Χριστουγεννιάτικη απόδραση: Τι να πάρεις μαζί σου

Έξυπνες συμβουλές για να φτιάξεις τη βαλίτσα σου και να κάνεις τη σωστή επιλογή ρούχων για μια χριστουγεννιάτικη απόδραση.

Καθώς έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του Δεκέμβρη και οδεύουμε σταδιακά προς το τελευταίο του δεκαήμερο, είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις. Ας μην ξεχνάμε πως έχουμε φτάσει μόλις μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά. Μπορεί τα Σαββατοκύριακα ν’ αποτελούν μια καλή αφορμή για να φύγεις από την πόλη αλλά και οι άδειες των εορτών είναι ό,τι πρέπει για να έχεις όσο χρόνο χρειάζεσαι για ν’ ανανεωθείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

Μπορεί να έχεις κανονίσει τα πάντα για το ταξιδάκι σου, από εισιτήρια μέχρι διαμονή, αλλά το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στο ερώτημα «τι να πάρω μαζί μου;». Είτε πρόκειται για ένα μικρό, είτε για ένα μεγάλο ταξίδι, η βαλίτσα και η επιλογή των ρούχων με τα οποία θα τη γεμίσεις, δεν θα πάψει ποτέ ν’ αποτελεί μια μεγάλη δυσκολία που φυσικά δεν είναι αξεπέραστο εμπόδιο. Πως θα βρεις τη λύση; Αρκεί να συμβουλευτείς τους ειδικούς ώστε να αξιοποιήσεις στο μέγιστο την γκαρνταρόμπα σου και -σε περίπτωση που χρειαστεί- να κάνεις επιτυχημένες αγορές

Παρακάτω θα δούμε χρήσιμα tips για να γεμίσεις τη βαλίτσα σου μ’ όσα πραγματικά θα φορέσεις στη χριστουγεννιάτικη απόδραση σου αλλά και προτάσεις για τα κομμάτια που αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου για ν’ αναδείξεις το στυλ σου.

Χριστουγεννιάτικη Απόδραση: Χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξεις τη βαλίτσα σου 

 

Ο βασικός στόχος, κατά την προετοιμασία της βαλίτσας σου για τις χειμερινές διακοπές, είναι να παραμείνεις ζεστός, χωρίς να πάρεις μαζί σου περισσότερα απ’ ό,τι χρειάζεσαι. Άλλωστε, η χειμερινή βαλίτσα αποτελεί, κατά κοινή ομολογία, πιο δύσκολη υπόθεση από την καλοκαιρινή. Τα ρούχα της χειμερινής συλλογής σου είναι πιο βαριά και σίγουρα πιάνουν περισσότερο χώρο. Στην ουσία υπάρχει ένα τρίπτυχο που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις πιο κομμάτι της ντουλάπας σου περνά στην επόμενη φάση: πρέπει να είναι στιλάτο, ζεστό κι εύκολο στη μεταφορά. 

Από εκεί και πέρα αξίζει να σκεφτείς τα επίπεδα που θέλεις να δημιουργήσεις στα looks σου. Ξεκίνα με τα φανελάκια, τα εσώρουχα και τις κάλτσες που θα σου χρειαστούν σίγουρα κι έπειτα πέρνα στα πουκάμισα και τις μακρυμάνικες μπλούζες για να ολοκληρώσεις με τα φούτερ, τα hoodies και τα πλεκτά. Όσο για τα πανωφόρια και τα μπουφάν επίλεξε να φορέσεις το πιο βαρύ απ’ όλα και μην παραλείψεις να δεις τον καιρό για να μην πάρεις μαζί σου κάτι που τελικά θα μείνει στη βαλίτσα. Με απλά λόγια, το layering αποτελεί αγαπημένη επιλογή τον Χειμώνα και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέγεις περισσότερα επίπεδα όσο χαμηλότερη είναι θερμοκρασία. Συμπλήρωσε τα κενά της βαλίτσας σου με παντελόνια, παπούτσια και αξεσουάρ.

Χριστουγεννιάτικη Απόδραση: 5 κομμάτια που αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου 

Μπλουζάκι: Πράσινο Μακρυμάνικο Βελούδινο 

 Μπλουζάκι: Μακρυμάνικο Βελούδινο Σε Πράσινο

Προτίμησε να πάρεις μαζί σου κομμάτια που ταιριάζουν σε μια χριστουγεννιάτικη απόδραση και εναρμονίζονται με την εορταστική ατμόσφαιρα. Τόσο το απαλό βελούδο, όσο και το πράσινο χρώμα είναι συνυφασμένα με την εποχή.  

Πουλόβερ: Λευκό Βαρύ Ζακάρ Πλεκτό

Πουλόβερ:Βαρύ Ζακάρ Πλεκτό Σε Λευκό

 Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και το ζακάρ πουλόβερ με τις χιονονιφάδες και τους σκιέρ. Είναι ιδανικό για ένα εστιατόριο με τζάκι αλλά και για μια ζεστή σοκολάτα στο χιονοδρομικό κέντρο. 

Μπουφάν: Μπλε Παρκά Με Κουκούλα

 Μπουφάν: Μπλε Παρκά Με Κουκούλα

Αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι από το πανωφόρι σου, σε μια χριστουγεννιάτικη απόδραση, είναι να σε κρατήσει ζεστό, όποιες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες. Το παρκά με την κουκούλα είναι ανθεκτικό ακόμη και στη βροχή, σε προστατεύει από το κρύο ενώ μπορείς ν’ αποσπάσεις την επένδυση του σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει απότομα.  

Παντελόνι: Μαύρο Ψηλοκάβαλο Σε Relaxed Γραμμή

 Παντελόνι:Μαύρο Ψηλοκάβαλο Σε Relaxed Γραμμή

Σ’ ένα ταξίδι, εκτός από το στυλ, είναι εξίσου σημαντική κι η άνεση. Γι’ αυτό στις εμφανίσεις σου αξίζει να προτιμήσεις παντελόνια με relaxed γραμμή που συνδυάζονται εύκολα κι αποδεικνύονται εξαιρετικά βολικά. 

Κασκόλ: Απαλό Blanket Με Κρόσια

Κασκόλ: Απαλό Blanket Με Κρόσια

Δεν μπορείς να φύγεις από το σπίτι για ένα σύντομο ή μη χειμωνιάτικο ταξιδάκι χωρίς να πάρεις μαζί σου σκουφάκι, γάντια και φυσικά κασκόλ. Επίλεξε ένα χρώμα που πηγαίνει με τα περισσότερα κι ένα κομμάτι που έχει τόσο απαλή αίσθηση ώστε να μη θέλεις να το αποχωριστείς.