Business Wear», ο Miller καλεί τους άνδρες ν’ αντικαταστήσουν το κοστούμι με sport jackets, τζιν παντελόνια, πλεκτά και chinos. Ορισμένοι ειδικοί της αντρικής μόδας θεωρούν πως το μεγάλο μειονέκτημα του οδηγού είναι πως δεν έδινε την αξία που έπρεπε στο σακάκι. Πράγματι, μπορείς να καταρρίψεις το κοστούμι αλλά γιατί να μην κρατήσεις το σακάκι που έχει τόσα πλεονεκτήματα; Μπορεί ν’ αναδείξει κάθε look και να το κάνει να δείχνει πιο επαγγελματικό ενώ παράλληλα κολακεύει το αντρικό σώμα. Δεν υπάρχει καλύτερο business look για έναν νέο άντρα από ένα σακάκι και jeans.

 

Υιοθέτησε μερικά έξυπνα κόλπα για ν’ αναβαθμίσεις το business look σου. Συμπλήρωσε το σύνολο σου μ’ ένα μακρύ παλτό ή ένα casual jacket. Επίσης, είναι έξυπνο να παίξεις με τις υφές. Παραδείγματος χάρη ένα πλεκτό πουλόβερ μπορεί να συνδυαστεί μ’ ένα βαμβακερό πουκάμισο κι ένα κοτλέ παντελόνι.

 

Τέλος, βρες την ισορροπία ανάμεσα στο προσωπικό σου στυλ και τους κανόνες του επαγγελματικού ντυσίματος δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη γραμμή και το μέγεθος των ρούχων ώστε να προσαρμόζονται στο σώμα σου και να μοιάζουν σαν να σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για σένα. 

 

Τα essentials του business casual

 

bitsiani -  business look - Πουλόβερ

 

Πολύχρωμο πλεκτό πουλόβερ με στρογγυλή λαιμόκοψη σε κανονική γραμμή που συνδυάζεται με chinos ή κοτλέ παντελόνι και μονόχρωμο σακάκι ή jacket.

 

bitsiani -  business look - Παντελόνι

 

Κοτλέ παντελόνι με πιέτες σε καφέ απόχρωση με ρυθμιζόμενους σφιγκτήρες. Η στενή γραμμή το κάνει να δείχνει ακόμη πιο νεανικό ενώ το texture του το κατατάσσει στις τάσεις. 

 

bitsiani -  business look - Παλτό

 

Μάλλινο παλτό με ζώνη σε relaxed γραμμή με ψηλό κολάρο που αποτελεί ιδανική εναλλακτική για τις κλασικές επιλογές του business look δίχως να παραβαίνει τους κανόνες του επαγγελματικού ντυσίματος. 

 

Ανακάλυψε τα καλύτερα κομμάτια από τη συλλογή του Aristoteli Bitsiani για να δημιουργήσεις το business look σου για το γραφείο και την εργασία σου.